reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wysoka beta a brak zarodka.

Sylwkachmiel997

Zaangażowana w BB
Dziewczyny proszę o pomoc.
Moja beta wynosi 14325,05 mlu/ml

Wczoraj na usg 5+5. Brak zarodka. Pęcherzyk żółtkowy jest. Wielkość pęcherzyka 12 mm. Ginekolog powiedziała, że musiało dojść później do zaplodnienia i żeby się nie martwić i, że zarodek na pewno zaraz się pojawi. Następne USG w przyszły czwartek.
Strasznie się martwię. Czy ktoś miał podobno sytuację i zarodek się pojawił?

reklama
Dziewczyny proszę o pomoc.
Moja beta wynosi 14325,05 mlu/ml

Wczoraj na usg 5+5. Brak zarodka. Pęcherzyk żółtkowy jest. Wielkość pęcherzyka 12 mm. Ginekolog powiedziała, że musiało dojść później do zaplodnienia i żeby się nie martwić i, że zarodek na pewno zaraz się pojawi. Następne USG w przyszły czwartek.
Strasznie się martwię. Czy ktoś miał podobno sytuację i zarodek się pojawił?
Dla mnie wszystko brzmi ok ogólnie.
Zarodek pojawia się 1-2 dni po zoltkowym i po kolejnym mniej więcej 1 dniu rusza serduszko.
Standardowo zarodek pojawia się 5+5/5+6. Ty już masz pęcherzyk żółtkowy, czyli pewnie jutro/pojutrze już zarodek się pokaże. Po prostu poszłaś zwyczajnie za wcześnie na USG. :) Gdybyś na spokojnie poszła właśnie koło 6+5 - 7+5 to już by było wszystko i teraz nie musiałabyś się martwić. ;)
Owszem, zarodek standardowo mówi się, że jest widoczny około 10tys bety, ale organizm to nie robot. Równie dobrze może to być 15 tys. Plus wiele zależy od sprzętu.
Ja szczerze mówiąc jeszcze bym się schizowała i poczekała spokojnie ten tydzień. ;)

Do góry