reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

reklama
klucha ta kapucha generalnie dziala na stany zapalne. Jak mi sie plyn w kolanie zbieral po rekonstrukcji ACL, okladam na zmiane kapucha i lodem, naprawde niezle wyciaga;-) huhuhu wiecie co, skoro wyciaga stam zapalny, moze by i naciecie ewentualne okladac?:tak: cieawe, co by sie stalo...;-) ale chyba jednak nie bede eksperymentowac:zawstydzona/y:. Gabi swietny pomysl z tymi wkladkami, tez raczej o czyms takim mysle, mniej roboty....

Ja mam krem emolium.Skład zbliżony do kremu oilatum,podobne działanie.To taki odpowiednik.
Najtaniej to czystą parafinę kupić (główny składnik tych wszystkich emolientów)(buteleczka 3 zł) i wlać do kąpieli.Działa tak samo.Ale noworodkowi to jednak oilatum będę serwować i tak zawsze mam,bo wielką fanką tej emulsji do kąpieli jestem.

kapusta na obolala piers super, ale gabi fajnie ze znalazlas cos co moze ja zastapic. ja np nie moge jej zapachu jak juz sie przy tym cycku znajdzie. :zawstydzona/y:
mam uraz do niego ze szpitala. jedna z dziewczyn na oddziale polozniczym jak urodzilam olka miala zapalenie i kapusta sie okladala, caly odzial smierdzial kapucha i wszyscy mieli tego zapachu dosyc:szok:

moja dzidzia szleje i kopie caly dzionek az fajnie uwielbiam to jak jest tak aktywna :)
mama sie cieszy to i dzidzia sie cieszy

Wczoraj była w aptece i kupiłam Oillan 250ml za 17.95, ale dopiero w domu przeczytałam, że do codziennej pielęgnacji skóry niemowląt powyżej 6mc życia, a w przypadkach dermatologicznie uzasadnionych - powyżej 1mc życia. A mówiłam pani w aptece, że coś chcę do kąpieli dla noworodka. Więc to chyba zostawię sobie do kąpieli, a dla dzidzi kupię Oilatum Soft.

reklama
o kapuście też słyszałam na szczęście nie musiałam stosować - główny nawał przetrwałam masując - są specjalne techiniki, żeby nie przerwać kanalików:baffled::tak: i przystawiając częstro na małe chwilki

klucha - ja karmiłam równy rok, a wróciłam do pracy po 4 miesiącach - jedno z drugim niewiele ma wspólnego - to raczej dzidzia sobie to reguluje - jak się zaweźmie, że już nie chce to koniec i nic nie poradzisz (Maks od 8 mies zaczął rezygnować z poszczególnych karmień, aż zostało jedno dziennie - rano) jak sama nagle przerwiesz przy dużej ilości pokarmu to maluch oczywiście obejdzie się bez ale Ty możesz mieć jazdę z wyciszeniem tego, stanami zaplnymi i tabletkami na wygaszenie:-p

Do góry