reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

hehe no jak funduje hihi u mnie wymowka na zmniejszenie byla bedziesz mogl wszystkie fikusnie stroje i bielizne mi kupywac ;p;p

reklama
Roszpunko-który to u ciebie tydzień ciąży?samopoczucie dopisuje?Jak wy sobie ten czas organizujecie że macie go tyle na pisanie na forum?:-)Jak mąż sponsoruje to nawet trzeba korzystać.Po co zażywacie luteine?

Ostatnia edycja:
Marta, Wiem, że się boisz. I dlatego tu jesteś. Te które jeszcze nie zafasolkowały czują to samo co ty, a brzuchatki wcześniej to czuły. Każda z nas przez to przechodziła nie raz. Ty też doczekasz się II, więc proszę się nie smucić tylko myśleć pozytywnie!:happy2:

wiolciu, U mnie 15 tydzień. Dobrze się czuję, nie narzekam na nic. Moja ciąża to chyba jakoś wyjątkowo spokojna, bo co ktoś pyta to nie może uwierzyć:-)
Ja mam ferie szkolne, a mężuś pracuje w delegacji, stąd tyle czasu na bb:-)

Jeszcze się wam nie chwaliłam, jutro jadę do mojego m na weekend:-)

Ostatnia edycja:
Hej :) ależ się rozpisałyście, a w dodatku wczoraj w ogóle nie zaglądałam na forum, bo w sumie cały wieczór przepłakałam, totalna kleska. Abyście się nie stresowały (szczególnie ciężaróweczki) to dopiszę, że jest ok, ale co się nastresowałam to moje i muszę się wygadać troszkę.
Byłam wczoraj na wizycie u lekarza, takiej bez usg, ciąża rośnie, ale zbadań wyszło, że mam aktywną toksoplazmozę, mówię Wam totalna klęska. Dostałam skierowanie do szpitala, pojechałam natychmiast, szybko zrobili badania ponowne dokładne i dzisiaj już okazało się, że nie jest to trwająca ufff... ale powiem Wam, że ostatnio tyle stresu i kolejny raz boję się tak strasznie o Fasolkę. Boję się też, bo przecież jak ja mam takie stresy to chyba jej też super nie jest.
Chciałabym się jakoś wyluzować a jak tylko się odstresuję to wyskakują jakieś kwiatki, po prostu się martwię, ohhh.

Któraś z Was pisała o objawach a raczej ich braku, więc dołączę, że u mnie też nic szczególnego poza osłabieniem i czasem większym bólem cycusiów.

Aaaa i słuchajcie, ja ciągle jestem nie do końca ogarnięta z tymi tygodniami, którymi się posługiwać, głupieję :D bo moja gin mówi mi, że mam mowić o faktycznym wieku ciąży (który potwierdza np. usg) a nie tym z OM (suwaczkowym), który jest 2 tyg "starszy" i powiem Wam, że mam już taki mętlik, że szok :) Bo nawet chciałabym poczytać co się dzieje u Fasolki w danym tygodniu a już nie wiem czego się trzymać, jak jest u Was?

PS: przepraszam, że tak tylko o sobie, wszystko przeczytałam i już się pogubiłam, ale wiem, że u Was ok w miarę :)

polisia to dobrze ze wszystko ok

co do tyg to ja licze wg usg a dokladniej wg daty porodu ktora ustalilismy na wizytach tak ustawilam w suwaczku ze pokazuje tyg tak jak usg

polisia, ja nawet nie miałam krwi badanej na toxo:-(
Wiadomo, że ciąża trwa ok 2 tygodnie krócej niż OM, ale jak czytasz o wieku ciąży to jest albo podany według OM albo OM i zapłodnienie. Np u mnie jest 15 tydzień ciąży, a na niektórych jest napisane 15 tc, 13 tydzień od zapłodnienia. Coś ci ta lekarka namieszała niepotrzebnie. Trzymam kciuki, żeby z twoją fasolką było wszystko ok.

kurde ;/ u nas zaczął śnieg sypać ;/
KAty u Ciebie też sypie? chyba jutro będą nici z pracy i siedzenie w domku :tak::-D

Polisia nie martw się grunt to spokój, ja czytałam gdzieś właśnie, że są dwa sposoby określania wieku płodu, bo gin liczy od daty miesiączki a faktycznie jest od dnia zapłodnienia. tak mi wydaje :/
A poza tym to kiedyś wyczytałam ze jak włosy na ciele szybciej rosną w ciąży to będzie chłopak :szok:

a z tym to chyba prawda jak z Alankiem ogolilam nogi to na drugi dzien nie bylo widac ze golone byly to samo na glowie co 2 tyg farbe musialam klasc a teraz tydzien 2 nogi nie golone a wygladaja jak byl dopiero co golila

reklama
Do góry