reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

ewika Twoja malutka cudna jest ciomal dla niej :*
Necia zobaczyłaś Małą po 1,5 tygodnia????????????????????????? co tak późno?

Miq dzielna i twarda bądź, masz zdrowe dziecko, żółtaczka to u noworodków problem na porządku dziennym - czytaj żadna choroba, moja też się wygrzewała na solarium. Kilka dni i pociśniecie do domku.
Atanek za obgryzanie paznokci to tylko po łapach wystrzelać

Cześć Magd.a a z kim? ;-)
Sun jak Twoja ginekolog uzna, ze masz mieć cc to prawdopodobnie nikt nie będzie czakał na skórcze i inne szmery bajery, tylko w okolicach terminu dostaniesz skierowanie na umówioną cesarkę i tadadadada Dziecko na powietrzu

eve na ten kaszel rób inhalacje koniecznie szukaj pomocy, mokre ręczniki na kaloryfery jeśli są ciepłe - kaszel to okrucieństwo dla Ciąży

Ja wróciłam z nordica nogi mi z dupy wychodzą idę odpocząć.

reklama
Hej dziewczyny!

Miq oj dziecko daje powera! Podziwiam cię! Jesteś super babka! :*

Atan
znam to... ja pojechałam od razu z mężem i jak weszliśmy do urzędu przed 9 to wyszliśmy po 13..... no ale na rok mam już wychowawczy załatwiony! No i udanej imprezki!

Magda oj współczuję... wracaj do zdrowia i randkuj ile się da!! :* To twój czas!

Sun z tego co wiem to ty dostaniesz skierowanie na CC więc nikt nie będzie mógł podważyć tego skierowania. Nawet jak bedzie inny lekarz na porodówce :tak: Moja gin z kolei wypisała mi skierowanie do szpitala na poród do którego chciałam i wtedy żadne dyżury mnie nie obowiązywały!

Fasolka miłego odpoczynku! :*

Mąż mi dzisiaj odmówił seksu :szok: Normalnie pierwszy raz w naszym wspólnym życiu! i weż tu sie o dziecko staraj...

Z innych nowości Konrad dzisiaj spadł z łóżka... z mężem myślałam ze serce wyplujemy... :-( był obłożony wałkiem z koca ale to jednak było dla niego za mało i sturlał się przez sen z 2 metrowego łóżka! Nic mu sie nie stało... nawet nie płakał jakoś specjalnie ale nikomu nie życzę takich atrakcji... już wiem ze koc to za mało i trzeba go poduszkami obłożyć...

Edit.

Wstawać śpiochy!!!! :-D Potrzebuję wsparcia... szukam wózka dla Konrada i się załamałam... dlaczego wszystkie które mi się podobają są TAKIE CIĘŻKIE!!!??? :-(

Ostatnia edycja:
153462c.jpg

O ten mi się podoba.... BARDZO MI SIĘ PODOBA!! Ma tackę z tyłu dla rodziców (mam w obecnym wózku i jest bardzo przydatna) tackę z przodu dla dziecka (również przydatna! Położe dla małego pare paluszków i jak chce to sobie weźmie i zje) duże koła... no po prostu wsio ekstra....

Ale dlaczego on waży 15KG??? :-(

Witaj moja kochana :*

Ostatnia edycja:
miq
wspolczuje, ze masz corke z dala od siebie i z ta laktacja rzeczywiscie problem. sprobuj powalczyc ale jesli nie maja sprzetu, ktory by mogli podwiezc blizej Ciebie, to troche walka z wiatrakami. A laktator Ci chociaz dadza czy musiz szybko swoj skombinowac? 2 dni pod lampa i bedziecie z Lilianka w domu. Ja uwazam, ze byle wyjsc ze szpitala i bedzie dobrze... nawet najlepszego szpitala (ja bylam w ekstra szpitalu, super mila i pomocna obsluga a dzien po porodzie juz plakalam jak bobr, ze musze do domu). Dom to jednak dom i inaczej od razy psychika pracuje.
sciskam mocno!

sun - dostaniesz skierowanie i bedzie cc - no chyba, ze bardziej ufasz swojemu gastro i chcesz ryzykowac.

milego weekendu kochane!

No jak patrzyłam teraz po tych wózkach to większość właśnie waży podobnie... a te lekkie z kolei mają kółeczka jak ten mój mały wiec bez sensu... Kurcze czemu nie robią wózków na delikatnych rurkach i z dużymi kołami :dry:

No nic... wyczytałam ze w jednym z komisów jest on dostępny to pojadę pooglądać i popodnosić go.... wtedy zadecyduję...

Miq oj tak Pok ma rację! W domu dopiero człowiek odżywa i zaczyna działać! Próbuj tym laktatorem... no i staraj się do małej zaglądać co jakiś czas zeby ją jednak choć na chwilę przystawiać. Jak cię wypuszczą do domu to dopiero wtedy laktacja się rozkręci. U mnie przynajmniej tak było!

Ostatnia edycja:
Hej
Moje cycki zdecydowanie czekaja na mala,laktator póki co ich nie rusza(oczywiście musiałam mieć swój) pojawia sie siara,ale mała sobie lepiej poradziła z cycem. Z moim karmieniem u niej też lipa bo ostro spadła mi hemoglobina i nie mogę nigdzie sama chodzić,czekam na męża i zasuwamy do małej.Powiem Wam,że z każdym dniem psychika mi pada,tesknie juz za domem.Mąż też to wszystko mocno przeżywa,ma wyrzuty sumienia,że nie było go przy mnie,że mógł stracić Nas obie...

miq kochanie wiem co czujesz ale z każdym dniem będzie lepiej. Wszystko już za wami za chwilę do domku wrócicie i będziecie cieszyć się sobą. Masz wspaniałego męża i śliczną córeczkę. Uszka do góry słoneczko. buziak ogromny

fasolka małą zabrali do innego szpitala i mogłam ją zobaczyć dopiero dwa dni po wyjściu ze szpitala.

Fifcia bo ja niedoczytałam wózeczka szukasz?

potem do galerii dam zdjęcia z ciocią Dziurką:) a tutaj mamy 6 mcy :)

Zobacz załącznik 505176

reklama
Necia jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Gosieńki!! :* Ależ ona już sztywna jest! :-)

Miq masz cudownego męża! Będzie dobrze :* trzymaj się kochana i uszka do góry! Pamiętaj ze nawet jeśli nie wyjdzie karmienie piersia to nic nie szkodzi! Mała i tak ma wspaniałą mamusię!

A tak szukam porządnego wózka w rozsądnej cenie...

Do góry