reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za mały zarodek

Witam. Byłam 9 grudnia u ginekologa 2 Holandii. Powiedziała mi że jest ciąża i mój zarodek jest mały do wieku ciąży nic więcej nie powiedziała i dodam że miałam invitro 1 listopada mi wychodzi ze jestem w ciąży równy 6 tydzień a jak byłam u niej 9 grudnia powiedziała mi 6.7 tydzień. Powiedziała że zarodek jest zbyt mały na czas trwania ciąży i że niestety dojdzie do poronienia 💔😪 i ona mówiła że może w ciągu tych dwóch tygodni samoistne poronię. A jak nie to 23 go grudnia zrobi jeszcze jedno usg i będą mnie czyścić. Proszę o radę 😭 czy zarodek się powiększy w ciągu tych 2 tygodni? Nie mogę stracić tej ciąży to jest moja wymarzona ciąża 😪 jak zobaczyłam 2 kreski byłam taaaaka szczęśliwa a teraz codziennie myślę 😭
Jeśli miałaś invitro to wiek ciąży jest dokładnie znany i musi się idealnie zgadzać z wiekiem z usg. O ile nie jest to pomyłka lekarza który wykonywał USG to dużo mniejszy zarodek jest bardzo złym rokowaniem i może wskazywać na taką wadę zarodka która uniemożliwia jego dalszy rozwój.

Sama miałam taką ciąże - wiedziałam kiedy w ciąże zaszłam a była ona „tydzień młodsza”. Rosła co prawda w kolejnych usg ale dalej była tydzień młodsza. Była to ciąża z triplodią (typowy młodszy obraz zarodka) zaśniadowa.

reklama
Do góry