reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

tweenie - ja materac wzielam kokos-pianka-kokos, slyszalam, ze gryka, gdy skarb nasz siusia potrafi zakwitnac :) wolalabym by moja POla nie bawila sie w ogordniczke! :)

na te okazje warto tez pod przescieradelkiem miec ceratke :)

reklama
lateksowe też czytałam, że dobre dla alergików, choć słyszałam o osobach uczulonych na lateks ale to może inny lateks :-p

ja słyszałam, że najlepsze są lateksowe. Ale są strasznie drogie...

My kupiliśmy lateksowy, bo się boję, ze mały po tatusiu alergik będzie - a to podobno jedyny porządny, który nie uczula. Z przesyłką wyniósł nas 225 zł. Piankowego nie polecam, bo się baaardzo szybko odkształca, jak tylko maluch zacznie siadać i wstawać.

dziewczyny czy możecie polecić jakieś dobre łóżeczko turystyczne? albo firmę... muszę zakupić, a nie chciałabym na jakiś szajs trafić....z góry dziękuję:-)

My kupiliśmy takie:
ŁÓŻECZKO TURYST.BeeBee PŁOZY WIBRACJE WARSZAWA (979265618) - Aukcje internetowe Allegro
Graco odrzuciłam, bo nie ma odpinanego boku, a to się przydaje - jak wyjmowane szczebelki - dla starszego malucha :)
A, no i przewijak w Graco mało przydatny, bo strasznie głęboki i na dobrą sprawę nie ma jak Malucha przewinąć, ubrać czy przewrócić.

Ostatnia edycja:
ja chciałam kupić kokos-pianka-gryka czytałam o zaletach takiego materacyka, a teraz znowu nie wiem...
- no coz, ja jak mam problem z decyzja to sobie mysle co ja bym wolala, ja na gryce spac bym nie chciala :), a jeszcze to siusianie i wykwitanie skutecznie mnie zniechecilo. Aczkolwiek w rankingach jest tak:
1. lateksowe
2. kokos-pianka - gryka/ kokos-pianka-kokos
wiec jest to dobry materac. Z drugiej strony to zawsze smieszna historia do opowiadania przy stole jak to zakwitla gryka malenstwu :]

reklama
Kropa nie zgodze sie z Toba, przewijak jest bardzo wygodny i moj 15 miesieczny synek swobodnie sie na nim miesci... a odpinany bok uwazam za niepotrzebny bo nie chcialabym zeby mlody sam z niego wychodzil gdy np. tego nie widze, a pod koniec roku dostanie juz doroslejsze lozeczko!
Atabe Mammi kiedys wklejala linka do lozeczka ktore zakupila...

Do góry