reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost AMH

Witam. Staramy się z mężem o dziecko, niestety bezskutecznie, ale to prawdopodobnie przez słabe nasienie męża, co wyszło w ostatnim badaniu.
Poza tym w październiku robiłam badania hormonów i między innymi AMH i androstendion. Wszystko wyszło idealnie. AMH na poziomie 4.4, ostatnio wylosowali mnie z fundacji nasz bocian na sarmowe wykonanie amh i wyszło 5.1 . Czy jest możliwość że tak wzrosło?
PCOS miałam wykluczone, bo wyniki wszystkie w normie, miesiączki regularne, owulacje też występują. Trochę mnie to zastanawia i nie wiem czy szukam na siłę tego pcos, bo nic na to nie wskazuje, ale ten wynik amh niby fajnie, bo rezerwa sporo, ale trochę wysoki. Mam 31 lat. A i badanie było wykonywane w tym samym laboratorium

reklama
A może inne laboratorium? Różnica nie jest duża, ja robiłam w dwóch różnych laboratoriach w tym samym czasie (różnica kilku dni) i wyniki też się różniły.

Cały czas suplementuje pueria uno i acard 150mg. Mniej więcej od października właśnie ten zestaw biorę. Poza tym nic się nie zmienilo
Słyszałam, że (nie wiem czy jest to jakoś naukowo udowodnione) jeżeli poprawi się poziom witaminy d to wyniki amh wychodzą lepsze. Może to jest jakiś trop?

Podobno nie da się podnieść AMH. Rodzimy się z określoną ilością pecherzyków, z biegiem czasu rezerwa się zmniejsza. Ale mi po kilku miesiącach też wynik wzrósł, jedyne co zmieniłam to styl życia. Zadbałam o lepszą dietę i sen. Wtedy nie suplementowałam jeszcze witaminy D3.

reklama
Podobno nie da się podnieść AMH. Rodzimy się z określoną ilością pecherzyków, z biegiem czasu rezerwa się zmniejsza. Ale mi po kilku miesiącach też wynik wzrósł, jedyne co zmieniłam to styl życia. Zadbałam o lepszą dietę i sen. Wtedy nie suplementowałam jeszcze witaminy D3.

Nie da się spektakularnie zmienić, niewielki wzrost jest możliwy.

Do góry