reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysoka prolaktyna

Ja mam dość regularne cykle 28-30 dni, owulacja co cykl jest prawidłowa (monitoruje u ginekologa). Jak do tej pory wszystkie badania ja i partner prawidłowe. Moze w końcu udało się znaleźć przyczynę problemu, czyli właśnie prolaktyne (chociaż do tej pory wszystkie badania były ok). Jutro mamy pierwsza wizytę w klinice, zobaczymy jak to dalej bedzie.

reklama
Ja mam dość regularne cykle 28-30 dni, owulacja co cykl jest prawidłowa (monitoruje u ginekologa). Jak do tej pory wszystkie badania ja i partner prawidłowe. Moze w końcu udało się znaleźć przyczynę problemu, czyli właśnie prolaktyne (chociaż do tej pory wszystkie badania były ok). Jutro mamy pierwsza wizytę w klinice, zobaczymy jak to dalej bedzie.
Ja na wysoką prolaktynę brałam tabletki castagnus , później z firmy swanson. Tabletki może przepisać Ci lekarz , ale są bez recepty. Maksymalnie do 3 miesięcy można wziąć , na dłużej potrzebna decyzja lekarza. Mnie udało się zajść w ciąże , teraz czekam na pierwsza wizytę u gina i na zalecane badania. Zobaczymy czy będę musiała coś dalej zażywać , ogółem prolaktyna wzrasta także w ciąży , jest ona odpowiedzialna za laktację. Natomiast jak nie jest się w ciąży , a ma się za wysoki poziom to działa jak antykoncepcja.

Wysoka prolaktyna może utrudniać zajście w ciążę poprzez hamowanie owulacji, ale jeśli u ciebie owulacja jest to bym powtórzyła wynik. Gdyby była to 100% antykoncepcja to kobiety kp, by nie zachodziły w ciążę. Jeśli wynik będzie ponownie zbyt wysoki to lekarz przepisze tabletki na zbicie, co znacząco powinno Ci ułatwić zajście w ciążę ☺️

Hej dziewczyny, okres zawsze mam nieregularny miesiąc temu dostałam 22.11 dzisiaj okresu brak, współżyłam dwa razy z zabezpieczeniem, dzisiaj rano o 6 mierzyłam temp była 36,8 , nic mnie nie boli ani brzuch ani piersi, testy robiłam dwa tydzień temu i wyszły negatywnie, co myślicie czy to może być ciąża czy zaczynam świrować ?

Hej dziewczyny, okres zawsze mam nieregularny miesiąc temu dostałam 22.11 dzisiaj okresu brak, współżyłam dwa razy z zabezpieczeniem, dzisiaj rano o 6 mierzyłam temp była 36,8 , nic mnie nie boli ani brzuch ani piersi, testy robiłam dwa tydzień temu i wyszły negatywnie, co myślicie czy to może być ciąża czy zaczynam świrować ?
Ja robiłam test 5 dni po spodziewanej dacie miesiączki , może poczekaj jeszcze tych kilka dni , one dadzą Ci odpowiedz.

Z tego co mi lekarz kiedyś mówił , wzrost temp. jest moralnym stanem przed miesiączka i przed owulacją. Nie martw się na zapas , poczekaj parę dni i zrób test jeśli nie przyjdzie miesiączka. Z tego co pisałaś zabezpieczyliście się .
Natomiast jeśli Cię to niepokoi , może warto zbadać krew( beta hcg ). Da Ci jasna odp

reklama
Do góry