reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
jak Wy to robicie, ze zakupy robicie? bo ja jestem uwiązana w domu i aż drżę jak ja pojadę w piątek na wizyte do ginki....

Tosia nie jestes sama. Ja tez uwieziona, mały ma juz 3,5 tyg. a ja jeszcze nigdzie nie wychodziłam. Wwszystkie zakupy robi maz albo mama. Jedyny moj wypad to w niedziele do tesciow.
Dasz rade Tosia. Mnie tez niedługo czeka wizyta u gin. Damy rade:tak:

Marbus, maja super bujaczki

Toska dasz radę...
Mi pierwszy tydzień zakupy robił T. potem z małą szliśmy ja nie wjeżdżałam do sklepów bo zaraz się budziła czekałam przed a T. szybko kupił co trza.Teraz sama musze robić zakupy jak T. w pracy, ale wtedy mała troszku odkrywam w sklepie.
Najgorsza była wyprawa do neurologa, czekanie w kolejce a mała chciała cyca na rekach nie pasowało herbatka tez nie więc po wizycie u neurologa w kącie usiadłam na krześle bokiem do kolejki rodziców z dziećmi i mała pocycoliła po czym dopiero ja ubrałam i pojechałyśmy do domu bo tak z 20 minut by wyła w drodze do domu.

Wyprawę do gina każda musi zaliczyć możesz iść z kimś kto z małą pospaceruje w tym czasie, gdy będziesz u gina lub zostawić małą z kimś w domku z zapasem mleczka twojego lub w proszku jak tam ci będzie pasowało, abyś była spokojna.

Ja do tej pory małą zostawiłam 2 razy raz z T. jak mała miała 3 dni a ja załatwiałam 2 godziny sprawy urzędowe i przedwczoraj mała spała pod okiem babci a ja poleciałam na zakupy do biedronki raz dwa :)

Dziewczyny mam pytanie - czy ktoras moze z Was kupowala kombinezon dla maluszka na allegro albo w internecie i moze cos polecic? chodzi mi o taki cieply, na zime , na teraz . Dzieki z gory:-)

o ja mam podobny kombinezonik po Blance tylko fioletowy kupiłam w c&a !! zwróćcie tylko uwagę przy zakupie żeby nie było przy kapturku futerka bo to masakra, włoski wypadają, włażą dziecku do buzi i przeszkadzają!! może wygląda to ładnie ale jest beznadziejnym rozwiązaniem--tylko gładko wykończone kapturki górą!!!

Potwierdzam, dostałam taki śliczniusi kombinezonik właśnie z futerkiem i ubrałam raz i przez cały spacer ryk bo te kudełki wkurzają na maksa moją córkę. Chyba trzeba będzie zrobić "golenie" :))

reklama
Do góry