reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbana śnieżynkowa mama

bluelovi, ja np. za bardzo ryb nie mogłam bo i tak zgaga ciągle męczyła, a jakby się rybą jeszcze odbijało to już w ogóle... odlot. dlatego brałam ten omega med, bo on ma dha z alg jakiś :) to drogi u ciebie ten prenatal, u mnie niecałe 50 zł za 90szt.

reklama
Vinga to wspołczuje ja ryby wszystkie prawie pochłaniam w całości hehe najlepiej tunczyka z sosem serowym i makaronem spaghetti (zachcianka ciazowa) :-) wiem ze trochce drogo bo ja byłam w aptece w centru handlowym a tam zawsze wszystko droższe :wściekła/y:

no faktycznie, w centrach handlowych zawsze wszystko droższe :)

a może polecicie jakiś balsam po goleniu, bo do moich ciążowych przypadłości należy strasznie wrażliwa skóra, która po goleniu jest cała w krostkach :/ okropnie to wygląda. ale tak i w poprzedniej było

Vinga ja mojemu kradne ,jaka skóra po nim delikatna wystarczy kropla a cala noge nasmarujesz i nic nie swędzi:szok: nazywa się nivea for men lagodzący po goleniu . ja to tylko bikini tym smaruje po goleniu bo mala flacha 40 zł wiec mój by był nie zadowolony jak bym cała sie smarowała ehhe:zawstydzona/y:

Ja próbowałam i cetaphil i wszystkie z mocznikiem z rumiankami. Ostatnie moje odkrycie na skuteczne nawilżenie nie piecze nie szczypie nawilża super chociaż i tak skóra mi się do depilatora przyzwyczaiła to
Alantan Plus w piance (jest też w formie balsamu) cena rewelacja niecale 10zł

Ja też stosuję omegamed optima - zestaw po 2 tabletki dziennie (jedna to optima, druga DHA), ale do jednej z nich mam taki wstręt że strasznie muszę ze sobą walczyć żeby mi przeszła przez gardło;) I taka przyjemność kosztuje niecałe 50 zł m-cznie;)

W aptece się dowiedziałam że są różne rodzaje tego omegamedu. Ten mój nazywa się właśnie omegamed optima i jedna z tych tabletek zawiera właśnie DHA i to jest to samo o którym pisałaś - łatwiej przyswajalne bo nie z ryb tylko w ulotce pisze że niby bezpośrednio z alg którymi te ryby się żywią;) A tabletka optima zawiera właśnie kwas foliowy, witaminę D, jod i żelazo:) W sumie w opakowaniu jest 60 tabletek ale starcza na 30 dni:)

a co do witamin to kupiłam sobie prenatal 90 szt na 3 miesiace za niecałe 60 zł a co do dha to mi się wydaje że jak komus za drogo to niech wiecej ryb wprowadzi do diety np łososia (podobno tłuste ryby maja dużo tego kwasu) gorzej jak nie lubicie :-)

patrząc na ceny łososia i zakładając, że powinnam go jeść np. 2 razy w tygodniu to już taniej te tabletki wychodzą :)

reklama
Do góry