reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zabawki te polecane i odradzane

Bardzo dobry wątek.

Małż dobrze myśli, tak się właśnie szkoli... psy :laugh2: Albo może wchodzić na kanapy wszystkie albo wcale :laugh2:

Ludzie są trochę bardziej inteligentni i dlatego kupujemy dzieciom małe, plastikowe kuchnie i młotki, żeby miały to samo ale bezpieczne i nie brały naszych rzeczy.

Dziecku nie należy stawiać zbyt wielu ograniczeń, bo nie ogarnie i nie zastosuje się. Piloty należy położyć tam, gdzie nie ma zasięgu małych rączek i po kłopocie.

reklama
ooo no właśnie:-D tak mu powiem.Chociaż trochę mu rację przyznawałam, no bo niby konsekwencja ważna..

na szczęście junior jest lekko obrażalski i jak mu się nie da, to robi minę i oddala się w nieznanym kierunku.Aby spróbować jak nikt nie widzi ponownie:-p

ha ha Jaipur :-D boski Junior :tak:

ale wiecie co to dość kontrowersyjne właśnie i kurcze sama nie wiem czy przyznać rację mężowi Jaipur czy jednak przychylić się ku Hope ? ;-)

bo w wychowaniu też mi się wydaje że najważniejsza konsekwencja i zgodność rodziców co do tego co słuszne.

Zgadzam się. Konsekwentnie zabraniamy bawić się kablem od laptopa zawsze oferując coś w zamian - niepotrzebną myszkę z długim ogonkiem ;-)

Junior mądrzejszy od starych :-D:laugh2:

oj dokładnie. albo zabawa pilotem albo wcale. pilot dobry czy zepsuty, dla dziecka zero różnicy. ( na tym etapie) bo później zajarzy że dajecie bubel którym kanałów przełączać nie można :-D:-D:-D

Pola nie rozumie 'nie wolno' .. Nic a nic... Mimo konsekwencji..
I niestety nie jest ZEN jak Junior.. nie oddala sie.. wraca konsekwentnie :) wraca z powrotem.. do upadlego... i ryczy... :baffled:

Współczucia dla przyszłego zięcia :-D:-D

Małemu dziecku łatwo odwrócić uwagę, trzeba głową ruszyć :-p

Poli latwo odwrocic uwage. Na chwile.
Przed chwila ojciec dzwonil ze sklepu, w sprawie deserkow - nie radzi se.. - no telefonu to ja spokojnie odebrac nie moge..szał ogarnia ta dziewczyne.:happy::baffled:

reklama
My też daliśmy stary telefon. I Julek nie jest nim specjalnie zainteresowany. Nic się nie podświetla... od razu widać, że lipę starzy dali:-D

Do góry