reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Siemka :)
Coś się mi podziało z bb i nie mogłam zalogować się od soboty po południu.

Ja nie ćwiczę, wystarczają mi przysiady, podnoszenia i maratony przechodzonych km które funduje mi Kalinka :) wagę mam taką jak sprzed ciązy (59kg) więc jestem zadowolona, no ale sen z powiem spuszcza mi mysł i widom mojego flaczka (czyt. brzucha)...

Kupiłam spacerówkę w sobotę, Caretero Spacer i jak na razie po 2 spacerach moge polecić :) dużo miejsca dla dzidzia, pałąk, uchwyt na picie/butelkę, folia przeciwdeszczowa, śpiworek/ocieplacz na nózki, regulowany podnóżek i oparcie plus podwójne koła, co na moich wertepach jest przydatne :) za (jedyne, nie jedyne) 320zł. Jedyna waga, to jak ma odblokowane przednie koła na skrętne, to coś przycina, dlatego wolę zablokowane :) a kupiłam, bo Kala nie lubiła swojej spacerówki, którą dostała od cioci. Miała siedzisko kubełkowe i moja Mysza nie chciała w nim siedzieć za bardzo...

reklama
A mój bąbelek kończy dzisiaj 7 miesięcy!! :-D Kilka świeżych porannych fotek!

P1090937.jpgP1090973.jpg Później dodam jeszcze pare do albumu :-)

Dagne mam bardzo podobny wózek i Konrad go uwielbia! Ja sama też jestem bardzo zadowolona! :tak: Nie ma u mnie jedynie blokady kółek i rączka jest inna :tak:

hej mamuśki
jak tam po weekendzie?
mąż zrobił mi w piątek niespodziankę i wziął sobie wolne:) wczoraj byliśmy na rybkach, wracamy iiii.... teściowa do mnie z tekstem oj Monika będziesz bić (chyba się nie spodziewała, że tak szybko wrócimy) pytam co się stało? a ona do mnie, że pożyczyli od Nas gaz, pytam jak? a ona, że odkręcili naszą butlę z gazem i zabrali na dół do siebie...

dagne ja kupiłam coneco traper też fajna z tego co piszesz bardzo podobne jedyny minus nie ma foli przeciwdeszczowej i będę musiała dokupić.

Fifka słodziak mały :)

miq co za ludzie :/ a jak się dziewczynki czujecie?

eh a ja dostałam paczkę z grupy mama pomaga mamie zwróciłam koszty przesyłki w kwocie 16 zł i dostałam pudełko ubranek gdzie może kilka do czegoś się nadają cała reszta jest okropnie poplamiona i zniszczona. ja nie oczekuję nie wiadomo czego ale ja bym nie wysłała komuś takich. albo ja jakaś dziwna jestem nie wiem

gdyby ktoś potrzebował kombinezonu na zimę w rozmiarze 62 mam piękny fioletowy, moja kobietka na pewno mi się w niego nie zmieści.

Ostatnia edycja:
Hej Kochane!

Nie wiem czy mnie jeszcze kojarzycie, ale pisałam z Wami na staraniach. Potem przeszłam na lutówki, ponieważ były tam tematy bliższe mojemu sercu (?). Wiecie... wymioty itp. :) Postanowiłam jednak do Was wrócić na wystarane. W końcu pod Waszymi bacznymi spojrzeniami z monitorów robiłam test ciążowy i przeżywałam to wszystko :)
Do tej pory byłam z Wami na bieżąco, ale od soboty szwankował mi BB i nie mogłam na niego wejść, więc jak nadrobię to poodpisuję :)

EDIT: AAAAAA! Posikałam się z wrażenia. Sleep, Sleepuniu wyślij mi jedną, daj chociaż powąchać. Ja Ci odeślę nawet kurierem :-D albo puść jedną w kółko! Jedna drugiej będzie przesyłać, a na końcu wróci do Ciebie, co? Daj się skusić :cool:

Neciuszka a mogę poprosić o zdjęci kombinezoniku? Mam termin na luty i właśnie zastanawiam się nad kombinezonikiem. Jeden mam całkiem malutki, a drugi na 74 taki ze śpiworkiem jakby, ale nie mam nic tak pośrednio, a nie wiadomo jaki kolos mi się urodzi :)

Ostatnia edycja:
ogólnie to teraz czuję, że jestem w ciąży... coraz bardziej marzy mi się koniec i niunia na rękach. Wczoraj wieczorem mała była bardzo spokojna jak nie moje dziecko, ale dzisiaj dała już popalić...jutro mam ktg ciekawe czy jakieś skurcze będzie widać

neciuszka myślę, że nie jesteś dziwna, jeżeli ktoś już wymyślił taką akcję i ludzie biorą w tym udział to wypadało by wyprać...

eve: nadal ocieram zły od ataku śmiechu;P wiedziałam że warto w nie zainwestować:D

miq: a ty nie możesz zamykać na klucz swoich pokoi? Łazienkę macie wspólną , tak? nie masz szans uszczuplić jakiegoś pomieszczenia i walnąć sobie swoją własną? Już nawet mnie ta twoja teściowa do szału doprowadza! a ja taki spokojny człowiek jestem.. co za kobieta dajcie spokój...

necia: taa... przypominam że to fasola pisze mi tu że ona ma zamiar tak CHOCIAŻ z 5 razy w tygodniu pobiegać:dry:

fifka: gratulacje dla młodzieńca:) cały tatuś ze zdjęć- wybacz;P

pożalę się wam jeszcze bo od rana robię w porty ze stresu. mąż mój, jedyny porządny żywiciel rodziny dowiedział się dziś w pracy że musi zmienić projekt. w obrębie jednej firmie,ale klient dla którego pracował do tej pory zrezygnował z jednego pracownika i padło na niego bo już kończył to co miał do zrobienia. Trzymać mi tu teraz zbiorowo kciuki żeby mu pensji nie obcięli bo będzie krucho jak mi się za chwilę zasiłek skończy. może eeeewentualnie dostać propozycję team lleaderowania;) ewentualnie!

Ostatnia edycja:
no niestety nie da rady, pokoi nie mamy na klucz, my mamy sypialnię i salon z aneksem u góry, tutaj też swój pokój ma brat męża, na dole jest tylko wc, kiedyś był prysznic a potem przerobili i stoi tam nasza pralka(coś teściowa wspominała, że znowu chce prysznic bo na starość nie będzie chodziła do góry-i dobrze by było!) więc korzystają z łazienki u góry, którą właśnie skończyliśmy remontować, a butla z gazem jest właśnie w łazience zamontowana, więc poszli i wzięli, ale żeby chociaż zadzwonili, zapytali... zresztą niestety po naszych pokojach też łażą, jestem pewna. Zamków nie wstawię bo to tak ni w d... ni w oko ahh

miq ponoć końcówka najcięższa jest. Ale już niedługo i będziesz tulić swoją kruszynkę :-) wiesz co nie wiem czym to poplamione ale wygląda jak prane ale nie zeszło. tak czy tak ja bym nie oddała nikomu ubranek w takim stanie

eve pewnie że pamiętam :) pisz tu szybko jak się czujecie

reklama
Do góry