reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

też mam taką panią w sklepie z bielizną. Ona już na oko potrafi idealny rozmiar podać. Fakt, że staniki kosztują od 100 zł w górę i na większość czeka się 3 tyg, bo ściągają, ale są rewelacyjne :)

reklama
Moja starsza spała na pleckach, tyle że zawsze głowę (mimo ręczników po bokach- bo niby trzeba kształtować czaszkę) na bok. ALe od urodzenia miała bardzo silny kark. Poza tym w nocy jadła częśto ale mało ( w dzień zresztą też), odbijało jej się i nigdy nie ulewała przez sen...
Więc to chyba wszystko faktycznie kwestia dziecka...

Butterfly- PRZEŚLICZNE ubranka. przesłodkie i wogóle "prze" :)

a ja męczę teraz M na takie łóżeczko, takie w znaczeniu wymiar, niekoniecznie model, nad tym jeszcze pracuję. Wystarczy na dłużej i nie trzeba będzie robić przemeblowania wielkiego, jak dziecko będzie miało 2 latka. ADAM-ŁÓŻECZKO 140x70 -Dwufunkcyjne firmy VENTO (970437997) - Aukcje internetowe Allegro W tym modelu mi się podoba, że dają do kompletu takie niskie boczki, które się montuje bo wyjęciu szczebelków.
Tylko ogólnie mało jest na rynku łóżeczek w tych wymiarach :(

tweenie wg. mnie rewelacyjne to łóżeczko:tak: co prawda może do najtańszych nie należy, ale faktycznie jest wielofunkcyjne i na długo wystarczy Twojej córci:-)

Jedyneczka ja tez tak robilam, mlody na boczku (z waleczkiem z kocyka za pleckami) odrobinke odchylony do tylu coby nie bylo mozliwosci bujniecia na brzuszek, a boczek zmienialam co 2h po cycaniu! teraz tez tak bede robic a na pleckach moge polozyc w ciagu dnia jak bede miala mala na oku...

najtańsze nie jest, ale łóżeczko, które ja chciałam kupić kosztowało niecałe 250 zł, a następnego dziecku nie kupię na 2m od razu, bo w nim zginie. Oglądałam takie małe tapczaniki na allegro i też kosztowały 300 z hakiem, albo i więcej, czyli wyjdzie na to samo. Wydaje mi się, że w takim łóżeczku nie będzie problemów z przejściem od szczebelków do dorosłego spania. A poza tym, jak dziecko zacznie wyrastać z tego 140 to będzie można mu od razu łady pokoik na dłużej zrobić. Bo nie stać mnie, żeby za 2 lata kupować mebelki dla malucha, a po kolejnych 3 następny zestaw, bo się okaże, że nic do siebie nie pasuje, a mój M już teraz jęczy, że nie ma takiego łóżeczka, które pasuje do reszty mieszkania:sorry2:

najtańsze nie jest, ale łóżeczko, które ja chciałam kupić kosztowało niecałe 250 zł, a następnego dziecku nie kupię na 2m od razu, bo w nim zginie. Oglądałam takie małe tapczaniki na allegro i też kosztowały 300 z hakiem, albo i więcej, czyli wyjdzie na to samo. Wydaje mi się, że w takim łóżeczku nie będzie problemów z przejściem od szczebelków do dorosłego spania. A poza tym, jak dziecko zacznie wyrastać z tego 140 to będzie można mu od razu łady pokoik na dłużej zrobić. Bo nie stać mnie, żeby za 2 lata kupować mebelki dla malucha, a po kolejnych 3 następny zestaw, bo się okaże, że nic do siebie nie pasuje, a mój M już teraz jęczy, że nie ma takiego łóżeczka, które pasuje do reszty mieszkania:sorry2:

My kupimy jednak zwykłe łóżeczko, 120/60...
Póki co mieszkamy jeszcze u teściów, a w naszym teraźniejszym pokoiku nie ma miejsca na coś większego :-(
jednakże chyba wstrzymam się z kupnem do maja, może otrzymamy w końcu kredyt na mieszkanko :-)

ja na początek dostanę od kuzynki dla Małego taką gondolę wiklinową na kółkach, coś takiego mniej więcej:
MY-SWEET-BABY wiklinowe lozeczko kosz MODNE PASKI (963367263) - Aukcje internetowe Allegro

tylko chcemy kupić jeszcze karuzele z fisher price i nie wiem, czy da się ją przykręcić do takiego łóżeczka:confused: normalne łóżeczko dostanę też od tej kuzynki,ale dopiero, gdy jej synek skończy 2,5 roku, czyli gdzieś w grudniu.. m mówi, żebyśmy nie czekali, tylko od razu kupili sobie łózeczko.. sama nie wiem:baffled:

też myślę ciągle o kołysce i wtedy tym bardziej duże łóżeczko wypadałoby kupić :)

o karuzelach póki co nie myślę, jestem na etapie mat edukacyjnych. Ale znalazłam coś takiego i coś mi się zdaje, że jak tylko zobaczę upragniony przelew z zusu, to będzie mój pierwszy zakup:-)
FISHER PRICE Puchatek uspokajacz w sklepie 189zl (980125234) - Aukcje internetowe Allegro
Świecący Grający Konik Morski FISHER PRICE Hit! (964273888) - Aukcje internetowe Allegro
Ta pierwsza zabawka bardziej mi się podoba, bo ma pilota, co jest przydatne jak dziecko ma iść spać, a muzyczka się skończy. nie trzeba się malcowi pokazywać, tylko pilotem i dalej gra. A poza tym można ustawić czas grania, 5, 10 lub 20 min. I można to wszędzie zabrać, a z karuzelą gorzej. widziałam podobną zabawkę za żywo i bez tego nie można było dziecka z domu wynieść, tak się przywiązało. Nie musiało ani grać, ani świecić, wystarczyło, że była :tak:

reklama
Do góry