reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

tak was podgladam troszke i jak cos moge doradzic to wyrzuccie gruszki do smieci bo tym mozna krzywde tylko dziecku zrobic. ja przezylam katarek u 2 tyodniowego dziecka i gdyby nie Frida to moje malenstwo wyladaowalo by w szpitalu. jest to jedna z najlepszych rzeczy ktore udalo mi sie kupic dla swojego dziecka, poza mata TINY LOVE :tak:

Pozdrawiam cieplutko wasze sliczne brzuszki.

reklama
Kasirka oczywiście że wkleje - już kiedyś pokazywałam ale tyle tego było że pewnie zapomniałaś ;-) Anetka ma taki sam wózeczek tylko niebieski.
41bj8.jpg
[/URL][/IMG]

A tu wersja spacerowa:
31kn6.jpg
[/URL][/IMG]

Dzisiaj dokupiliśmy pajacyki dla maleństwa takie rozpinane z przodu - bo wcześniej jak kupowałam ciuszki to nie zwracałam uwagi na takie rzeczy i dużo ciuszków mamy takich niewygodnych (zapinanych z tyłu itp.) a teraz widze, że najlepsze są takie rozpinane na całej długości z przodu (szczególnie w nocy).

A i chcemy kupic na allegro taką karuzele:
154962001102wws511zr9.jpg
[/URL][/IMG]

A chcemy kupic na allegro bo kosztują 125zł + koszt przesyłki 15zł a dzisiaj w realu widziałam takie same za 210zł - jest różnica no nie.

Świetne są te karuzele, też mi się podobają. Nie należy jej jednak stosować przed 3 miesiącem życia. Myślę że współpracownicy zrobią mi prezent bo już pytali co bym chciała dla dziecka i wtedy o taką ich poproszę.

Oj fajnie dziewczynki ze ciagle cos kupujecie Malenstwom. Ja na razie przestalam myslec o zakupkach i skupiam sie na przyjsciu dziecka na swiat. Dodam ze bankowo wielu rzeczy mi brakuje ale nie umiem na razie o tym myslec. Bede myslec jak juz Mala bedzie z nami. Wtedy M bedzie biegal po sklepach :laugh2: . Dobrze chociaz ze jezeli czegos nam brakuje to nie jest to nic ogromnie waznego...:tak: .

A tak as propos to napewno bedzie to karuzela (Sami ta ktora wybraliscie jest przeslodka:-D ), gruszka (ale ja rowniez slyszalam ze nie sa polecane zwlaszcza przez pediatrow bo podrazniaja sluzowke czy cos tam w nosku) i taka wkladka pod dzidzie do wanienki bo M jak kupowal wanienke to o tym kompletnie zapomnial. Na razie to tyle, ale ciekawe co mi sie jeszcze przypomni...

sami super rzeczy, ta spacerowka to w moim guscie :-D

a ja tu prosze mam taki kocyk dla malenstwa, tak by sobie moglo na mieciutkim sie wylegiwac pod okiem mamusi a ona nie chce wyjsc :dry::cool2:

Pisałam że musimy kupic tą fride do noska bo nasz mały miał zatkany nosek i gruszka nic a nic nie pomagała no i kupiliśmy wczoraj i musze wam powiedziec, że jest super - fajnie się nosek wyczyściło - szybciutko i bez męczenia :tak: a jaki teraz maluszek zadowlony :-) i fajnie się mu oddycha.

reklama
Do góry