reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Mamusie :)

Blogerki i laski z wizażu już robiły jakąś akcję i pisały petycję, aby nie wycofywano tej serii z Rossmannów.
Robiąc zapasy sprawdzaj termin przydatności, żebyś za dużo nie zrobiła;-)
Sama np. uwielbiałam męski żel na brzuch Oriflame i zanim został wycofany nakupiłam go od cholery i się przeterminował, chociaż i ja i M. używaliśmy go wówczas regularnie rano i wieczorem.

reklama
nata - ja polecam całkiem szczerze serum do biustu oriflame, kilka dziewczyn używało to może się wypowiedzą;-) Z mojej strony możesz otrzymać bezpłatne próbki. Jak chcesz to wyślij mi adres na priv.

Nata- ja tam niestety nie spotkałam kremu cud na swej drodze :-( najbardziej byłam zadowolona z tego Elancyl - żel - krem modelujący biust 50 ml - Kosmetyki - Elancyl - żel - krem modelujący biust 50 ml - Sklep internetowy Agito.pl
Ale to wcale nie znaczy, że jest 100% pewniakiem ;)

Zależy jakie masz oczekiwania :-) możesz tę spróbować metod starych, jak świat (moim zdaniem najskuteczniejsze), czyli:
- dopasowanie biustonosza (ale to już masz za sobą)
- spanie w biustonoszu (może być sportowym)
- chłodny prysznic okrężnymi ruchami
- wsmarowanie kosmetyku też okrężnymi ruchami (porządnie :-p)
- ćwiczenia (stety-niestety)... chyba hantelki do tego najlepsze

Teraz doczytałam ten wątek. Z tego, co wiem nie wycofują całej serii Alterra tu pierwsze lepsze z brzegu Kosmetyki dla bladolicych: Oficjalne stanowisko Rossmanna w sprawie asortymentu Alterry
Od jakiegoś czasu używam i faktycznie nie ma nic lepszego na moje włosy (kolor nie żółknie, jak po silikonowych cudach, chociaż mojej mamie akurat te z silikonami służą... to chyba też zależy od włosa).
Ale np. balsam do ciała muszę mieć bezzapachowy, bo od np. pom. z wanilią to ja miałam ból głowy ;-)

Ożywiam wątek, może wrzucicie swoje ulubione i sprawdzone :-)

Cienie na lato, jedne z najlepszych, jakie miałam, a cenowo przystępne (często w promocjach). Nie osypują się, nie ścierają, maluję się po 6:00 i już cały dzień i wieczór nie poprawiam. Nie wiem, co tam jest, ale super produkt

L’Oreal, Infaillible Eyeshadow (Cień do powiek) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

Maskara, obiecuje łądnie wytuszowane rzęsy i obietnicy dotrzymuje, nie kruszy się, nie paprze, poprawiać nie trzeba :-)

L`Oreal, Volume Million Lashes Excess Mascara (Pogrubiający tusz do rzęs) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

Na wizażu ma niskie opinie, ale mnie to dziwi, może tak być dlatego, że trochę "pracy" trzeba w wytuszowanie włożyć, efekt wart zachodu :p jej "złoty" odpowiednik też jest świetny.

L`Oreal, Volume Million Lashes Mascara (Pogrubiający tusz do rzęs) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

Niedrogi i faktycznie wygładza, cudów nie obiecuje, ale robi co trzeba

Joanna, Styling Effect, Jedwab do włosów (nowa wersja) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

W Polsce nieco kiepsko z dostępnością, ale to jest świetny produkt, taki "olejek" do wysuszania lakierów. Nie jest tak inwazyjny jak InstaDry Sally Hansen, ale też nie niszczy tak paznokci :-) powiedziałabym, że wręcz przeciwnie, dba o nie (a ja mam słabe)

Revlon® Liquid Quick Dry - Boots

Najlepsza do moich suchych kudłów, na lato jak znalazł

Schwarzkopf, Gliss Kur Shea Cashmere, Maseczka intensywnie pielęgnująca - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

I zdecydowanie faworyt w produktach na lato krem do włosów z bursztynem firmy Margaritta (dostępny w P&P), ma filtry UV, nawilża, pomaga przetrwać słońce i wiatr :-D

To tyle w temacie ożywiania wątku :-)

Ja mogę polecić bazę pod cienię z atdeco, jest mega wydajny, bo tylko ociupinkę się daje, a przedłuża żywotność cieni chyba każdej firmy. Cienie z tej firmy też bardzo lubię.
A pod makijaż polecam bazę rozświetlającą z SEPHORY.
Tusz od lat używam taki
L`Oreal, Telescopic Mascara - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
dla mnie rewelka, chociaż oczywiście silikonową szczoteczką trzeba nauczyć się malować.

W kwestii rzęs to jeszcze polecam odżywkę revitalash, jest droga, ale wydajna i faktycznie skuteczna
Athena Cosmetics, Revitalash Advanced Eyelash Conditioner (Odżywka - serum stymulujące wzrost rzęs i brwi) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

reklama
O jejku jejku, to ja chyba muszę się jutro do kierownika regionu uśmiechnąć i forumowym ciotkom paczki z fajnymi kosmetykami na lato wysłać, żebyście moich sprawdzonych hitów poużywały:-)

Do góry