hej, ja mam x-landera xa - kupiłam używany na Allegro i ogólnie polecam, choć gdybym kupowała po raz drugi i miała trochę więcej grosza kupiłabym bez wątpienia
teutonię cosmo - uważam że to chyba najlepszy wózek jaki jest, ale nawet używany kosztuje nie mało niestety... :-(
co mnie wkurza w x-landerze? przede wszystkim brak odwracanego siedziska, siedziska nie da się rozłożyć ani całkiem na płasko ani na całkiem siedząco, buda tylko z tyłu podczepiona do siedziska, po bokach nie - chyba doczepię napy lub rzepy, żeby nie podwiewało dziecka, i szeroki rozstaw tylnich kół - muszę je za każdym razem zdejmować do włożenia go do bagażnika golfa III; zalety? rewelacyjna jakość materiałów - ja mam rocznik 2008 a wygląda jak nowy, wysoki komfort w prowadzeniu nawet po super nierównym terenie, zwrotny, świetna amortyzacja, wygodne szerokie siedzisko.. więcej w mojej opinii na ceneo ;p
Zalety produktu
- wózek wykonany z najwyższej jakości materiałów, wózek na lata, mój wciąż wygląda jak nowy
- skórzana a nie piankowa rączka
- dobrze zabezpieczone pasy
- wygodny dla dziecka
- bardzo dobra amortyzacja
- pompowane koła
- nie straszne mu kocie łby - wózek prawdziwie terenowy
- płynna regulacja zarówno oparcia jak i budki
- kieszeń na drobiazgi na budce
- do koszyka na zakupy nie mam zastrzeżeń
- lekko się prowadzi, wózek jest bardzo zwrotny
- ładny design
- niewygórowana cena
Wady produktu
- duży po złożeniu
- ciężki
- szeroki rozstaw tylnich kół
- brak przekładanego siedziska czy rączki - przy tak dużej wadze powinien posiadać tę opcję
- brak możliwości rozłożenia oparcia całkiem na płasko
- rączka regulowana nieteleskopowo, bardzo daleko wysunięta
- może to wina tylko mojego modelu, ale czasem ciężko jest go złożyć-blokuje się któraś ze stron
- po złożeniu nie stoi samoczynnie