reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Lilith oto moje temp.:(mierze od 6 dnia cyklu dzis jest 16)
27.09 36,6
28.09 36,7
29.09 36,6
30.09 36,5
1.10 36,6
2.10- 5.10 36,5
6.10 36,4
7.10 36,6
Objawy: jajnik lewy pobolewa od 3 dni, nie jest to mocny bol, miewalam wieksze bolesci,szyjka miekka otwarta od paru dni, sluz 5.10 byl rozciagliwy, przezroczysty, wczoraj toche mleczny, a dzis przezroczysty.jest tam b.wilgotno od 3 dni, nawet mam wrazenie, ze mam caly czas mokro w gaciach.kochalismy sie 1.10, 3.10, 5.10 i 7.10 (wyjatkowo rano).testy robie od 4.10 (wtedy wyszedl negatywny), 5.10 i 6.10 pozytywny a dzis negatywny (sa 2 kreski ale testowa jest slabsza od kontrolnej).i co Ty na to?

reklama
Hej dziewczynki....pisałam wczoraj o moim problemie z plamieniem...wczoraj to byly plamienia...a dzisiaj az mi tampon nie wytrzymał....mam wrazenie jakby to byl okres....takie zylki tez wychodzą....a jestem dopiero po okresie...myslicie ze to normalne po odstawieniu?? Bo zaczynam sie martwic

Podobnie jak Bafinka :D
15-16dc stawiałabym na owulację. Bo [ o ile dobrze wymalowałam sobie ] od 14dc masz dodatni owulacyjny i ładny śluzik dodatkowo następnego dnia masz spadek, który rzekomo występuję na owulacje [ nie u kązdego ]. I teraz, albo to dziś jest u Ciebie juz skoczek ale będzie schodkowy albo nastąpi jutro. Nie mieści się w ostatnich 6 niższych bo ostatnia to by wypadała na 10dc ale wtedy też masz 36,6. Więc albo pójdzie teraz schodkowo skoczek od dziś albo może nastąpić nagły. Jak pisałam Bafince, ważne by teraz sprawdzać do 4 wyższej temp. by ocenić czy był skok i jaki. Skoro sprawdzasz szyjkę i śluzik to wyłap moment szczytu. Być może będzie jutro :)
Daj znać proszę jak z jutrzejszą tempką, by skoki potwierdzać teraz :)

I ja, ciągle będę marudna i jęcząca, że nie macie jakiś wykresów widocznych :(

Nie miałaś żadnej zakłóconej temp?

Po jakim odstawieniu?
Tabletek?
Po odstawieniu zawsze mi @ przychodziła po kilku dniach, to normalne, organizm się czyści jeśli o tym mowa.
Jeśli o czyms innym to ja nie w temacie :)

Tak, po odstawieniu tabletek...bralam je 7 lat...skonczylam okres, tabletki odstawiłam..i teraz w 11dc pojawiło sie cos na ksztalt okresu:(...To oznacza ze potem za 2 tygidnie dostanę go znowu?? A co z owulacją...jest wogole możliwa w tym cyklu??

Ikasia po tabl. wszystko jest mozliwe, ja po odstawieniu najpierw mialam krwawienie z odstawienia a potem po 27 dniach dostalam normalny okres.moze nastepny okres bedziesz miala juz normalnie. badz dobrej mysli. musisz dac czas organizmowi aby przestawil sie na swoj naturalny tor.z owulacja to teraz mozesz miec roznie.najlepiej sie obserwuj, rob testy owulacyjne, mierz temp.i zobaczysz wtedy na czym stoisz.glowa do gory. nie zamartwiaj sie, bedzie dobrze.

Lilith razcej nie mialam zadnych zaklocen w temp.tylko dzis mialam problem ze spaniem.zasnelam przed 1.00 a obudzilam sie o 6.20. sen ten nie byl za gleboki.

reklama
Tak, po odstawieniu tabletek...bralam je 7 lat...skonczylam okres, tabletki odstawiłam..i teraz w 11dc pojawiło sie cos na ksztalt okresu:(...To oznacza ze potem za 2 tygidnie dostanę go znowu?? A co z owulacją...jest wogole możliwa w tym cyklu??

nie denerwuj się to normalne ze kilka dni po odstawieniu jest ktwawienie ale to jest sztuczne krwawienie i teraz owulki nie mialaś... teraz 1 dzien twojego krwawienia to pierwszy dzień cyklu i od teraz za 14 dni moze być owulka ale nie nastawiaj sie bo po tabsach możesz potrzebować czasu na powrót do normalności

Do góry