reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Hej kobietki,niestety nadal w dwupaku,leżę na patologi.W koncu dostałam tylko jakąś kroplówkę,skurcze sie pojawily,nawet regularne ale za slabe na porod.Cały dzień łaziłam tam i z powrotem,nogi mi w dupę włażą,tak już chciałam urodzić,tak szybko.wszystkim w koło szło i dupa:-(

Kochana moja trzymam kciuki &&&&& za Was, żeby się to wreszcie skończyło.

Hej kobietki mam pytanie i mam nadzieję ze mi pomożecie. Mój szkrab bardzo gestykuluje rączkami i nózkai. Kręci kółeczka w chwili podekscytowania. Nie przejmowałam się tym i lekarz tez nic nie mówił na ten temat ale moja teściowa.... Wiadomo jak toś zaczyna gadac i sie martwić to zasiewa niepokój .
Będe wdzięczna za odp.

Miq trzymam kciukasy kochana!!!!!!!

Moja też tak robi, jak jest zdenerwowana to chce z bujaka wyskoczyć tak kończynami wyma****e ;-)

Ja za to nie wiem co robić. Moje Złoooo w ciągu dnia za żadne skarby nie wypije butelki, nie i koniec. Zupy wsunie 2 słoiczki, jabłka z ciastkami flipsy wszystko byle nie mm. I to nie o smak chodzi, tylko o sam fakt butelki. I teraz nie mam pomysłu co jej dawać w ciągu dnia, bo ona nie bardzo chce jeść gęste, bo zaraz wymiotuje, tylko takie papki. Poradźcie mi coś proszę bo osiwieje z tym filozofem, a przecież musi toto jeść żeby na wadze przybierać. Na kolacje już normalnie butle wciąga bez problemów, w nocy to samo. Spróbuje jej podać na kolacje zamiast mm z kaszą to taką kaszkę mleczna bobovity czy jaką tam mam

Pożyczyłam swojego lapka rodzicom, a na stacjonarnym nie lubię siedzieć i dlatego mało tu bywam.
Idę teraz prasować bo moje Złooo znów od wczoraj do głowy dostaje i prawie nie śpi w dzień.

reklama
Fasolka ale mała musi jeść mleko... to powinien być główny składnik jej diety... jak nie chce butelki spróbuj niekapkiem, a jak nie to łyżeczką popić. Możesz też do MM dodać biszkoptów albo bułeczkę. I taką papkę jej podać. Na jej etapie powinna jeść chociaż z 2-3 razy posiłki na MM a resztę może jeść inne. Spróbuj może ugotować jej Manne na MM i dodaj odrobine soku z owoców. mój mały uwielbia to! Bo jak nie chce to nie musi pić samego MM z butelki :-D

Mój pije ze słomki picie albo normalnie ze szklanki, Spróbuj małej tak podać MM! :-)

Ostatnia edycja:
Hejka pobranie krwi zalatwione bylo lepiej niz ostatnio niunia przybrala na wadze bo na mojej wadze dzieciecej 6.60kg a i nauczyla sie jesc duze sloiczki i to tresciwsze bo nie chciala jesc np kluseczek ryzyku itd gestych kawalkow tylko papki ale juz ladnie je wiec mysle ze teraz z waga ladnie pojdzie :-)ale jestem szczesliwa tort zamowiony na 25 urodzinki i imieninki niuni :-)

Dzięki Fifka, już właśnie do mm dodaje jej kaszy i robie takie bardziej gęste i łyżką wsuwa innej opcji nie ma. Ale też się zastanawiam czy to nie znów jakiś skok w końcu minęło 5 tygodni od poprzedniego. Bo i ze spaniem w dzień są kozły.
A mogę jej podawać takie zwykłe pszenne bułki?
Atanek moja narazie gęstego nie zje, jak trafi w papce ciastkowo owocowej na jakiś większy kawałek (czytaj 3na3mm) to jeśli go w porę nie wypluje to niestety zwymiotuje wszystko.
Stwierdzam fakt, pewnie oczywisty dla wszystkich, ale ja to powiem głośno MATKA TO JEDNAK MUSI MIEĆ ANIELSKĄ CIERPLIWOŚĆ ;-)

Mi jak teraz ktoś mówi, ze mam z drugim za długo nie czekać to jestem gotowa udusić gołymi rękami

Fasolka jeśli mała nie jest uczulona na gluten (a chyba nie skoro je ciasteczka i Kasze manne) to może :tak: Możesz też upiec jej biszkopta i wtedy dodawać do MM. Albo zwykły chleb (najlepiej zacząć od jasnego bo ma delikatniejszy smak) Też pomyślałam o skoku... mój obraził się z kolei na owoce i teraz na nowo mieszam mu różne rzeczy żeby coś innego zjadł - ostatnio wcina gofry na śniadanie :-p
A fakt bardzo prawdziwy :-D

Atan no to super wieści przynosisz! Oby wyniki były w porządku i zeby mała zaczęła nabierać masy!

Mój już w ogóle nie je papek bo nie chce... zupy je przeze mnie gotowane (albo przez teściową lub teścia bo ostatnio upodobali sobie gotowanie dla małego, a skoro trzymają się moich zaleceń to nie narzekam :-D) i nie ma problemów z rozdrabnianiem jedzenia samemu Obiad też je jak duży chłopczyk gryząc każdy kęs beż żadnego wcześniejszego ugniatania jedzenia na papkę. Ale najbardziej lubi dostać w rączkę kanapkę lub gofra i sam ją zjeść :-)

No i MM je tylko dwa razy na dobę już :-) z samego rana i w nocy :tak: No a przed snem Kasze manne na MM

Ostatnia edycja:
Moja do tej pory jadła mm z kaszą o 19, 23, 2 w nocy i później koło 10 rano po 120 ml (ilość wody), następnie 13 zupa (gotowana przez moją mamę z królikiem manną lub ryżem, konsystencja zajebiście gęsty sos) o 16 jogurt lub ciastka z jabłkami no i apiać od nowa. Od wczoraj mm o 10 rano odpada bo butelki dziecko do "gęby" nie weźmie no to dzisiaj jej wepchałam taką mieszankę z tym mm, że mnie na widok mdliło, ale ona wsuwała. Muszę teraz dalej kombinować, żeby jeszcze koło 7-8rano jej coś wepchać bo z przybieraniem u niej kiepsko, no ale to tak jak u Atankowej Amelci taka uroda od urodzenia 500 na miesiąc.

Wiesz co do tego mm to wole jej bułke lub chleb dodawać, bo te ciastka hoppa, biszkopty i flipsy to i tak nadmiar słodkiego.

Ostatnia edycja:
Jasne że tak. Trzeba czegoś treściwszego. Mój je dwa posiłki "na słodko" tą Kasze manne na wieczór no i rano jakiś jogurt bul owoce z biszkoptami bądź gofrem.

Czekam na wyjik tego zelaza z utęsknieniem bo jak nic nie wyjdzie to mamy spokoj :-) i taka jej uroda faolka jak co to biore tylko.czekam na sianko poczekasz ? A po 2 mysle czy czasem po prostu nasze dzieciaczki prawie w tym samym czasie urodzone to moze one tak maja ze mniej przybieraja teraz dzieci powinny 400-500 g ciekawe ile w takim razie nasze przybiora bo wczesniej 700 mialy przybrac a tu 500 wiec ciekawa jestem jak na razie dlwedlug mojej wagi przez pol miesiaca mamy 260 g

reklama
widze jedzeniowy temat :)
do mnie dzis dotarlo, ze nawyjscia z domu musze tez brac bluzke dla siebie na przebranie... zdejmuje wierzchnia warstwe w knajpce a na bluzce dwie wielkie mokre plamy... masakra :)

kciuki za amelke zacisniete! kiedy wyniki?

zadnych wiesci od miq?

Do góry