reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Kindzia dolne łózko nie ma oparć, planowaliśmy dokupić ale nasz na razie śpi na dolnym z wyjętymi szczebelkami (nie ma jeszcze 2 lat i wygodniej mi żeby tak spał niż pilnowac żeby nie spadł) ono w tej wersji i tak jest większe jak zwykłe bo ma 80x120 wiec mały nawet w poprzek nie raz śpi straszna wiercipięta z niego. Potem się ściąga komode (nóżki mam oddzielnie schowane) i boczne szczeble i jest normalne łóżeczko a takie barierki nie są drogie nawet jak pytałam to stolarz by nam dorobił za 3o zł więc luz. Ale myśle, że Rysiu to spokojnie pośpi do 3 lat w takiej wersji tylko bez szczebelek.
Zdjęcie zrobiłam, zdemontowane jest tylko pięterko to dla niemowlaka. DSC00313.jpg
Liche bo zrobione na szybko telefonem.

Ostatnia edycja:
reklama
jopal bardzo fajne to lozeczko
My tez mielismy kupic turystyczne bo w wakacje wybieram sie do pl , ale moja mama wlasnie dostala drewniane lozeczko z mozliwoscia przerobienia do 6 lat wiec mam z glowy:) chyba ze do 2 babci ale moze sie cos wymysli o tego czasu

tunia ceny obłędne - to za naszą pościel płacę mniej, a byle jakiej nie biorę ;-)

jopal łożeczko "na żywo" to i klimacik jest ;-) Kubusiowy, jak widzę :-)

Vill kubusiowy nastrój to był mamusi wymysł ale synek ma już swoje zdanie i pomału wszystko przerabiane na carsy no cóż dzieci mają swoje widzimisię. Te wszystkie małe naklejki to już z autami a ile radości było jak z tatą naklejał i potem wszystkim się chwalił jakie ma pikne nalepki. No i pościel też już wymieniona na autową. A kocyki z Kubusiem dla młodszego odłożone.

jopal- no tak póki dzieci malutkie to wszystko wg naszego gustu, a potem mają już swoje zdanie i trzeba to uszanować ;p hehe a to łóżeczko bardzo fajne i super funkcjonalne :)

jopal - lozeczko czad, swietny patent z tymi szafeczkami z boku i podlozeczkiem - bardzo mi sie podoba , funkcjonalne - super
a chlopcy ak juz maja ze lubia zmieniac u nas bylo podobnie z Kevinem , na poczatku kubus, pozniej maly podrosl i thomas byl na czasie i zmiana mebli ,poscieli, obrazkow , lozka itd. na tomasowe, teraz " mamo tomek jest dla malych chlopcow " i co bylo robic... ma pokoj z BEN 10 :-D

jopal pomysłowo to zrobione
i ten przewijak tak funkcjonalnie i te komody podrecznie
tylko szkoda ze te łozeczko na dole jest bez oparcia..
bo fakt
te szczebelkowe szersze bo ma 80 a normalne maja 60 cm ale długosc jednak ta sama bo 120..
a dzieciak rosnie w długosc nie w szerz i tak te 120cm starczy do 2,5 max 3 lat jak drobny dzieciaczek i co dalej
?
bez barierek nie położysz na dole bo zleci? trza dorabiać.. w sumie niewielki koszt ale trza sie za to zabrac i poszukac stolarza..
i na wymiar robic..nie pomysleli o tym ...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie mogłam sie opanować kupiłam lezaczek- bujaczek z chicco ;) jak go zobaczyłam nie mogłam przejść obojętnie , co prawda mamy tez huśtawke ale lezaczek tez sie przyda, mniejszy poreczniejszy i ma kilka poziomów siedzenia wiec jak malenstwo podrosnie to będzie siedzieć sobie , nawet do karmienia zanim nie będzie na tyle stabilny zeby zasiąść w krzeselku do karmienia
Wyglada tak :

reklama
Do góry