reklama
Hej, ja tez sie podczepiam pod pytanie. U nas tez taka wysypka co zaczela sie od dloni a teraz juz zaczynam widziec lekko na innych czesciaxh ciala jak uda etc. I tez mielismy 3 dniowa bardzo wysoka goraczke i niby myslalam ze przejdzie ale po tygodniu wlasnie goraczka wrocila...masc zr sterydami slabo dziala (od kilku dni stosujemy). Ciekawa jestem jak sie Wasza historia choroby skonczyla...z góry dzieki za wiesci!
U nas to jest alergia na tryskawki. Żadne leki nie pomagały, nawet sterydy, dopiero po odstawieniu truskawek zaczęło się uspokajać i zniknęło. Na dłoniach (wnętrzach) to często bostonka wychodzi..Hej, ja tez sie podczepiam pod pytanie. U nas tez taka wysypka co zaczela sie od dloni a teraz juz zaczynam widziec lekko na innych czesciaxh ciala jak uda etc. I tez mielismy 3 dniowa bardzo wysoka goraczke i niby myslalam ze przejdzie ale po tygodniu wlasnie goraczka wrocila...masc zr sterydami slabo dziala (od kilku dni stosujemy). Ciekawa jestem jak sie Wasza historia choroby skonczyla...z góry dzieki za wiesci!
proszę mi pomóc co to były za krostki u syna córka ma to samo .. ma dwa lata było najpierw na jednym bokuWitam,
Mam problem dotyczący wysypki u mojego trzyletniego syna. Już prawie trzy miesiące temu pojawiły się krostki na jednej ręce (zbiegło to się w czasie z trzydniowa,wysoka gorączką, syn dostał antybiotyk,początkowo źle dobrany, później zmiana antybiotyku). Myślałam,że to może początek ospy. Ale z czasem krostek zaczęło przybywać. Oprócz prawej ręki wysypalo prawa stronę brzucha od dołu,aż po pache i prawe udo. Później, po około miesiącu wysypalo wewnętrzne strony obu ud. Z brzucha zeszło samo, reszta została. Byłam trzy razy u pediatry, który przepisywał masci Advantan, Elocom,twierdząc że to alergiczne. Byłam u alergologa, jego zdaniem to może być wirusowe, bo te maści sterydowe nie pomogły. Za ponad tydzień wizyta u dermatologa. Ta wysypka mocno swędzi synka w nocy, drapie się niemiłosiernie. Czy któraś z Was zmagala się z podobnym problemem? Rogowacenie mieszkow wlosowych wykluczam, bo miał wcześniej i tak nie wygladalo. Czyżby uczulenie na nabiał? A może pasożyty?
właśnie my mamy problem od 29 wrześnie wyszło kilka krostek ale malutko na dłoni , a od tygodnia plaga tylko na jednej stronie prawa ręka prawa noga i brzuch z prawej strony , mnóstwo maści hydrocortison nawet dostała robił tą wyspke bardzo czerwoną , leczona na świerzb od tygodnia ale nie widać poprawy i tylko ona w domu to ma .. tydzień temu na gorączkę 38.5 cały tydzień prawie zapalenie gardło jakieś mocne … ręce mi już opadają !
Ludzie tu chyba pisali wcześniej i natknęłam się na info na necie szukając zdjęciami że to może być jakiś wirus związany z bostonką. Jeśli gardło zajęte, to być może. My odwiedziliśmy dermatologa i alergologa i nic się nie dowiedzieliśmy. Całe szczęście przeszło samo.
reklama
Cookie_
Moderator
Kilka lat temu syn miał podwodna wysypkę po 1 str ciała. Zaczęło się od lewej str brzucha i tak szła dalej trzymając się lewej strony ciała. Trafiliśmy do specjalisty od chorób zakaźnych który wskazał, iż może być to zarażenie wirusem Coxsacki odpowiedzialnym m.in za Bostonkę, nic prócz kaszkowatej wysypki na ciele. Niemniej syn nie przechodził typowej Bostonki. Pomogło używanie Cetaphil nie pamiętam czy dostawał jeszcze jakiś lek p-k temu wirusowi.
Podziel się: