reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Bada pewnie. Dla mnie liczy sie to ze dluzej z bobasem w domu biorac pod uwage ze jak pojde do pracy to zlobek czy niania tez beda kosztowac. No nic, mam nadzieje ze Ł ruszy z kopyta i nas utrzyma jakos :p

Ja to już wiem, że nie będzie mi się opłacał powrót do pracy :baffled:
Jeśli będziemy mieli zasiłek z MOPSu, to na urlopie wychowawczym jest bodajże 400zł co miesiąc, a u mnie wszystkie oferty pracy są za 1200zł netto, więc po odliczeniu żłobka (+/- 800zł) wyszłoby na jedno :sorry2:

alecta, ja chcę szukać już czegoś "normalnego", teraz pracowałam na pół etatu i super, bo duża niezależność, mogłam wszystko w ciągu dnia załatwić, ale za to się żyć nie da, muszę mieć coś na cały etat, chciałabym poszukać czegoś w transporcie, ale do tego muszę się "pozbyć" dzieci, czyli Gutek musi chodzić do przedszkola ;-)

ja też idę na rok na 80%. z młodym miałam tylko pół roku 100%, później miesiąc urlopu zaległego, później kilka miesięcy za darmo. do pracy poszłam, jak miał 13 miesięcy. na szczęście w pracy szykowali zwolnienia grupowe, a że i tak nie chciałam tam wracać, to dogadałam się z prezesem, że ma mnie wciągnąć na listę i dostałam jeszcze odprawę za 2 miesiące (zabrakło mi pół roku pracy do 3 miesięcznej :wściekła/y:). zwolniłam się w lutym i od razu do UP na zasiłek, bo w tej sytuacji dostałam bez problemu. od marca zaczęłam nową pracę. ale przez te 3 miesiące bez wypłaty naprawdę było ciężko.

teraz rok 80% to w sumie będzie luksus :tak:

reklama
No ja wlasnie znalazlam info ze kwota na osobe nie moze przekroczyc 574zl od listopada 2014 zeby rodzinne dostac.

Co do pracy ja tez decyduje sie od razu ma caly rok po 80%. Bede miala urlop z dwoch lat to czesc moze od razu wykorzystam. Jdszcze nie wism, sporo czasu. Najwaznisjsze by udalo mi sie przeniesc do roboty do inowroclawia

Do góry