reklama
agrafka80
Fanka BB :)
my mamy Roemer, mniej więcej taki Romer King Plus Special 2011/2012 - tanio! - Autofoteliki.pl i jeszcze jest ok
AniaSm, kup sobie tylko sól fizjologiczną w tych małych pojemniczkach.
AniaSm, kup sobie tylko sól fizjologiczną w tych małych pojemniczkach.
gosiulek73
mama K&K&A
Ania solanka jest dobra.Oprócz tego można po prostu sól fizjologoczną.
Olejki raczej nie.
Romera chcielismy ale siedzisko było strasznie twarde.Normalnie plastik było czuć sam.Chcieliśmy z isofixem dlatego został ten.
Olejki raczej nie.
Romera chcielismy ale siedzisko było strasznie twarde.Normalnie plastik było czuć sam.Chcieliśmy z isofixem dlatego został ten.
maxwell80
Mamusia cukiereczków M&M
Ania, ja tez polecam sól fizjologiczną w tych małych pojemniczkach..myśmy mieli pożyczony inhalator od brata S., jak Marta potrzebowała - i "śmierdział" strasznie oilbasem - nie dało się zneutralizować tego zapachu..dlatego kupiliśmy własny;-)
Co do fotelika, dla Marysi własnie mamy ten sam, co chcecie kupić, tzn. Recaro Young Sport jesteśmy bardzo zadowoleni z niego..
Co do fotelika, dla Marysi własnie mamy ten sam, co chcecie kupić, tzn. Recaro Young Sport jesteśmy bardzo zadowoleni z niego..
co do fotelików to my mamy taki do 25 kg i na dalsze trasy go używamy, bo się rozkłada jak młoda uśnie :-) ale Martysia jeszcze ma w nim kupe miejsca :-) a w moim samochodzie, który służy tylko do jazdy po mieście, mamy fotelik 15-36 kg i też młoda w nim ma ok :-) woże ją na przednim siedzeniu i jak uśnie to rozkładam trochę oparcie fotela i śpi jak w rozkładanym foteliku :-)
agrafka80
jakiś czas temu zastanawiałam się and mebelkami dla ludzików.
kupiłam takie z puzzli 3D: MEBELKI DREWNIANE DLA LALEK PUZZLE 3D somap TYCHY (2187672194) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i te od razu mogę wam odradzić bo:
- są maleńkie, ludzik z duplo nie siadzie na krzesełku ani na kibelku
- przewracają się
W Leroy Merlin kupiłam łazienkę i kuchnię z tego zestawu: Mebelki dla lalek Kompletny Zestaw Super Promocja! (2261697911) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i te są spoko, duże, stabilne, bez problemu mieszczą się wszystkie ludziki jakie mamy z duplo, FP i Mothercare.
kupiłam takie z puzzli 3D: MEBELKI DREWNIANE DLA LALEK PUZZLE 3D somap TYCHY (2187672194) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i te od razu mogę wam odradzić bo:
- są maleńkie, ludzik z duplo nie siadzie na krzesełku ani na kibelku
- przewracają się
W Leroy Merlin kupiłam łazienkę i kuchnię z tego zestawu: Mebelki dla lalek Kompletny Zestaw Super Promocja! (2261697911) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i te są spoko, duże, stabilne, bez problemu mieszczą się wszystkie ludziki jakie mamy z duplo, FP i Mothercare.
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Kurczę a w miarę niedawno kupowałam fotelik - tak mi się wydawało a Wy już kolejne kupujecie?
My mamy Maxi Cosi chyba Tobi:
Foteliki MAXI-COSI fotelik TOBI 9-18 kg wys.24h (2247158768) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i chyba jest ok. Tzn w kurtce wiadomo nie było ful miejsca ale teraz kurtkę zdejmujemy wiec miejsca sporo będzie. W naszym foteliku zagłowek sie podnosi więc na wysokosc jeszcze mamy duzy zapas. Potem to nakładkę się tylko kupuje czy znowu fotelik?
Nasz maxi cosi jest z funcją spania i niby ma iles tam odchylen a tak naprawdę się tak mało odchyla ze to prawie dla mnie niewidoczne wiec spanie w takim foteliku nie należy do najwygodniejszych niestety.
Apropo jeszcze przewożenia dzieci na przednich siedzeniach? Mozna tak w ogole? Czy wtedy macie foteliki tyłem do kierunku jazdy? Bo jak widzę (a nie widzę często) jak rodzice przewożą dzieci na przednich siedzeniach w fotelikach przodem do kierunku jazdy to mam pewne obawy, a co np. z poduszką powietrzną? A co w razie wypadku? Jakoś to do mnie nie przemawia, nie wiem w ogole czy tak można?
My mamy Maxi Cosi chyba Tobi:
Foteliki MAXI-COSI fotelik TOBI 9-18 kg wys.24h (2247158768) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i chyba jest ok. Tzn w kurtce wiadomo nie było ful miejsca ale teraz kurtkę zdejmujemy wiec miejsca sporo będzie. W naszym foteliku zagłowek sie podnosi więc na wysokosc jeszcze mamy duzy zapas. Potem to nakładkę się tylko kupuje czy znowu fotelik?
Nasz maxi cosi jest z funcją spania i niby ma iles tam odchylen a tak naprawdę się tak mało odchyla ze to prawie dla mnie niewidoczne wiec spanie w takim foteliku nie należy do najwygodniejszych niestety.
Apropo jeszcze przewożenia dzieci na przednich siedzeniach? Mozna tak w ogole? Czy wtedy macie foteliki tyłem do kierunku jazdy? Bo jak widzę (a nie widzę często) jak rodzice przewożą dzieci na przednich siedzeniach w fotelikach przodem do kierunku jazdy to mam pewne obawy, a co np. z poduszką powietrzną? A co w razie wypadku? Jakoś to do mnie nie przemawia, nie wiem w ogole czy tak można?
gosiulek73
mama K&K&A
Ula można ale tylko wtedy gdy poduszka jest wyłączona.
AniaSm
Ula jeżeli masz fotelik tyłem do kierunku jazdy to żeby dziecko mogło jechać z przodu musisz wyłączyć poduszkę powietrzną , a jeżeli jedzie przodem to nie musisz
my na dłuższe trasy dajemy Kubę do przodu a ja z Lenką jade z tyłu ,ale jak jeździmy po mieście to dzieciaki siedzą same z tyłu a my oboje z przodu
my na dłuższe trasy dajemy Kubę do przodu a ja z Lenką jade z tyłu ,ale jak jeździmy po mieście to dzieciaki siedzą same z tyłu a my oboje z przodu
reklama
kilolek
podwójna listopadowa mama
Generalnie polskie prawo zabrania przewozenia dzieci z przodu ale z tego co wiem nie jest to usankcjonowane. Czyli niby nie wolno ale kary za to nie ma.
A tyłem do kieruku jazdy nie montuje sie takich fotelikow, jedynie niemowlece.
A tyłem do kieruku jazdy nie montuje sie takich fotelikow, jedynie niemowlece.