reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Majowe Mamy

flaurka piers smazonan a oliwie z oliwek i przyprawiona

codziennie jem co innego czasem wiadomo jakis wypad na pizze czy do kfc sie zdarza no i od czasu do czasu jakies slodycze ale ilosci bardzo małe..

jesli chodzi o picie to zazwyczaj ice tea albo jakies soki wiel. lub kubus no i od czasu do czasu gazowane.. ale teraz malo

od wrzesnia chce sie zapisac na zumbe.. wiec moze to cos da

reklama
ja tez tyje, choc jem mniej niz w ciazy (a podobno przy karmieniu powinno sie wiecej) i paranoidalnie zdrowo:baffled: Tez obsatwialam juz wode w organizmie ale w to zwatpilam :zawstydzona/y:

Pieszczoszko, akurat w sokach owocowych, a tym bardziej w kubusiu i ice tea jest baaardzo dużo cukrów prostych, mogą one spowalniać trawienie i odkładać się w organizmie (puste kalorie). Najlepiej pić wodę niegazowaą i bezsmakową.

pieszczoszka a bierzesz jakies tabletki antykoncepcyjne?? bo moze po nich tyjesz. kumpela moja wlasnie po tabsach zaczela tyc strasznie.
Mi jak waga stanela po porodzie to stoi jak zaczarowana ani kilograma mniej:wściekła/y:

ja juz doszlam do wagi sprzed ciazy :) caly czas chudne ale jakby mniej teraz. zostalo jakies 6kg do wagi idealnej i takiej ktora mialam w dniu slubu czyli niecaly rok temu :) mialam nadzieje ze w rocznice slubu bede wazyc te wymarzone 62kg ale napewno nie dam rady bo rocznica w poniedzialek :)
pieszczoszka, trzymam kciuki, zeby udalo Ci sie schudnac!

pieszczoszka jeśli chcesz schudnąć to niestety ale powinnaś przerzucić się na zwykłą wodę niegazowaną a wszystkie inne zimne picia zdecydowanie odstawić bo dostarczają Ci tylko pustych kalorii, kupne soki również.
Flaurka ja karmię piersią i jem i ser biały,jogurty, ogórka,szczypiorek, pomidory itd:tak:

U mnie 22kg mniej od porodu, wage sprzed ciąży już mam ale chcę zrzucić jeszcze ok 4kg jak się uda to będę przeszczęśliwa:tak:

Martusia strasznie duzo juz Ci spadło:tak:u mnie juz 58, czyli 2,5 zostało do zrzucenia koniecznie, do wagi sprzed pierwszej ciazy ok 6 kg - ale to marzenie raczej sie nie spelni:no:

reklama
Martusia - pisałam na ogólnym juz o tym co która mama je jak piersia karmi - mój synek nie toleruje mleka krowiego - wysypuje mu całą twarz, szyje, kark, uszy i brzuszek ropnymi krostkami i ma okropne kolki. Pozwalam sobie na mały jogurt naturalny raz dziennie, poza tym nie jem nabiału. I ma piekną cerę i rzdko sie pręży na kupkę czy bąki. Teraz własnie tatuś go uspokaja, bo sie pręży strasznie - stawiam na niedzielną pizze lub na koktail owocowy wczorajszy - banan, brzoskwinia, mleko ryżowe... Nie mam lekko - mały ma wrażliwy brzuszek na to co ja jem, pozwoliłam sobie na pizzę, ale już wiemy, że wracam na dietę pt. lepiej nie zjem, może mu zaszkodzi...

Do góry