reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachowanie "kolkowych" niemowlaków i opieka nad nimi

podaje małemu jak narazie esputiocon i vibrucol jak narazie to maly nie płacze tak z bólu jak wcześniej...

wczesniej to malusze sie posiusiał z bólu :-(

reklama
jesli nadal mały bedzie miał madal takie kolki to spytaj sie pediatry o ten lek o którym pisałam. Szkoda zeby maluszek tak cierpiał my dawalismy do konca 5 miesiaca. teraz juz mały kolek nie ma

witam mojego 2 mies dzidziusia tez meczyla koleczka juz jak mial 2 tyg lekarz mi przepisal DEBRADID i jak reka odjelo polecam bo noce spi pieknie i dalej go stosuje 2 razy dziennie:-)

kazda z nas ma jakis sposob na kolke u innych sie sprawdzaja ale nie u wszystkich Moj Igorek tez mial lekkie kolki ale pomogl nam Infakol podawany przed jedzeniem po kropelce ale robisz jak uwazasz pozdrowienia

Polecam krople Sab Simplex, mozna je podawac od 1 miesiaca, sa to kropelki na kolki, wzdecia, zaparcia.Mojej coreczce pomogly, wprawdze kolek nie miala ale bol brzuszka przechodzi.Sa to kropelki niemieckie ale mozna kupic je na Allegro .

To znowu ja i znowu mam pytanko o brzuszek mojej pociechy? Powiedzcie mi jak objawia sie kolka i jak sobie znią radzic to samo pytanie mam co wzdeć lepiej wiedzieć nisz kąbinowć.Dziekuje za posty;-)

reklama
PKolka objawia się tak,że dziecko,Przeważnie w godzinach popołudniowych (choć nie jest to regułą)zaczyna mocno płakać.Dziecko się pręży i ma twardy brzuszek.Właściwie kolka to to samo co wzdęcia,bo gazy które powstają w jelitach rozpychają ścianki i stąd ten ból.
Jak sobie radzić?Ja podawałam espumisan i pomagał.Przede wszystkim trzeba zadbać,żeby dzidzia podczas jedzenia miała spokój.Kładżcie też synka dużo na brzuszku.
U nas bardzo pomagało ogrzewanie brzuszka suszarką(od razu się uspakajał)
Powodzenia.

Do góry