reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyrok trybunału ws aborcji - opublikowane uzasadnienie

Granica jest tutaj płynna.
Jesli chodzi o aborcje to już plemnik jest uznawany za dziecko a męska masturbacja za porzucenie dziecka i narażenie je na utrate zdrowia i życia. Karalne wiezieniem, w przyszłości szubienica.
A jak przychodzi do 500+ to wypłaca się je dopiero po porodzie. Skoro dziecko to dziecko już od pierwszych chwil po zapłodnieniu to czemu nie wypłaca się 500+ od poczęcia?

A rozpoznajesz krowę jak ja widzisz?
No tak, a fellatio to 2w1 - kanibalizm i morderstwo 🥲😂

reklama
Żadna z Tobą rozmowa skoro nie znając mnie, nie rozmawiając ze mną, oskarżasz mnie o cytuje "głupotę" na podstawie kilku moich odpowiedzi do postów.
Próbujesz udawać najmądrzejszą w temacie, o którym nie masz w ogóle pojęcia, to jak to nazwać? Ok, po jednym wpisie można by było przypuszczać, że jesteś czegoś nieświadoma, ale Ty masz tłumaczone co i jak, a dalej brniesz w te głupoty, które wypisujesz.

Nieprawda

Co zgodnie z prawem potrzebujemy, zeby dokonala sie aborcja z powodu wad płodu?

Odpowiedź :
orzeczenie lekarskie o upośledzeniu płodu albo nieuleczalnej chorobie

Na jakiej podstawie jest wydawane?

a) orzeczenie na podstawie badania genetycznego: lekarz z tytułem specjalisty

b) orzeczenie na podstawie badania ultrasonograficznego: lekarz z tytułem specjalisty w zakresie położnictwa i ginekologii

Proszę sprostować swoją wypowiedź. Amino nie jest jedynym sposobem.
O ile amino się nie myli, badanie usg może.
Dlatego możliwa jest pomyłka.
Tylko Ty cały czas piszesz o terminacji w przypadku podejrzenia ZD. A w przypadku ZD jest to PEWNOŚĆ.

Zdziwiona? Tak to jest wada. Bez głowy, bez czaszki, bez mózgu nawet. To widać na usg.

Coś co widać GOŁYM okiem, cóż, po prostu WIDAĆ. I nie trzeba być nieomylnym.

Skoro na twoim usg ledwo było widać płeć, współczuje doboru lekarza :). Robiłaś w ogóle badanie prenatalne? Na tym badaniu widać wszystko, po to właśnie jest.
Spokojnie, widocznie ta kobieta nigdy nie miała robionego usg. Albo ma tak beznadziejnego lekarza który jej nie pokazał gdzie maleństwo ma mózg (a wdać go bardzo dobrze, obie półkule) serduszko (i jego podział) i można tak wymieniać.......

Płód nie mający głowy... [emoji2356]Bez komentarza.

Nieomylni wszechwiedzącący lekarze - niczym półbogowie [emoji2356] bez komentarza

Na usg ledwo co widać płeć dziecka, a co dopiero wady organów i członków ciała.
Wybacz, że zapytam.. Ale z jaką niepełnosprawnością zmaga się twoje dziecko? Mam wrażenie, że może z nią w miarę normalnie funkcjonować, a Ty przez to wszystkie niepełnosprawności (A także wady genetyczne) mierzysz 'swoją' miarą i uważasz się za specjalistkę i znawczynie (tylko dlatego, że masz niepełnosprawne dziecko)

Lekarze wykonujący usg prenatalne mają przeogromną wiedzę, co więcej.. do takiego usg powinno się wybierać lekarza, który ma specjalny certyfikat FMF. Dziwne, tacy omylni lekarze, a mi w 12tc powiedział jaka będzie płeć dziecka. To że Ty widzisz tylko czarno białe plamy to nie oznacza, że WSZYSCY tylko to widzą.

Podważasz kompetencje lekarzy, za którymi stoi potężna nauka i wiedza, a bronisz wywodów opartych na domniemaniach i fanatyzmie religijnym..

Wybacz, że zapytam.. Ale z jaką niepełnosprawnością zmaga się twoje dziecko? Mam wrażenie, że może z nią w miarę normalnie funkcjonować, a Ty przez to wszystkie niepełnosprawności (A także wady genetyczne) mierzysz 'swoją' miarą i uważasz się za specjalistkę i znawczynie (tylko dlatego, że masz niepełnosprawne dziecko)

Lekarze wykonujący usg prenatalne mają przeogromną wiedzę, co więcej.. do takiego usg powinno się wybierać lekarza, który ma specjalny certyfikat FMF. Dziwne, tacy omylni lekarze, a mi w 12tc powiedział jaka będzie płeć dziecka. To że Ty widzisz tylko czarno białe plamy to nie oznacza, że WSZYSCY tylko to widzą.

Podważasz kompetencje lekarzy, za którymi stoi potężna nauka i wiedza, a bronisz wywodów opartych na domniemaniach i fanatyzmie religijnym..
Byłam w trakcie ciąży u trzech specjalistów, badaniem prenatalnym mogę sobie pośladki powycierać, bo niby nic nie wykazało. A juz dwaj genetycy powiedzili mi, ze lekarz powinien takie cos widzieć.
Takze dalej sobie wierzcie w nieomylnych lekarzy.
Mimo wszystko, ciesze sie ze nie wiedzialam, dziecko dobrze funkcjonuje reaguje na leczenie, rehabilitacje.
Tu mamy szczęście w nieszczęściu.

Ale gdybym wiedziała w ciąży, pewno bym założyła, ze ta wada to koniec świata, ze dziecko bedzie cierpialo itp.
Dlatego jak widać dobrze, ze dostało szansę!

Zdziwiona? Tak to jest wada. Bez głowy, bez czaszki, bez mózgu nawet. To widać na usg.

Coś co widać GOŁYM okiem, cóż, po prostu WIDAĆ. I nie trzeba być nieomylnym.

Skoro na twoim usg ledwo było widać płeć, współczuje doboru lekarza :). Robiłaś w ogóle badanie prenatalne? Na tym badaniu widać wszystko, po to właśnie jest.
No niby widać gołym okiem, a jednak ciągle jakieś pomyłki, więc jak to jest? Dziecko rodzi się bez rąk i nóg, lekarz nie widział. Lekarze uważają, że torbiel to dziecko i tak też obliczają. Oprócz tego, że obliczyli, że dziecko będzie kilo większe niż w rzeczywistości to jeszcze matka mogła się przekręcić. Usg dla mnie to za mało.

Pytacie po co robić teraz badania? To dla Was sprowadza się tylko do jednego? A operacja w brzuchu, a zaraz po porodzie?

W tym kraju tolerancja jest dla Muzułmanów, Żydów, Homoseksualistów... Powiedz coś złego o Muzułmaninie to Cię zjedzą, powiedz coś złego o Katoliku to brawa biją i dalej uruchamiają machinę nienawiści. Na każdym kroku jeździ się po Katolikach jak tylko się Wam podoba. Hipokryzja.
I śmieszy mnie trochę fakt, że ludzie są zdziwieni, że KK ma takie a nie inne stanowisko. Ma, bo mieć musi, to głosi, to dla nich świętość.
Pretensje powinno się mieć wyłącznie do polityków. Obrażanie uczuć religijnych, niszczenie Kościołów, profanacja świętości, z kolęd robienie przyśpiewek aborcyjnych jest obrzydliwa. Chcecie oddzielać KK od polityki, a same tego nie robicie.
Wiecie dlaczego w Polsce jest jak jest? Bo sami siebie niszczymy. Jedna strona lepsza od drugiej. Niedobrze mi jak tego wszystkiego słucham i czytam.

reklama
Próbujesz udawać najmądrzejszą w temacie, o którym nie masz w ogóle pojęcia, to jak to nazwać? Ok, po jednym wpisie można by było przypuszczać, że jesteś czegoś nieświadoma, ale Ty masz tłumaczone co i jak, a dalej brniesz w te głupoty, które wypisujesz.
Jajco jest tłumaczone. Wasze tłumaczenie jest niekierunkowe. Tłumaczycie rzeczy, które są jasne, zbaczając z sensu moich wypowiedzi i nad to, przypisując mi negatywne intencje.

Do góry