reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

hej wszystkim :)
Widzę, że cisza na forum, my przechodzimy ząbkowanie, dopiero 4 jedynki mamy, reszta idzie i masakra..
wspolczuje Ewelinko, bo widzę, że to samo przechodzicie :( tak mi szkoda tych Maluszków, że cierpią.. paracetamol co 6 godzin i powoli zlatuje dzien za dniem..
Mary - Jak Malenka? Jeszcze nie zabkuje?
Mlodam - A co u Ciebie slychac?

W ogole gdzie inne dziewczyny???? :D
Pozdrowienia

reklama
Hej :)

Maruś ma chore gardło. Wysoko gorączkuje i lecimy na czopkach bo syropek zwymiotował :( Ehh chorowity coś się zrobił...
Sorki, że tylko o sobie ...

Ewelina - jak użyję photoshopa :laugh2::laugh2::laugh2::rofl2: Ale nie no - ładnie ściąga, ale to pas a nie gorset więc... nie no źle nie wygląda :tak: A próbowałaś czopków Viburcol ? A i miałam Ci napisać - na ząbkowanie od syropowego paracetamolu jest czopkowy - działa szybciej i dłużej niż syrop. A jak Emi miała 4 czwórki na raz idące to lekarka nam podpowiedziała "co 4-6 godzin (w zależności od stopnia bólu) - na zmianę Nurofen i Panadol i na zmianę - czopki i syrop np: Nurofen czopek, Panadol syrop, Nurofen syrop, Panadol czopek, Nurofen syrop, Panadol syrop, itd. i ważne zeby tak ustawić żeby czopek nurofenu szedł na noc.

majka - zdrówka dla Marusia :tak:

Jutro wyniki biopsji mojej tarczycy. Trzymajta kciuki bo mam pietra jak sto nieszczęść.

hejka!

creat dzięki :-) u nas dobrze, K jest w domu to rewelka.

wyszły nam 3 ząbki ostatnio dwie górne 2 i lewa dolna. szok. ta na dole to z dnia na dzien i 1/3 zęba na zewnątrz:szok:
ewelina współczuję takiego przechodzenia zębów!
wisienka wszystkiego naj naj dla Emilki z okazji roczku! buziaki przesyłamy! szkoda, że wyszło że nie wyszło...

Hej,

SOL, i tu problem...nie mogę się przełamać, by czopka młodemu w tyłek wcisnąć. I nie pytaj dlaczego...po prostu nie i już...ale wynajęłam P do tej roboty...mało skuteczne są, ale daję tak, jak piszesz na zmianę z syropkiem, co 4h, wg zaleceń pediatry. Wczoraj już nie było potrzeby mu podawać, nie było gorączki, w miarę był spokojny...no, ale dwójka wylazła, dlatego i dolegliwości ustąpiły. Ale niestety widać już 3-ki i górę, i dół...także na nowo pewnie będzie bajabongo :-(
Kciuki za wyniki &&&

Pozdrawiam wszystkie...u mnie doliny, doliny i jeszcze raz doliny...

ewelina - będzie dobrze :tak: Spróbuj tego Viburcolu - uspokaja malucha i wycisza. A zęby wyjść muszą i nie ma na to mocnych. Możesz mu jeszcze lody wodne dawać na patyczku - są takie Gibki - one są jak żelki - i nie kapią. Emilka dostawała ode mnie jeszcze żelki do memłania - widać było że jej to ulgę przynosi. Ja kupowałam te Troll one są chyba Lidla bo mają najmniej chemii w sobie. Można też je w Realu kupić. Nie raz mi spacer uratowały.

wisienko - sto lat dla Emilki :tak:

Zaraz wychodzę i mnie żołądek już boli :zawstydzona/y:

SOL, cierpliwości jedynie sobie życzę, bo przecież, tak jak piszesz...zęby wyjść muszą :tak: Pomyślę o tych żelkach, tylko skład muszę obczaić :-p Dzięki! :*

Ewelina - powiem tak - mają o niebo mniej chemii niż Haribo :szok:

Żelki Trolli - Niemieckie produkty chemiczne i spożywcze
Tu masz wszystkie ich produkty i składy - i powiem tak - są lepsze i tańsze od Haribo :tak: A zęby to w ogóle francowata rzecz. Wyżynają się - bolą, psują się - bolą a i tak wypadną żeby znowu się wyrżnąć i popsuć i boleć a ostatecznie i tak kilka z nich człowiek przed 50 wyrwie a potem same wypadną :rofl2: O kant dupy rozbić taki interes :crazy:

No i jestem na lekach na tarczycę, guzek na szczęście łagodny, za rok kontrolne usg i decyzja co dalej.

reklama
Hej wszystkim!

Mary - Jak Malenka? Jeszcze nie zabkuje?

Created - dzieki, ze pytasz. :-) Mia zabkuje od ukonczonego 3. miesiaca! Teraz juz dolne jedynki praaaawie sie przebily, ale czekamy, moze dzis da sobie zajrzec do dzioba. :-D A gory jakos nie moge dojrzec, bo klapie zawsze jak probujemy. :-D Ale mamy nadal problem z ulewaniem!!! :-( Wstalysmy prawie 1 h temu, a Mia juz zdazyla ze 3 pawie puscic!!! Sciera to teraz moj najlepszy przyjaciel! :-(

Majqa - zdrowka dla synka!

Ewelinka - jak tam zabkowanie?

Pozdrawiam!

Do góry