reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabrze :)) Mamuski Odezwijcie Sie!

Hej dziewczyny..coś faktycznie znów cisza u nas na wątku..
Rodako - U nas po świętach i sylwestrze dobrze:-) Mi, dzięki karmieniu, udało się przytyć jedyne pół kilo:-)
A teraz zaczęły się wizyty lekarskie i szczepienia..
W poniedziałek byłam na USG bioderek z Martusią..za dwa miesiące do kontroli, a do tego czasu mam na noc zakładać tetrówkę między jej nózki..
W środę byłam u mojej ginki - już 6 tygodni minęło..wszystko oki:) Szyjka zamknięta, macica ładnie
obkurczona..jajniki małe i jeszcze na razie nie produkują - ale lepiej chuchać na zimne:):):)
A wczoraj na szczepieniu z Martą..mała waży już 5100g!!:( przybiera strasznie szybko, ale lekarka na razie kazała się nie przejmować..no, ale ja się nie dziwię, bo nie dość, że z cyca mleko, to jeszcze pije modyfikowane, bo ma mojego za mało..ech..głodomorek z niej..a na szczepieniu - ryk, że szok:( zupelne przeciwieńswto Marysi..
Trzymam kciuki, żebyś szybko znalazła satysfakcjonującą pracę!!!
Nisqa - witaj!!:-) a skąd jesteś dokładniej?

A gdzie reszta dziewczyn??:-)
Pozdrawiamy z Waryniola!!!

reklama
max - spokojnie teraz tyje bo lezy zacznier pelzac to bedzie chudla pozatym zima mala tluszczyk zbiera ;]

ja p swietach w szpitalu po raz 3 wyladowalam- szyjka sie skracala do 2,5 cm jestem na fenotorolu i jeszcze mg i potasie ;/ witaminach itd duzo lezec mam co robie ;/

sylwa w szpitalu ale nie ten sylwester t w inny sie wybawie hyhy ;]

witam nowa mame ;]

nisqa witamy, napisz coś więcej o sobie ;)

kasiurek ja też byłam w ciąży na fenoterolu, nic ciekawego jak ciąża zagrożona ;/ siły Kochana ;)

maxwell moja Laura też zawsze płakała na szczepieniach ;) i niech tyje, będzie miała co zrzucać jak zacznie śmigać jak napisała kasiurek ;)

U nas niby ok, ale noce są koszmarne, bo Laura jak zaczyna kasłać leżąc, to nie może złapać oddechu, jakby coś jej zalegało, ale nie ma katarku. Wczoraj wieczorem byliśmy w klinice na 3-go Maja, żeby ją konkretnie zbadali, bo to w nocy wygląda tragicznie. Boimy się, że nie złapie oddechu, ale osłuchowo czyściutko i zrobili jej na wszelki wypadek zdjęcie płuc i też czyste. Generalnie mam robić inhalacje i nawilżać nosek. Niby to katar spływający po tylnej ścianie gardła. Mówię Wam, że te noce są beznadziejne, bo ja z nią teraz śpię i czuwam czy ma już kaszel, zeby ją postawić di pionu i powytrząsać by złapała oddech. Musiałam się dyżurem zamienić z nocy na dzień by przy niej w nocy.

rodak- zdrowka !!! dlugo na felku bylas ? mnie wkurza jego dawkwanie 6 x co 3 h po 1/2 tabletki o 24 jedna tableta i od 6 rano znow po pol

rob malej oklepywanie pleckow na lezaco i smaruj pulmeo cos jak dla nas vick ale dla dzieci stopki tez smaruj ta mascia to sie rozgrzeje, jest tez syrop/kropelki sinicod na napady kaszlu ....

masc majerankowa pod nosek lub na tetre pare kropli inhalolu ( tzn do wrzatku inhalol i do tego pieluche , pieluche wykrecic i powiesic na lozeczku kolo glowki malej olejki mietwe dzialaja wysuszajaco na katarek ;]

to ttyle sposobow babcinych ;p

Ostatnia edycja:
Witam, jestem mamą listopadową 2010. Mój synek Krzyś bierze udział w konkursie gdzie do wygrania jest 2000 zł. Bardzo proszę o wsparcie i oddanie głosu na Krzysia. Za wszystkie głosy bardzo dziękuję. Wystarczy tylko kliknąć

Proszę głosujcie na Krzysia: WIELKI FINAŁ

Hej
biggrin.gif

Ja już sobie odpoczywam niedzielnie..rano zrobiłam zakupy w Kauflandzie (wczoraj nie mieliśmy jak ich zrobić..super cena papryki - za 5,5zł):-), potem Seba zaliczył spacerki, najpierw z Marysia na sankach, a potem z Martą w wózku
wink2.gif
. Po spacerku Marysia ładnie zasnęła..a ja mogłam spokojnie zrobić obiadek
yes2.gif

Po południu Marysia jeszcze raz poszła z tatką na spacerek - będzie dobre spanko w nocy
wink2.gif

Rodako, dużo zdrówka dla Lauretty!!!
Nisqa - napisz coś więcej o sobie;-)
Kasiurek, jak się czujesz?:-)

Hej :)

Można się dołączyć??

Również jestem z Zabrza :)

Z Bodzinką się znamy, leżałyśmy na jednej sali, jak czekałaś na cc a ja z infekcją leżałam :p
:szok: :-) Ale jaki przyjemny :-) Kochana a moze coś bliżej....Po niczku Cię kompletnie nie kojarze, wybacz..
Wraca matka marnotrawna!!!
Chociaż..Sekunde....Chyba juz wiem..Ale na 100% pewna nie jestem..Ty kochana w Szpitalu pracujesz przy RTG???
Mialam urwanie glowy, szpital z Fifkiem zaliczylismy bo ciagle oskrzela i oskrzela antybiotyki nie pomagały buuuuu
A w szpitalu sie okazało, że ma podejrzenie astmy i te antybiotyki nie były na oskrzela potrzebna a na bakterie w nosie bo mial wymaz i były zle dobrane buuu.
Postram się juz grzecznie pisac :-p

reklama
Cześć:-)
Jak Wam mija weekend? Babcie zadowolone?;-) Myśmy naszym babciom i dziadkowi zamówili kubki ze zdjęciami dziewczynek..jedna babcia zadowolona, a jutro jedziemy do moich rodziców - myślę, że tez się ucieszą;-)
Bodzinka - kurcze, biedna jesteś z tymi choróbskami chłopaków:-( Mam nadzieję, że już lepiej?
Asik131 - witaj i pisz jak najwięcej!!!:-)

Do góry