reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Lilith dzisiaj mam 36,5.teraz to juz nic nie wiem. sluzu mniej niz wczoraj, przezroczysty,test owulacyjny zrobie o 12, jak zwykle.to Ci potem napisze, bo zaraz ide do pracy.ta wczorajsza temp. 36,6 moze wyszla, ze mialam problemy ze snem, spalam od 1 do 6.20, i to byl sen taki plytki, duzo sie wiercilam w lozku.

reklama
a u mnie tak ok 6.30 mierzyłam temp całkowicie przez sen i bylo 36.5 po czym natychmiast zasnełam obudziłam się o 8 i jeszcze raz zmierzyłam i 36.7 bylo więc nie wiem która się liczy na ogól mierze temp o 8..:crazy: ogólnie też nie spałam najlepiej.. wczoraj się dowiedziałam ze we wtorek mam ogrone licencjatu a jeszcze 30 pyt mi zostało do nauczenia:-:)szok: i śniła mi się ta obrona że komisja byla straszna i pytania zupelnie nie z tej bajki zadawali i nie umiałam odpowiedzieć.... straszne to było:crazy:

A korygacje robicie?
BAfinko, jak zawsze mierzysz o godzinie 8 to ta temp. masz przyjąć jako prawidłową, jeśli zmierzysz wcześniej to korygujesz.. na każde pół godziny dodajesz 0,5 stopnia. Tym bardziej, nawet jak się przebudzisz wcześniej ale nie wstajesz i zasypiasz po jakims czasie to nie ma się co przejmować. Mierzysz później o 8 i ta temp. się liczy. Musi być o tej samej porze po prostu, bo inaczej mogą wyjść zygzaki..
Kacha, po samej owulacji też test często jest dodatni.. po to staramy się go robić wcześniej. Zobaczymy jaka będzie temp. jutro.

Kwiatuszqu, trzymam mocno kciuki za Ciebie :)

U mnie się coś poprzestawiało z cyklem.. ech :)

reklama
Bafinko, nadzieja jest oczywiście zawsze :)
U mnie 12 dc i patrząc na poprzednie cykle jutro powinien być skoczek, ale na pewno go nie będzie, bo jeszcze szyjka nie gotowa a ze śluzem kiepsko, choć to norma u mnie. Myślałam, że żel mnie poratuję ale jak już pewnie wiesz, nadal do mnei nie dotarł na ten cykl. I co najdziwiniejsze zero bólu jajników.. poczekam jeszcze kilka dni i dopiero wtedy zacznę się denerwować :D

Do góry