reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

reklama
Ja mam z hm. Zamowilam.tez treginsy czarne z hm i szczerze polecam sa na.przecenie na www wyszlo 83zl a sa mieciutkie i wygodne i maja krotki pas ciazowy a nie ten wysoki. Aria mlody zadnych problemow z kp czy z butelka. Przestawial sie z cyca na butle i odwrotnie bez mrugniecia okiem.

Meg proszę pierwsza miałam taka ona ma właśnie to dno antykolowe i odkrecane.
Link do: MAM BABY butelka antykolkowa MAM Anti-Colic 260 ml 0+ miesięcy

A druga i trzecia zwykle. Bo ta z odkrecane dnem można było dostać tylko że smoczkiem najmniejszego rozmiaru. Więc brałam już zwykle. A smoczki można potem wymieniać w każdej butelce na większe.
Link do: MAM BABY butelki MAM Baby Bottle 330 ml Pattern 4+miesięcy

Taki kubek też mam ale u nas nie używany bo mały z niczego poza smoczkiem nie chciał pić. Mamy ten kubek, Lovi 360 i nic. Dopiero teraz pije z kubka zwykłego.
Link do: MAM BABY kubek niekapek MAM Starter Cup 150 ml 4+miesięcy

Na szczęście jest kilka firm i można dogadać maluszkom, a pewnie to od nich zależy które produkty im podpasuja.

Ala ja z HM mam ale jeansy. Materiałowe spodnie też planuję tam kupić. Leginsow nie mierzylam.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Aria, dokładnie tą butelkę miałam :). W zestawie są 2 smoczki, więc powinno starczyć jeśli planujesz kp

Wygrzebalam swoje stare ciuchy ciążowe, a tam nówka dżinsy, jeszcze z metką :D. Problem z głowy. Legginsy mam całe jedne, będę musiała coś na wiosnę dokupić zdecydowanie plus jakieś tuniki :)

Magda, u mnie to samo, karmilam jakiś czas mieszanie i też nie było problemu :).

Pytam bo nie wiem jak z rozmiarami ale moze w czwartek pojade na zakupy bo na str juz nie zamawiam bo dzis przyszly mi jeansy rozm wieksze i sa za duze takze musze mierzyc:(

Mam jeansy z H&M i serdecznie polecam. Leginsy uwazam za pomylke mody i nie moge na nie patrzec, dziewczyny w pracy tez maja zabronione zakladania leginsow, takze tu sie nie wypowiem :p

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja z kolei corke karmilam tylko aventem. Mialam wszystko tej firmy lacznie ze sterylizatorem, podgrzewaczem i laktatorem i super nam sie wszystko sprawdzilo. Cora byla na kp do 8 mca ale studiowalam zaocznie i sciagalam i mrozilam pokarm i pila wlasnie z butli aventu. Z synem juz byly cyrki bo nie moglam go odstawic od piersi. Zadnej butli nie chcial. Dopiero po miesiacu zalapal wlasnie tomme tippe i teraz je polecam. A przetestowalismy pelno roznych firm. Smoka tez nie chcial i nie mial wcale.

My mieliśmy butelki Dr Brown's antykolkowe, ale jest wiecej czyszczenia. Z aventu mialam jedna i Paulina tez nie chciala z niej pić.
Moze skusze sie teraz na ta Lovi lub MAM ;) Smoczki za to z Aventu byly ok. Ale pierwszy chyba z NUKa miała.

Ann u nas niekapek w ogóle sie nie sprawdzil, moja bardzo szybko z normalnego kubka piła (do dzis pije z ikeowskich tych kolorowych i ten z niekapka tez do dzis jako zwyklego używa). Chętnie też ze słomka piła.

reklama
Ala ja mam jedne czarne legginsy z hm. Dla mnie super wygodne. Na necie widzialam, ze sa chyba rozne modele, ja kupilam w stacjonarnym. Dokupilam sobie jeszcze jedna pare w zwyczajnym sklepie z bielizna. Po domu chodzę też w zwyczajnych nie ciazowych.

Przyszly mi te jasne chinosy pudrowy róż (nie wiem czemu mi sie z morelowymi kojarzyly), wzielam 38 i prawde mowiac nad tylkiem mam jeszcze dosc miejsca, bede musiala skrocic bo ja to kurdupel jestem ;p

Do góry