reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

reklama
Nie mogłam się do fryzjerki dodzwonić to zatrudniłam M. do nałożenia mi farby na włosy. Zastanawiam się, co z tego wyjdzie, bo zestawienie wybrałam dość odważne:
GOLDWELL COLORANCE - GOLDWELL COLORANCE 8GB SAHARA BLOND - GOLDWELL
GOLDWELL COLORANCE - GOLDWELL COLORANCE 7B SAFARI - GOLDWELL
Pół na pół te dwa kolory zmieszałam.
Blondyną nie zostanę, bo bazę miałam ciemną, a jak robię brązy to mi czerń wychodzi. Mam nadzieję, że wyjdzie mi docelowo ten kolor safari, bo taki bardzo chciałabym mieć:tak:
Trzymajcie kciuki;-)

Elvie, żebym ja popracowała nad brzuchem (o czym już było niejednokrotnie) to doba musiałaby mieć... z 6 h więcej, bo 5,5 h ja bym się mobilizowała, żeby pół godziny poćwiczyć :-p
Poważnie... leń ze mnie, a do tego skóra po 2 ciążach i kilogramach nie wróci sam na swoje miejsce :laugh2: ale mam to w nosie, stary mnie na razie kocha, a jak mu brzuch przeszkadza niech daje na operację...
Od razu go spytałam i mówi, że nic mu nie przeszkadza, więc nie muszę się na razie ciąć :laugh2::laugh2::laugh2:

Dziewczyny, ktoras robila sobie opalenizne natryskowa? Ja mam tak biale nogi, ze az szkoda gadac, a opalac sie nie lubie i moje nogi generalnie maja gdzies promienie sloneczne - znaczy sa tak biale, ze je zwyczajnie odbijaja :tak: macie zdanie na temat tej metody opalania oparte na wlasym doswiadczeniu?

EDIT: pytanie uznajmy za niebyte, bo juz wynalazlam, ze utrzymuje sie do 10 dni, czyli mi by pewnie po tygodniu zlazlo...

Ostatnia edycja:
Już od prawie roku współpracuję z Blogerkami, a konkretnie wysyłam im bezpłatnie produkty do testów w zamian za reklamę i link do mojej Oriflame | Pomagamy spełniać marzenia!

Przy okazji dużo czytam i się dokształcam kosmetycznie;-)
To, co mogę Wam polecić to 2 domowe zabiegi, które przetestowałam na własnych włosach.

1. Olejowanie włosów - po umyciu nakładamy oliwę z oliwek lub olej kokosowy( naturalny) lub tak jak ja olej ze słodkich migdałów (naturalny). Nakładam tego ok. 1,5 stołowej łyżki, owijam łeb turbanem i idę spać. Rano myję 2-3 razy szamponem aż czuję, że olej z włosów znikł. Ważne, by szampon był delikatny i nie zepsuł zabiegu olejowania - polecam szampony dzieciowe;-)Już po pierwszym zabiegu zauważyłam, że włosy się cudnie błyszczą. Po wykonaniu kilku włosy stają się grubsze, mocniejsze i w ogóle wyraźnie poprawia się ich kondycja.Można zabieg wykonywać jak najczęściej, ja go robię 3 razy w tygodniu. Jak nie lubicie spać w turbanach to nakładajcie olej w dzień na min.3h. Trzeba uważać na pościel, aby nie wypaćkać;-)

2. Laminowanie włosów.
Przepis: włosy myjemy, nakładamy do odżywkę, spłukujemy, wycieramy ręcznikiem i na wilgotne nakładamy miksturę żelatynową, nakładamy czepek foliowy (ja reklamówkę jednorazówkę używam) i owijamy głowę ręcznikiem. Czekamy 45minut, myjemy włosy jak zawsze.
Skład: 1 łyżka stołowa żelatyny spożywczej, zalać 3 łyżkami wrzącej wody, wymieszać, jak ostygnie (ja czekając myję włosy) dodajemy pół łyżki ulubionej odżywki do włosów - nie za dużo, ale musi być, bo ułatwia zmywanie mikstury.
Laminowanie niesamowicie wygładza włosy, nadaje połysku, kręcone dostają pięknego skrętu, proste są jak po użyciu prostownicy. Laminowanie można robić wedle potrzeb. Sama robię od niedawna i jestem bardzo zadowolona z efektów.
W salonie seria takich zabiegów potrafi kosztować nawet 900zł z tego co czytałam:szok:

Oba zabiegi tanie a skuteczne, do wykonania w domu, polecam!
Możecie sobie oba zabiegi wygooglać i poczytać o nich na moich ulubionych włosowych blogach:
vexgirl: OLEJOWANIE WŁOSÓW
Domowe laminowanie włosów – moje podejście! - Miss Fashionistka - missfashionistka.pinger.pl

aniam - vatika generalnie jest bardzo chwalona, muszę nabyć:tak: A laminowanie przetestuj i daj znać, jak je Twoje kudły zniosły. Moja ciocia (posiadaczka sztywnych, prostych włosów) mówi, że uniosły się od głowy i są sypkie, aż ma ochotę je wciąż przeczesywać palcami:-)

aniam - vatika generalnie jest bardzo chwalona, muszę nabyć:tak: A laminowanie przetestuj i daj znać, jak je Twoje kudły zniosły. Moja ciocia (posiadaczka sztywnych, prostych włosów) mówi, że uniosły się od głowy i są sypkie, aż ma ochotę je wciąż przeczesywać palcami:-)

Vatika jest rewelacyjna a przede wszystkim nie ma w sobie chemi , silikonów i innych gówien :tak:
Bardzo lubię też serię o której wspomina laska na tym blogu ( artykuł o laminowaniu ) chodzi mi o kosmetyki alterra z rosmana i serię z granatem . rewelacja . :tak: Super seria o dobrym naturalnym składzie . Do tego bardzo tania ( odzywki kosztują ok 6 zł , szampon tak samo )

reklama
Do góry