reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Ja juz podaje od jakiegoś czasu danonki (zje dwa mega) ;-) Podaje to jako deser;-) Bardzo jej smakują a najbardziej jabłkowe :-)Zje tez serek danio waniliowy z Danona:-)
Co do kaszek to tez tylko Bobovita mleczno-pszenna z bananami i sucharkami.Ze jej sie ten smak jeszcze nie znudził to sie sama dziwie:eek:

reklama
panna migotka pamietasz teraz moja taka przerwe na BB jak bylam u rodzicow od sylwestra chyba to przed tem malo maly jadl marchew ziemniak buraczek czasami moj rosol zoltko i cos tam od czasu do czasu innego to u moich rodzicow tak zaczol wcinac mama przed swietami dzwoni i sie pyta czy maly zrobil kupe i czy dobrze spal ja ze tak a co ? anic nic a puznien sie okazalo ze jak pojechalismy do sklepu a on zostal u nich to mama dawala mu krupnik a tata patrzal w oknie czy czasem juz nie przyjechalismy :eek:

co do danonkow jadl jak niechcial mleka i nic sie nie dzialo zadnych uczulen kolek wiec teraz tez je je jako deser

To my jesteśmy z jedzeniem na etapie eeeee początkującym niemal? Iga dławi się zupkami z kawałkami i wymiotuje, więc dalej tylko papki. A chrupkiem kukurydzianym o mało się nie udusiła :no: Czy któraś z Was też tak ma?

Martynka zupe musi miec papkowata czyli tez bez grudek ale chrupki zje tylko potem ma problem po nich z kupką:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
No ja jeszcze sie wstrzymuje z danonkami,kupuje specjalne jogurty z mniejsza zawartoscia tego bialka itd. A wogole jesli juz to bedzie jadla pozniej serek "MU"(tak nazwala go Vanesska) czyli taki ten nasz najwyklejszy serek waniliowy z taka krowka narysowana ,taki jak za naszych czasow,Dla mnie jest najlepszy na swiecie!Danonka tez ale to jako dodatkowe wapno...

Panna Migotka moja tez grudek nie lubi,miala tez odruch wymiotny na wszelkie chrupki kukurydziane i te typowo dzieciowe ale ktoregos dnia Klaudia zlapala biszkopta od Vanesski i zjadla go z apetytem,mysle ze dlatego ze on jest dosc miekki :-)

Iwonka kurcze nie kojarze jake ja duzo jem takich rzeczy musze zerknac w sklepie ;-) Wlasnie gotuje rosolek dawno nie jedlismy darus bedzie mial rosolek z piersia bo sama porcjuje kurczaka i zostawiam na korpusie duzo mieska :-p nie lubie juz gotowych porcji bo sa takie wycmokane :-D

No i pomidorowa zniknela z miseczki migusiem :-) nie mialam ryzu ale wsypalam troche kleiku ryzowego :-) zostalo na jutro jeszcze.
Tu na tej stronie tez sa przepisy i jakie produkty w danym miesiacu dziecko moze konsumowac.Chyba Polka kiedys ta strone polecala. Tylko ja bym chciala tak gotowac jak i dla nas gotuje,tylko zeby przed po soleniem czy dodoaniem innej ostrej przpyprawy odlozyc potrzebna ilosc dla Klaudii zeby sie bnie bawic w oddzielne gotowanie i dlatego pytalam sie co gotujecie ?.Wczoraj byl rosol,dzis i jutro pomidorowa.(jak gotuje to zawsze na dwa dni,czasem na 3dni), zawsze jest napisne czy na sloiczkach dla dzieci czy na innych produktach ze nalezyc spozyc w ciagu 48 godzin po otwarciu.
Jemy jeszcze jarzynowa czy barszcz czerwony,ukrainski,krupnik czy tak zwana ryzanke ktora lubi Vanesska. wiec zupy w sam raz i dla Klaudii,a drugie danie bo i z czasem apetyt rosnie i jedno nie wystarczy to pewnie bede (jesli z zupy nie zostanie ) kupowac samo miesko w sloiczkach Gerbera i dawac do zimniaka i buraczkow z naszego obiadu,czy do kalafiorka czy faolki szparagowej. ale i sloiczki tez beda w szafce awaryjnie jak mi sie nie bedzie chciec wogole gotowac a bedziemy jesc pizze zamoiona czy inne fast foody ;-) a co z deserami? wiem moe byc kisiel z bobofruta(wystarczy maka ziemniaczana) jablko udusic czy dajecie surowe starte? Brzoskwinia z puszki czy surowa? ......A zreszta nie dlugo Klaudia dostanie na talerzu marchew w calosci,ziemniaka tez i kawalek kurczaka i niech glamie:-D
EDIT o kurka ale sie rozpisalam ;-)

Ostatnia edycja:
No i pomidorowa zniknela z miseczki migusiem :-) ;-) a co z deserami? wiem moe byc kisiel z bobofruta(wystarczy maka ziemniaczana) jablko udusic czy dajecie surowe starte? Brzoskwinia z puszki czy surowa? ......A zreszta nie dlugo Klaudia dostanie na talerzu marchew w calosci,ziemniaka tez i kawalek kurczaka i niech glamie:-D
EDIT o kurka ale sie rozpisalam ;-)
my tylko na samy początku kupowaliśmy deserki z jabłuszkiem, a potem zaczęlismy ścierac surowe jabłko i tak jest do tej pory..Matik nie dostał ani razu gotowanego jabłuszka, tylko surowe, czasem z dodatkiem banana, ale odkąd Anusia80 napisała, ze można dopiero od 10 m-ca, to zaprzestaliśmy, czasem dostaje z kiwi...dostawał też soczek z surowego jabłuszka i surowej marchewki...a z tym kisielem, to Iwonko, super pomysl...ja wczoraj patrzyłam w sklepie na FISIEL marchewoko - pomarańczy i jabłkowy, ale pomyślałam,z e to moze jeszce nie teraz:sorry2:

No i u nas też pomidorówka szybciutko znikneła. Wprawdzie zjadła jej tylko 80g no ale tak szybko to ona nigdy nie jadła. Otwierała baaardzo szeroko buzię. :-D:tak:

reklama
Do góry