reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowy zawrót głowy !

Link do: CHUSTA pelerynka do karmienia+POKROWIEC 11 kolorów

kochane znalazłam coś takiego uzywała może któraś z was takiej pelerynki do karmienia? Już przy pierwszej córci chciałam to kupić ale krótko karmiłam i zrezygnowałam teraz planuję dłużej karmić, wszystko jest na dobrej drodze :-) często wychodzę z domu do ludzi, często nas ktoś odwiedza i się zasłaniam tetrą żeby nie było widać jak karmię i nie zawsze mi wygodnie zasłaniać i tak się zastanawiam czy mi by to ułatwiło :-)

reklama
Moja kolezanka tego uzywala. Wygodne bo starszak na placu zabaw biegal a wiadomo tam zawsze pelno rodzicow wiec ona sie zakrywala. Ale tylko na poczatku bo pozniej corcia nie chciala byc przykryta i plakala przy cycku jak tylko to zalozyla i ja nakrywala

dzieki za opinie faktycznie na placu tez bede duzo i bym sie zakryla wtedy, a to niby jest material oddychajacy i odprowadzajacy wilgoc, chociaz pewnie pod tym cieplo i maluszkowi i mamie troche ale kurcze chyba sie skusze i wtedy bedzie wiedzala co i jak i z opinia sie z wami podzele, nie jest za drogie to warto spróbować

Ja sobie taki chcę uszyć ze zwykłej bawełny, i raczej nie dlatego, że się wstydzę, ale wkurzają mnie matki, które wszędzie wywalają cyce, bo dziecko chce jeść... brrrrrr. I nie ważne czy plac zabaw gdzie jest 30 innych maluchów, czy restauracja...

Miladyy - mam podobne zdanie do twojego. A przebieranie dziecku pampersa przy stoliku w kawiarni to juz...wrrr
Uwazam ze sa pewne zasady. Rozumiem ze trzeba przebrac ale mozna to zrobic w wc albo tam wozkiem wjechac i w wozku przebrac. Ja nie raz przebieralam corke w wc w restauracji. I jak jeszcze nie umiala stac to wiadomo trudniej bylo ale zawsze mialam kocyk na to ceratke i ostarecznue jak nie mialam na czym bo nie bylo jeszcze wtedy przewijakiw w wc teraz prawie wzedzie juz sa to poprostu rozkladalam ten kocyk na podlodze i tam szybko przewijalam. Wiadomo nie zdarzalo sie to czesto i jakos dziecko od tego nie umarlo ani nie rozchorowalo sie. A sama bylam swiadkiem jak babka kupsko zmueniala przy stoliku w restauracji pelnej ludzi jedzacych obiad. My juz wychodzilismy ale nie ukrywajmy bylo czuc, kelnerzy i ludzie dziwnie patrzeli ale nikt nie mial odwagi zwrocic uwagi

ja też uważam, że jeśli chodzi o zmianę pieluszki to trzeba to robić nie na widoku, super jak jest miejsce specjalnie do tego przeznaczone ale niestety nie wszędzie takie jest i już nie raz musiałam zmieniać pieluszkę w WC albo w aucie ale uważam, że przy ludziach na widoku się tego robić nie powinno, ale co do karmienia to mi nie przeszkadzają karmiące mamy nie zakryte wśród ludzi i jak dla mnie zakrywać się nie muszą ale ja osobiście sie zakrywam bo nie lubię jak się na mnie patrzą gdy karmię, nie ważne czy patrzą się bo im przeszkadza czy bo to popierają, nie lubię tego bardzo i teraz zakrywam się tetrą a taka pelerynka myślę, że mi po prostu ułatwi zakrywanie i będzie mi wygodniej ale czy malutka będzie chciała pod nią pic to się zobaczy jak kupię ;-)

reklama
Do góry