reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyskoki cukru przy cukrzycy ciążowej

reklama
Tak i dlatego mnie to dziwi bo cokolwiek bym nie zjadła cukier zawsze mam najwyższy po 40 min a nie po godz,zdarza się tez ze dokładnie to samo zjem na kolacje i na śniadanie a cukier jest zupełnie inny
a może nie trzeba mieć cukier najwyższy po 1h tym bardziej ze juz przyjmujesz insuline każdy z nas jest jest inny a co do cukru rano czy wieczorem, rano po śniadaniu mamy większy wyrzut cukru niż wieczorem nawet jak to samo zjemy to jest nasza fizjologia rano się budzimy i mamy mieć więcej Energii. Uwielbiam jeść duszone bataty z jajecznica ale w którymś tyg ciąży musiałam przestać je jeść rano ale mogłam jeść popołudniu bo wtedy nie miałam takiego wyrzytu cukru po nich.

Tak i dlatego mnie to dziwi bo cokolwiek bym nie zjadła cukier zawsze mam najwyższy po 40 min a nie po godz,zdarza się tez ze dokładnie to samo zjem na kolacje i na śniadanie a cukier jest zupełnie inny
No to na spokojnie trzymaj dietę i mierz cukier po godzinie, bo inaczej idzie zwariować ;) (coś o tym wiem 😛)
A to że cukier przy tym samym posiłku jest inny rano i wieczorem to też normalne - ja np. na pierwsze śniadanie za bardzo nie mogę nabiału, ale później już jak najbardziej. Inni z kolei nie mogą nabiału na kolację 😅 Więc trzeba to po prostu na sobie sprawdzić

Do góry