reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Niczko zgadzam sie z wypowiedzia tego terapeuty ale ja to nosidelko kupilam dla dzidzi jak skonczy 3 mies. swojego malucha tez tak nosilam i ma proste plecki i jest okazem zdrowia a nosidlo to fantastyczny zakup jak sie idzie na zakupy bo ma sie 2 rece wolne albo na wyprawy w gory poprostu bajka

reklama
Joanna i Niczka- jesli chodzi o te nosidla to zaleca sie ,zeby malenstwo nie przebywalo w nich wiecej niz dwie godziny dziennie wlasnie ze wzgledu na kregoslup dziecka i ja dodam jeszcze od siebie moj wlasny....

JOANNO - tez się zastanawiałam nad tym nosidełkiem które Ty masz :-) Co prawda narazie nie kupiliśmny, ale jak stwierdzimy, że jednak się przyda - to właśnie takie :tak:
KASIU - a jak przywieziecie maluszka ze szpitala? :confused: Z niektorych szpitali nie chca wypuscic jesli nie ma sie odpowiedniego zabezpieczenia dla dziecka......

A ja mam wszystko juz od dluzszego czasu. Ale ostatnio zamowilam jeszcze 2 kocyki......z tym że raczej nie z potrzeby, a z nudów........:-D
Oczywiście obydwa wzory w kolorze błękitnym :-p

2cbd6a90c603708fmed.jpg

1096cc5716f47a3fmed.jpg

aneta super kocyki

dzieczyny zgadzam sie w zupelnosci co do nosidelek, podobnie mowia ze nie wolno dziecka na sile sadzac dopoki samo nie potrafi, wszystko ze wzgledu na kregoslup, i w chodziku tez nie za wczesnie, ja jeszcze nosidla nie mam, kupie dopiero jak bede mogla z dzidzia poprzymierzac,
w sumie to sie nie zastanawialam od kiedy chce tego urzywac (kurde jak sie pisze uzywac czy urzywac???), pierwsze 3 miechy w gory sie raczej nie wybieram, a na spacerki to jednak wozeczek, ale kto wie, moze czasem, sporadycznie juz wczesniej...

dziekuje za wskazowki co do allegro ale odpuszcze, ja wole towar pomacac i od razu miec, na szczescie te pare zloty nie robi mi roznicy,
a paczki do malezji ida strasznie dlugo, ostatnio czekalam 2 miesiace, ja niewiem co oni robia na tej poczcie:no:, to samo z moim listem do kolezanki, 3 miesiace sie gdzies zawieruszyl, no coment...

kasia23 pomysl o foteliku, bo moze bedziesz kozystac z taksowek, albo samochodu znajomych jak gdzies na wakacje czy cos, te male lekkie modele mozna usadawiac na wozkach w hipermarketach i to jest b. wygodne w czasie zakupow.
a kupic mozna spokojnie do 100 zl taki fotelik na 1 rok takze sie oplaca:cool2:

m ktosiu ja kupuje na allegro bo nie ma cierpliwosci chodzic po sklepach :)

Jesli zas chodzi o chodziki to osobiscie odradzam uwazam ze zabuzaja naturalne odruchy dziecka.Moja przyjaciolka zafundowala swojej corci chodzidelko jak miala 8 mies. skonczylo sie na tym ze zaczela chodzi samodzielnie jak miala 1,5 roku jak byla bez chodzika to sie panicznie bala ze upadnie raz nawet w czasie upadku zderzyla sie z szafka i wyladowala w szpitalu.Lekarz ja je przyja spytal sie najpierw czy mala kozysta z chodzika i powiedzial jej ze przez chodzik mala nie byla w stanie nauczyc sie bezpiecznie upadac.

reklama
M_ktosiu fotelik do samochodu to kupimy na pewno, moze nie od razu ale kupimy bo wiem ze sie przyda wlasniew tak jak piszesz w wielu sytuacjach.
Anetko u mnie ze szpitala z wyjsciem z dzieckiem nie ma problemu. Zreszta bedziemy mieli takie nosidlo z wozka ala gondola i w tym mozemy zabrac dzidziulka. I wogole to kolezanka ktora niedawno rodzila w tym sz[pitalu powiedziala ze mozna po prostu w rozku i w kocyku na raczce zabrac malca.

Do góry