reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

NaMicurina nic nie mów - w ubiegłym roku kupiłam kurtkę o rozmiar większą w razie grubych swetrów - w tym roku w swoją zimową kurtkę w sweterkach już się domykam na styk ;/ ja nie wiem do listopada może wytrzyma ale potem czekam na wyprz i do sklepu:)
no dokładnie tak:-)...a ja jeszcze jak na zlosc jak kupowalam roku temu wzielam sobie taka bardziej dopasowaną kurtke

reklama
u mnie tez problem bo już jesienna kurtka na styk jest ledwo się zapinam,a zimowa tak samo
trzeba czekać na obniżki i wtedy może coś kupię bo kupić żeby leżało później to szkoda pieniędzy

dziewczyny ponieważ prosiłyście o opinie jak przyjdzie mi ten rożek Śliczny ROŻEK becik niemowlęcy Z HAFTEM kolorki (1872140492) - Aukcje internetowe Allegro to powiem wam tak, wyglada rzeczywiście obiecująco, jest z bardzo przyjemnego materiału i tak jak pisała ivi jest bardzo uniwersalny, może rzeczywiście służyć jako kocyk czy kołderk przyda się na pewno
natomiast mam do was takie pytanie bo sama nie wiem jaka jest różnica między takimi zwykłymi rożkami a usztywnianymi? które bardziej polecacie? czy może dla noworodków muszą być usztywniane a te "zwykłe" dopiero dla starszych dzieciaczków? ten nie jest usztywniany co mi osobiście nie przeszkadza bo jest bardzo funkcjonalny i i tak planowałam zakup większej ilości rożków więc nastepny pewnie kupię usztywniany

dziewczyny ponieważ prosiłyście o opinie jak przyjdzie mi ten rożek Śliczny ROŻEK becik niemowlęcy Z HAFTEM kolorki (1872140492) - Aukcje internetowe Allegro to powiem wam tak, wyglada rzeczywiście obiecująco, jest z bardzo przyjemnego materiału i tak jak pisała ivi jest bardzo uniwersalny, może rzeczywiście służyć jako kocyk czy kołderk przyda się na pewno
natomiast mam do was takie pytanie bo sama nie wiem jaka jest różnica między takimi zwykłymi rożkami a usztywnianymi? które bardziej polecacie? czy może dla noworodków muszą być usztywniane a te "zwykłe" dopiero dla starszych dzieciaczków? ten nie jest usztywniany co mi osobiście nie przeszkadza bo jest bardzo funkcjonalny i i tak planowałam zakup większej ilości rożków więc nastepny pewnie kupię usztywniany

rożek jest sliczny
co do usztywnianego to ja nie wiem,ale dla mnie sprawdził się ten nie usztywniany i spisał się nie narzekałam na niego

Ostatnia edycja:
Dzięki za miłe słowa dziewczyny:) cieszę się że na tych ubrankach udało się zaoszczędzić, bo kombinezon dla Tymka "upolowaliśmy" za trochę ponad 100zł:// i to używany:// A jeszcze buty musi dostać... ehhh

Co do rożka- cieszę się że się podoba:) jak go wypierzesz i się wkład "zbryli" to się nie przejmuj tylko mocno go wstrząśnij w każdą stronę, wszystko się ładnie ułoży:)
Ja miałam usztywniany i używałam go bardzo krótko, bo ten wkład kokosowy po praniu (a rożki musiałam prać non stop bo młody je zasikiwał;) ) bardzo ciężko było mi umieścić z powrotem w kieszeni.. Wiec go w końcu wyjęłam i już nie wsadziłam;) i miałam same miękkie. Teraz sama nie wiem czy kupię usztywniany w ogóle... .

Hehe no marcowe brzuchatki zaczynają miec problem z odzieniem :-D
A słuchajcie nastawiacie sie na ciązowe typowo płaszcze, czy normalne kurtki/płaszcze tylko o wiele wieksze?

ja myślałam że dam radę w mojej zimowej kurtce.. ale już ledwo się zapinam :/ (a jest bardzo obszerna!). Jak zacznę mieć na prawdę duży problem to zastanowię się nad płaszczem raczej :)

ja kupiłam sobie płaszczyk z tym, że większy. Szczerze mówiąc ja nie lubię na siebie wydawac pieniązkow i staralam sie znaleźc jak najtanszy byleby "przetrwać" ta zimę. Znalazlam uzywany, nie jest zniszczony.. za 35 zł. kilka stron wczesniej pokazałam nabytek. Można w nim przeszywać guziczki i nie zniekształci to jego fasonu.

pokusiłam się jednak w koncu na coś dla maleństwa... chyba tez zaczynam powoli jednak kupowac.
milusi czerwony szlafrok w Szlafroki - Szafka.pl
najzabawniejszy jest fakt, ze nie cierpię czerwieni... no ale nie moglam się oprzeć.

renia ja miałam zwykły i usztywniany rożek i moim zdanie lepszy jest zwykły , bez dodatkowych usztywnień . Ja kupiłam taki że wkład kokosowy można było wyciągnąć ... No i wyciągnęłam i ani raz nie użyłam :tak:
No i jednak mój mały brzuch na coś się przydaje :-DPuki co mieszczę się w kurtki i mam nadzieję że tak będzie jak najdłużej :tak: Ale spodnie już na "przedłużaczu" noszę . Zrobiłam sobie z gumki pentelkę i tak się zapinam :-)

reklama
ja już nie bardzo się mieszczę w to co mam... chciałam kupić płaszcz nie ciążowy - taki większy ale wyglądam w nim jak HeMan :-p - jestem niska, a te kurtki szerokie w barach :-D
muszę kupić coś bardziej ciążowego ale rozejrzę się po wyjściu ze szpitala...
za to dziś zakupiłam sobie koszulę nocną - na okoliczność pobytu w szpitalu kupiłam już taką jak do karmienia...
w lumpku były też śliczne kombinezony dla niemowlaczków - od 15 do 30 zł - nówki, z metkami ale oczywiście nie kupiłam

Do góry