reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
Co do tych sexi piżamek mogę powiedzieć, że ładnie wyglądają i ramiączko w dół owszem, ale przecież pod piżamką będzie stanik do karmienia, może są przypadki dziewczyn co nie nosiły :eek:, ale z własnego doświadczenia wiem, że przez cały okres karmienia, stanik towarzyszył mi w dzień i w nocy, obowiązkowo wkładki laktacyjne, a przy nawale po prostu pielucha tetrowa, więc sama piżamka to może i sexi ale nie z resztą, bez której raczej się nie obejdzie :no:, drugim powodem noszenia stanika jest to, że biust jest naprawdę ciężki i gdyby go nie podtrzymywała, to chyba wisiałyby mi dziś do pasa :-p, a tak wcale nie narzekam ;-).
Zdecydowanie polecam koszulę do kolan z rozpinaną pod szyją (jeden rząd czy dwa na ukos, raczej nie mają znaczenia, byleby były dostatecznie głębokie) najlepiej krótki rękaw, a po połogu piżamka i karmienie od dołu bluzki, tzn. z podciągniętą po prostu.
Aha a do połogu polecam majtki z siateczki (wielorazowe), ja miałam akurat zielone, ale takie jak te:
MAJTKI POPORODOWE WIELORAZOWE HORIZON 38-40 TANIO (970547105) - Aukcje internetowe Allegro
wiem jak dziewczyny już w szpitalu narzekały na te majtki jednorazowe z flizeliny, które ponoć kiepsko przepuszczają powietrze, a przecież chodzi o wietrzenie,
no a do tego podkłady (podpaski) poporodowe (ginekologiczne), ja używałam takich i mogę polecić :tak::
PODKŁADY poporodowe BELLA mamma 10szt PROMOCJA!! (966102543) - Aukcje internetowe Allegro

a jak ja mam wybrac stanik do karmienia, moje piersi wcale duzo sie nie powiekszyly, mysle ze niecaly rozmiar i nie wiem czego mam sie spodziewac po porodzie!?

ewcik - w sensie wiesz jakie w tym Twoim szpitalu sa zasady itd. niektore szpitale maja cos takiego, ze na zyczenie umawiasz sie i Ci prezentuje oddziala polozniczy etc. czy z czegos takiego skorzystalas czy ktos Ci polecil? Chcialabym byc na Twoim miejscu i miec po pierwsze pewnosc, ze to tu chce rodzic, a po drugie ze mnie ta przyjma! :/

ewcik - w sensie wiesz jakie w tym Twoim szpitalu sa zasady itd. niektore szpitale maja cos takiego, ze na zyczenie umawiasz sie i Ci prezentuje oddziala polozniczy etc. czy z czegos takiego skorzystalas czy ktos Ci polecil? Chcialabym byc na Twoim miejscu i miec po pierwsze pewnosc, ze to tu chce rodzic, a po drugie ze mnie ta przyjma! :/

no więc tak.. w moim mieście jest 6 szpitali, w tym jeden ginekologiczno-położniczy i noworodków... a cała ta moja "wiedza" wiąże się -nazwijmy to- z moim zawodem, ot co;-) a jeśli chodzi o prezentaje porodówki, to jeśli się chodzi do przyszpitalnej szkoły rodzenia, to w programie jest taka wycieczka;-)

reklama
Miluszka, proponuje poczekać nawet do końca czerwca. MAsz ten termin praktycznie co ja :) i wówczas zobaczysz jak nabrzmia ci piersi, zamówisz sobie nawet na allegro (troszkę większy, ale troszkę, bez przesady), potem dokleję linki- bodajże atabe podawała bardzo fajną stronkę, tylko muszę siąść do innego kompa i pogrzebać w ulubionych :) Po urodzeniu nabrzmią CI na kilka dni bardziej (nawał pokarmu, a potem przez miesiące karmienia będą się mniej więcej utrzymywały na tym samym poziomie. Poza tym staniki do karmienia są najczęściej rozciągliwe same w sobie więc kilka cm możesz się "machnąć" ;)

Mam linki:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,103069988,103069988,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_43.html

a to staniki które mam upatrzone na allegro :)
http://allegro.pl/item949996139_biustonosz_dla_karmiacej_roxy_80e_new_2_kolory.html

Ostatnia edycja:
Do góry