reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbana śnieżynkowa mama

dziewczyny kupując kremy pamiętajcie czytać od którego miesiąca można ich używać. Są kremy, które dozwolone są dopiero od trzeciego miesiąca

ja teraz stosuję krem z rosmanna, potem przejdę na pharmaceris + fissan + perfecta

reklama
po prostu natłuszczaj skórę, choćby zwykłą oliwą z oliwek, nie trzeba kupować kremów, które kosztują krocie i obiecują dużo. Wystarczy codziennie (a jak ktos ma możliwośc to 2x dziennie) smarować się mazidłem jakimś i pić dużo wody.

fiuufiuuu nie wszystkim wystarczy. Czasem konieczne są kremy mocniejsze.
Moja siostra smarowala sie całą ciązę , przy czym przez II trymestr własnie jakimś smarowidłem i jej powyskaiwały rozstępy że aż strach a w drugim kupiła już mustelle i żaden nowy sie nie pojawił a z tych co sie pojawiły niektóre zbladły mocno. Ja mam też obciązenie genetyczne i muszę od 4 miesiąca smarować codziennie bo bym była poorana koszmarnie :(

No wlasnie dziewczyny..ja narazie używam zwyklego mazidła z loreala...smaruje sie raz dziennie narazie, rano po prysznicu....ale pozniej chcalabym kupic cos mocniejszego...
i wlasnie się zastanawiam nad elancylem lub mustellą....chociaz ziaja tez ma dobre opinie...:) stosowala ktoras z Was elancy?? bo mialam wersje na rozstepy "zwykla" i bylam bardzo zadowolona...

ja stosowalam oliwke z rosmana babydrem fur mama i ani jednego rozstepu nie mam za to wszystko umaziane oliwka :) ale musze zaczac smarowac znowu zeby nie bylo rozstepow

anisen myślę, że działanie marki,to tylko w naszej głowie jest :tak: rzeczywiście ilość kolagenu jest znacząca w kosmetyku ale wystarczy ze 3 miesiace poświecić na przestudiowanie łacińskich nazw skłądników kometyków i wszystko staje się jasne. A mozna się bardzo zdziwić ;)

kto ma skłonnosci do rozstępów i słowiczym kałem może się smarowac, a i tak to nie pomoże,co najwyżej złagodzi.
Wybaczcie ja po prostu jestem maksymalnie pragmatyczna.

Fiuufiuu ja mam sklonnosc bo mam rozstepy na udach i na pupie a na brzuszku mimo ciazy nie wyszedl mi ANI JEDEN jjak sie wchlanial tez sie nie pojawily... wiec wcale niekoniecznie musza wyjsc

a na mnie nie działają marki ;) na przykład Vichy było dla mnie porażką, a to też marka znana i ceniona.
Jakbys zobaczyła brzuch mojej siostry zanim zaczęła stosować inny krem to byś nie mówiła że to marka. widziałam , nie zamierzam do tego sie doprowadzić

anisen czyli proponujesz mustellę? tak sobie też o tym kremie myslalam...a i jeszcze o tym bio-oil co reklamują jakoś tak do mnie przemawia...w poniedziałek jade na usg do lekarza to pewnie i aptekę odwiedzę po krem i witaminki....

a i jeszcze taka sprawa poza tematem...czy któraś z was ma taki pamiętnik ciazy do prowadzenia przez 9 miechów? ja z młodą tego nie miałam ale chciałabym zapamiętać wszystko bo nie wiadomo czy jewszcze kiedyś bede w ciiąży a może mojej córce kiedyś sie przyda jak ona będzie ciążarna...co myślicie?

reklama
diablica, też o czymś takim myślałam, fajna pamiątka taki dziennik, bo nie wszystko się dokładnie pamięta :)

skoro tak zachwalacie tą mustelle to i ja się zaopatrzę w ten krem.
co do bio oil to tylko negatywne opinie słyszałam.

Do góry