reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

czesc Ewa-krycha, milo cie znowu widziec :-) to ktora u ciebie godzina jest, zdaje sie ze w stosunku do mnie to wczoraj wieczorem :laugh2: (u mnie sroda w poludnie)
tak sobie mysle bo rzeczywiscie sie przeprowadzamy ze jesli do turystycznej obcji lozeczkowej dokupimy porzadny materac to bedzie dziecku bardzo wygodnie:tak:
a zmartwilo mnie troche w tym koszyku ze tam jest dosc sztywny materacyk i znajoma mnie wystraszyla ze moze byc niebezpieczny bo nie jest dostosowany jak dzidzia lezy na brzuszku, ze nie ma dobrego obiegu powietrza... nie wiem co o tym myslec:dry:
a wlasnie, tez podobaja mi sie te kolyski ale nigdzie nie widzialam na zywo, tylko w katalogach...

ps. zycze owocnego testowania :cool2:

reklama
Co do zakupkow to my wczoraj zakupilismy paczuszke Huggiesow Newborn i smoczki (uleglam, trudno), a dzis mezulek z mama jada kupic lozeczko turystyczne , podobno jakies z bajerami , wiec zobacze jak dojedzie jak to jest z tym materacem, w razie czego mozna przeciez wyscielic jakims grubym kocem. (lozeczko w opcji sponsoringu dziadkowego :tak: ).

Co do wozkow to pewna kobitka mi mowila, ze ma wozek na paskach i ze szalala nim po lasach i innych wertepach i ze bardzo dobrze sie sprawdzal na wybojach.

M_ktosiu no to niezle chece Ci zszykowali.

Ja tez licze , ze torbe z wozkiem zakupie

moja siostra też miała na paskach i była zadowolona!!!!!teraz jej córcia ma 2 latka więc kupiła jej spacerówkę "parasolkę" bo tamten już za ciężko jej tachać!

m_ktosia- u mnie jest 6 godzin do tylu wzgledem Polski ( czyli w Polsce poludnie a u mnie 6 rano tego samego dnia)... poszukam tej kolyski i wstawie,zeby zobaczyc czy o tej samej mowimy... wyglada ladnie - widzialam w sklepie,ale uwazam,ze jest duzo za droga... a w koszu moze i materac jest twardszy,ale to dobrze,bo miekki jest niebezpieczny dla dziecka, pozatym moj materac jest obszyty juz ceratka i na to nakladam przescieradlo; ale ja materac kupilam dodatkowy,bo w moim koszu nie bylo nic tylko kosz,cala reszte sama uszylam... a co do obiegu powietrza,to twoja znajoma na szczescie nie ma racji, kosz po bokach nie jest szczelny,wiec musi byc obieg powietrza; w wozkach w gondolach robia specjalne dziurki,bo boki sa zbudowane... napisze ci pozniej wiecej,bo zaraz ide do pracy...
niczka- wozki na paskach sa super dla maluchow i rownie dobrze sie prowadza... nie wiem dokladnie o jakich paskach piszesz- takich jak ma Peg Perego czy takich jak to byly kiedys- ze skory? jesli chodzi o te pierwsze to z doswiadczenia wiem,ze super sie sprawdzaja wszedzie,sa najwygodniejsze dla maluchow,bo nie odczuwaja kazdego kamyka po jakim przejedzie wozek... jedyna ich wada moze byc,ze zwykle sa dosc duze i ciezkie,ale jak sa dobrze wywazone to sie tego przy pchaniu w ogole nie odczuwa, dopiero przy wnoszeniu po schodach... no i zajmuja sporo miejsca w bagazniku i zwykle nie rozkladaja sie za pomoca jednej reki - ale wozek glownie powinien byc wygodny dla maluszka,a dopiero pozniej dla mamy...

dzieki Krysia za komentarz (ja mieszkam +12 godzin od ciebie:cool2:), mnie bardziej przejal ten sztywny, obciagniety ceratka materacyk w tym koszyku, ze jak dzidzia glowke polozy twarza do dolu to moze sie udusic:confused:

m_ktosia- po pierwsze nigdy nie zostawisz malucha na brzuszku bez mienia go na oku... po drugie twardy materac nie ugnie sie pod buzia,a miekki tak i wtedy dziecko dopiero moze sie udusic... a jak maluch zacznie sam sie przewracac na boki to bedzie juz czas na rezygnacje z kosza...

m_ktosia- ciesze sie,ze moglam pomoc.... jak masz jeszcze jakies pytania lub potrzebujesz przetlumaczyc cos na angielski badz francuski to daj znac...

reklama
Do góry