reklama
Ja używałam w sumie 1 rożka... i to przez bardzo krótki czas dopóki nie oswoiłam się z opadającą główką. Właściwie to jestem przeciwna krępowaniu dzidziusia w rożkach. Chodzi o biodra- które w takim rożku są całkiem niefizjologicznie skrępowane (wyprostowane nóżki). Wiem że dziecko w macicy ma ciasno, ale nogi ma zgięte i odwiedzione w stawie biodrowym, a nie proste. To nie jest moja własna opinia, ale wynik konsultacji z pediatrami, ortopedami i położnikami no i tego stanowiska się będę trzymała
A ja mam do Was mamuśki pytanko - Czy któraś z Was kupowała może pościel dla dzidzi w Ikei?! Bo bardzo mi się spodobały, ale jeszcze nie miałam okazji zobaczyć ich na żywo i dotknąć. Co sądzicie? Myślałam żeby dokupić jeden taki komplet zwłaszcza, że i cena jest przystępna!
calineczka76
Fanka BB :)
Wiecie co zaciekawil mnie ten rozek dla niemowlat - bo prawde mowiac nie wiedzialam o co chodzi , poszukalam na google i powiem Wam ze nigdy tego nie uzywalam i tu w stanach nie widzialam , smieszne prawda
ja zawijalam moje niemowlaczki w bardzo lekkie bawelniane kocyczki i to zupelnie wystarczylo , w szpitalu pani pokazala mi przy Julce jak zawijac maluszka i tak tez robilam z Adasiem , a przykrywalam tez tylko kocyczkim zeby nie przepocic dzidziusiow ;-), to maje doswiadczenia
A w sobote kupilam 2 body dla mojego zlowika jedno z napisem : urodzony w 09, a drugie : swiat jest lepszy ze mna tutaj, oba sa biale wiec nie ma znaczenia czy dla chlopca czy dziewczynki
ja zawijalam moje niemowlaczki w bardzo lekkie bawelniane kocyczki i to zupelnie wystarczylo , w szpitalu pani pokazala mi przy Julce jak zawijac maluszka i tak tez robilam z Adasiem , a przykrywalam tez tylko kocyczkim zeby nie przepocic dzidziusiow ;-), to maje doswiadczenia
A w sobote kupilam 2 body dla mojego zlowika jedno z napisem : urodzony w 09, a drugie : swiat jest lepszy ze mna tutaj, oba sa biale wiec nie ma znaczenia czy dla chlopca czy dziewczynki
Witam!!!
Życzę szybkiego rozwiązania i dużo zdrówka dla Was i waszych pociech!!!!
Mam do zaoferowania staniczki do karmienia, koszule do karmienia i tuniczki ciążowe. Zapraszam na zakupy:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2609733&p=1&p=0
Życzę szybkiego rozwiązania i dużo zdrówka dla Was i waszych pociech!!!!
Mam do zaoferowania staniczki do karmienia, koszule do karmienia i tuniczki ciążowe. Zapraszam na zakupy:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2609733&p=1&p=0
Młoda Mama17
Liczę dni... Czekam :) :*
Dzięki za pomoc
syla28
Mama Aniołka 30.04.08
hejka
jesli chodzi o ubranka to ja polecam z TESCO, mają tam odziez cherokke i jeszcze jednej firmy i sa gatunkowo rewelacyjne bo moja siostra sprawdziła prawie wszytsko na swoim synku, mają super bodziaki z krótkim i dł. rękawkiem, bardzo dbre gatunkowo w 3 i 5-cio pakach, pajacyki w trójpakach z kubusiem puchatkiem, oprócz tego mase innych super gatunkowo i w rozsądnych cenach.
np. w intermarche widzialam super pieluszki flanelowe a są tez bardzo przydatne.
warto rozejrzec sie po marketach bo w kazdym mozna cos wypatrzec i nie koniecznie trzeba w typowo sklepach dla dzieci wydawac kupe kasy.
my juz mamy sporo rzeczy bo kupilismy ok temu z myslą o poprzedniej nieudanej ciąży ale teraz jak bede cos kupoac to dopiero w lipcu...
jesli chodzi o ubranka to ja polecam z TESCO, mają tam odziez cherokke i jeszcze jednej firmy i sa gatunkowo rewelacyjne bo moja siostra sprawdziła prawie wszytsko na swoim synku, mają super bodziaki z krótkim i dł. rękawkiem, bardzo dbre gatunkowo w 3 i 5-cio pakach, pajacyki w trójpakach z kubusiem puchatkiem, oprócz tego mase innych super gatunkowo i w rozsądnych cenach.
np. w intermarche widzialam super pieluszki flanelowe a są tez bardzo przydatne.
warto rozejrzec sie po marketach bo w kazdym mozna cos wypatrzec i nie koniecznie trzeba w typowo sklepach dla dzieci wydawac kupe kasy.
my juz mamy sporo rzeczy bo kupilismy ok temu z myslą o poprzedniej nieudanej ciąży ale teraz jak bede cos kupoac to dopiero w lipcu...
trochę doświadczenia wyprawkowego mam ,więc mogę napisać że ubranka najlepiej takie które będzie się łatwo i szybko rozpinać-częste przewijania Bardzo przydatne pieluszki tetrowe i różnej wielkości śliniaczki-maluszkom lubi się ulewać i lepiej założyć śliniak niż prać ubranko po 10 min noszenia.Kosmetyki lepiej kupić bez jakiś super pachnących dodatków tylko jak najmniej chemiczne-sudokrem niezastąpiony !Dziewczyny nosiłam w nosidełkach ale teraz rozważam kupno specjalnej chusty-kilka koleżanek ma i sobie chwalą-tylko nosidełko wydaje mi się bardziej bezpieczne dla wiekszego niemowlaka który sie wierci.
reklama
Podziel się: