reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie

Emwu-Mój Szymuś dokładnie takie miny robi, język w rurkę, dziób jak królik-wrzuciłam fotkę do albumu:-)albo językiem wypycha i robi taki dziubek;-)Od wczoraj bez przerwy "miauczy" robi takie yyyyy..
Standardowy ekran kineskopowy CRT (ang. cathode-ray tube). Kineskop jest lampą elektronową, w której elektrony emitowane przez podgrzewaną katodę formowane są w uporządkowaną wiązkę przez działo elektronowe, następnie przyśpieszane przez anodę uderzają w powierzchnię ekranu pokrytą luminoforem, wywołując jego świecenie.Kineskop kolorowy zawiera trzy niezależne działa elektronowe, po jednym dla każdego koloru. Wiązki odchylane są przez to samo pole magnetyczne w taki sposób, że trafiają pod różnymi kątami w ten sam punkt, znajdującej się kilka centymetrów przed ekranem, maski. Po przejściu przez otwór maski każdy ze strumieni pada na plamkę odpowiedniego luminoforu - czerwonego, zielonego i niebieskiego.Technologia zwykłego kineskopu próżniowego umożliwia realizacje telewizji trójwymiarowej bez okularów. Telewizja taka zamiast jednej kamery używa siatki kamer np 4x4, 8x8 lub 4x8 i sygnał z każdej kamery przesyłany jest jednocześnie w innym paśmie częstotliwości. Kineskop taki ma wtedy 3x16 lub 3x64 wiązek elektronowych i każda z trójek dział elektronowych wyświetla niezależnie obraz paralaksy z odpowiedniej kamery z siatki. Przy opracowywaniu teorii oprócz wiedzy i umiejętności, które posiadam posłużyłem się również informacjami zawartymi w literaturze, którą wymieniam na końcu każdego działu, mając nadzieję, że zachęci to do sięgnięcia po te pozycje w celu pogłębienia swojej wiedzy.Aby przejść do interesującego Cię zagadnienia wybierz go z rozwijanego menu działu "teoria" albo naciśnij strzałkę "dalej" (w tym przypadku przejdziesz do następnego tematu w ustalonej kolejności).

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ,wiec ktore dzieciaczki maja juz zebale ???Bo sie juz pogubilam a ciekawa jestem!
Wiem tylko o Piotrusiu od marty !i misia od akozki rzecz jasna od urodzenia ;)
kto jeszcze!?

u nas zebow brak w dalszym ciagu !

Dziewczynki jak wyczuwam pod palcem ostre czubki na dziąśle ale nie widać jeszcze zębów to znaczy, że już idą ?!? :/ Bo jeśli tak to wygląda na to, że kiełkują dwie górne jedynki mojemu kjójikowi :/

Nessi ja też COŚ wyczuwam..twardego..dziąsełka są przy tym rozpulchnione...ale jeżeli mój Tomek pójdzie śladami Hani to jeszcze sobie poczekam na ząbka :)
Choć jeśli mam być szczera to u Hani wiedziałam że ida zęby..jak już wyszły :)

Nessi ja też COŚ wyczuwam..twardego..dziąsełka są przy tym rozpulchnione...ale jeżeli mój Tomek pójdzie śladami Hani to jeszcze sobie poczekam na ząbka :)
Choć jeśli mam być szczera to u Hani wiedziałam że ida zęby..jak już wyszły :)

Tylko u mnie młody nie może spać, budzi się w nocy a jak mu pomasuję te dziąsła to odjeżdża w błogi sen minuta osiem : )
Jeśli De Facto idą to niech idą te zęby szybciej bo ja zbzikuję :D

Franek też już ma. Na początku maja wyrżnęła się jedna dolna jedynka, teraz w połowie maja wyszła druga. Już mnie parę razy ugryzł tymi swoimi zębolkami. Pstryknęłam zdjęcie, ale słabo widać, postaram się wkleić w odpowiednim wątku.
Jęczy dalej, więc być może idą kolejne :-/

reklama
No a u nas jak byly na dziaselkach dwie biale kreseczki przeswitujace przez blonke tak jeden zabek wyszedl a drugi jak tam siedzial ta iedzi.
Nie przechodzi- tak jakby stanal w pol drogi. Max marudny okropnie. Musze ciagle cos ciekawego wymyslac zeby go dekoncentrowac.
No i podajemy nurofen jak juz jest nie do zniesienia.

I tez zdjecia nie moge zrobc. Nawet jak chce pooglaa zebuchy to ciezko. Jedynie jak sie chichra lub placze to cos widac ale zazwyczaj nie mam aparatu przy sobie.

Do góry