reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbana śnieżynkowa mama

A ja robiłam podobnie olejek rycynowy witaminy a i e kilka kropli cytryny. Wcześniej zaiast olejku rycynowego kupowałam naftę kosmetyczną ale fe i zmyć trudno. Wróce do tego systemu ale leń ze mnie okrutny.

reklama
Mi też włosy bardziej wypadają :(

a na brzuchu rosną - macie jakiś pomysł, jak się ich pozbyć? czy można je wodą utlenioną przemywać?

co do suplementów - ja biorę kwas foliowy i femibion, mam już kupiony ten od 13. tygodnia z kwasem DHA i za kilka dni zaczynam pierwsze opakowanie (tylko kurde jego cena przyprawia o zawrót głowy jak pomyślę, że mam co miesiąc go kupować :/)

poza tym dostałam już też od gina żelazo bo mam hemoglobinę poniżej normy - spodziewałam się tego i bez ciąży miałam problemy z anemią...

malinka, wszystkie preparaty z dha powalają ceną :( ja kupowałam wcześniej omega med, to ponad 40zł kosztowało. teraz zobaczę ile prenatal dha kosztuje, mam nadzieję, że mniej.
mi na szczęście włosy nie wypadają, wręcz odrastają bo po porodzie strasznie dużo wypadło.

Ten Femibion około 60 zł :/

zastanawiam się, czy gin mi najdroższego preparatu na rynku nie polecił czasem

jak mężowaty kupował go w aptece to mu powiedziała pani farmaceutka, że ma dobry skład tylko rzeczywiście drogi

mi narazie ginka nic nie kazała brac...ale tak sie zastanawiam czy samej nie kupic sobie niedlugo tego femibionu od 13 tygodnia...z tym ze poczekam na promocje w superpharm, bo wtedy kosztuje 18zł..:tak::tak:

Ja wczoraj patrzylam za preparatami na rozstepy dla ciezarncyh, bo to juz moge....ale w rezultacie zakupilam oliwke do ciała....do tego balsam....i zobaczymy:tak:

heheh malinka, bardzo możliwe, że ma jakąś umowę z nimi podpisaną. idź do apteki i zapytaj o coś tańszego. ja jadłam te Omega med bo miało dha pochodzenia roślinnego i rybką się nie odbijało jak reszta tabletek :p
lkasia, tobie też polecam omegamed :)

Malinka - Ty nic z włosami na brzuchu nie rób! wytrzymać musisz, każdej z nas meszek będzie rósł coraz większy...Jak teraz zaczniesz czymś traktować, to potem tylko się wzmocnią i będą bardziej gęste

Ikasia - ja suchą oliwkę zakupiłam i brzuch sobie namaszczam

reklama
właśnie tez zaczne smarować piersi brzuch i uda oliwka po kapieli nie chcem zenby mi się ujawniły rozstepy z tamtej ciązy albo nowe wyszly :wściekła/y:a te wszystkie kremy to do dupy :baffled: a co do witamin to kupiłam sobie prenatal 90 szt na 3 miesiace za niecałe 60 zł a co do dha to mi się wydaje że jak komus za drogo to niech wiecej ryb wprowadzi do diety np łososia (podobno tłuste ryby maja dużo tego kwasu) gorzej jak nie lubicie :-)

Do góry