reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Blekinge co do niani to my mamy firmy MaxCom, ale nie ma jej chyba na allegro, znalazłam tu: niania MAXCOM BM20 opinie, recenzje użytkowników - Cokupic.pl - ta niebieska, powiem Ci, że jest mega wytrzymała, bo Dawid nie raz ją ciągnął jak na smyczy, zrzucał z szafki, a ona nadal posłusznie działa. Jedyny minus to brak lampki sygnalizującej, bo jak kiedyś mieliśmy zjazd rodzinny i było mega głośno to się bałam, że go nie usłyszę. ale przy normalnych warunkach to jest głośna i słychać z daleka. Tylko nie pamiętam ile ja zapłaciłam za nią :eek:

EDIT: znalazłam: http://allegro.pl/niania-elektroniczna-bcc-50-switel-hit-i2951786830.html i zasięg ma naprawdę taki daleki, kiedyś zostawiliśmy młodego z dziadkami i poszliśmy nad rzekę (dobry kilometr), a że dziadek nie wiedział, że niania włączona to słyszeliśmy jak nas obgaduje, że zostawiliśmy synusia ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
wszystkie 80 e pasowały idealnie, a zawsze nosiłam 80 d, miękkie brałam, ale takiego dwupaku nie było w sklepie, ale rozważam kupienie takiego, bo w sumie cena zachęca,a po porodzie najwyżej coś lepszego bym kupiła, w tym sklepie co byłam-to ceny zaczynały się od 69, ale takich co wygląd nie zachęcał do kupienia:-) właśnie czytalam Cortina, że często z tą aukcją jest problem jeśli chodzi o rozmiar, więc można się też wkopać

Ja właśnie zaryzykowałam i kupiłam taki dwupak jakiś czas temu. Powiem szczerze, że mile mnie zaskoczył. Rozmiar idealnie pasuje. Z tym, że ja zmierzyłam się pod biustem i w biuście i mi wyszedł inny rozmiar niż ten z przed ciąży - taki też zamówiłam. Konkretniej mówiąc 80 F. Materiał jest fajny i przyjemny, nic się z nim nie stało po praniu. Wygląd wiadomo... który całkowicie miękki stanik prezentuje dobrze nasze cycki? :-) Jednak myślę, że małemu to nie będzie przeszkadzać. Dla poprawienia humoru tylko dodam, że jak paczka przyszła, założyłam jeden ze staników i pokazałam się mężowi. Zrobił mniej więcej taką minę: :eek: i powiedział "n zbyt seksowne to one nie są" :-D wygodne mają być, chociażby do spania! Nie cierpię jak druty mi się wżynają w ciało :confused2:

Kasiulec a mnie się podoba ten:
BIUSTONOSZ DO KARMIENIA ALLES RENE 65H NAJTANIEJ (2890751430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ale sama go nie przymierzałam i nie wiem czy by na mnie pasował.
Więc kupiłam ostatnio w sklepie taki:
ALLES Mama LOREN biustonosz do karmienia 85 F (2959191408) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jest mięciutki i piersi fajnie w nim leżą. Ogólnie zadowolona z niego jestem. A w sklepie kosztował 72zl. Na allegro niestety nie mają mojego rozmiaru.

hej mamuski,

JA kupilam taki Alles - producent bielizny - alles.pl bardzo fajny, tylko nie ma co sie kierowac tym jaki rozmiar dobierze nam strona tlyko lepiej brac taki jak sie nosi mniej wiecej, mi wyszlo ze powinnam wziac 85F, w sumie wzielam 75F a i tak lekko przy szeroki i moglby byc 70tka. W noszeniu super przyjemny dla ciala, wygodne odpinanie mieseczek.

mierzyłam kilka staników z Alles i faktycznie są fajne, ale kurcze drogie :baffled: a jak mi nie będzie potrzebny bo nie będę mogła karmić? :/ jeszcze pomyślę, i pewnie zainwestuję w jeden taki, w ogóle to ja nienawidzę nieusztywnianych staników (przed ciążą nosiłam rozmiar 70-75F/G więc musi mi mieć co trzymać) i planowałam właśnie usztywniany do karmienia, ale pani w jednym sklepie odradzała, bo że niby nawet może spowodować problemy z laktacją :eek:

ja zamówiłam te 2 teraz, a po porodzie na spokojnie zamówię alles, a te 2 jak się nie sprawdzą wg. rady eve wykorzystam do spania, pochodziłam dzisiaj jeszcze trochę po sklepach(factory), ale tyle sklepów z bielizną i tylko w jednym był jeden biustonosz do karmienia, ale powiedzieli, że jak coś to mogą wszystkie inne przerobić, żeby były do karmienia, zachwycił mnie jeszcze stanik w kropki żółto-czarny :-D

Witajcie Dziewczyny:biggrin2: Tj. ja kompletujecie wyprawkę, więc może którąś akurat zainteresuje:
Sprzedaję 2 nowiutkie bezszwowe staniki do karmienia - w oryginalnych pudełkach z metkami. Biały i czarny. Rozmiar 85 C.
Zapraszam:
wink2.gif

BIUSTONOSZ DO KARMIENIA * MAMA DALAJA * 85C -BIAŁY (2960020310) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

BIUSTONOSZ DO KARMIENIA * MAMA DALAJA * 85C CZARNY (2960042267) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pozdrawiam i spokojnych rozwiązań życzę:tak:

reklama
Do góry