reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyrok trybunału ws aborcji - opublikowane uzasadnienie

A wiecie, co jeszcze mi przyszło do głowy?

że te wysiłki Kai Godek, Ordo Iuris i innych poskutkują tym, że aborcji będzie więcej i dopiero w obecnym stanie prawnym kobiety będą dokonywać aborcji w przypadku „podejrzenia wad”. Do niedawna przy wątpliwych wynikach badań przesiewowych kobiety wykonywały amnio lub NIPT, bo jednak była szansa na legalną terminację do tego 20 tygodnia. Teraz już po USG genetycznym/ teście podwójnym, jeśli wyjdą nieprawidłowości mogą wyjechać - a tam, gdzie jest od nas najbliżej ograniczeń nie ma do 12 tygodnia.
Tym samym ta pani przyczyniłaby się się do „zabijania dzieci z podejrzeniem wad”.
W 2019roku zabito u nas 435 dzieci z podejrzeniem wystąpienia zespołu downa.
Szkoda, ze nikt nie sprawdza po aborcji czy diagnoza byla trafna.

reklama
Czy osobie, która planuje popełnić samobójstwo można tego odradzać?

P. S. tak, nawiązuję do tematu.

Aborcja i samobójstwo to dwa różne odmienne tematy. Wiec to nie jest „nawiązanie do tematu”. Dziewczyno ogarnij się, bo każda twoja próba wyłamania się jest wręcz żałosna. Rozumiem mieć odmienne poglądy, ale twoje wiadomości to już skrajność i dosłownie głupota.

Do tej pory uważałam, że jesteś zmanipulowana i powtarzasz zasłyszane nieprawdy. Teraz już wiem, że cynicznie kłamiesz.
Jakie podejrzenie ZD? Tylko potwierdzona diagnoza była podstawą do terminacji ciąży. A i to nie zawsze, bo klauzula sumienia. Więc przestań kłamać !!!!!!!!!!

Czy osobie, która planuje popełnić samobójstwo można tego odradzać?

P. S. tak, nawiązuję do tematu.
O dobry przykład.... tak możesz jej odradzić, ale uwierz jeśli zechce to zrobić to co? Zamkniesz ją do końca życia w izolatce i kaftanie? Uwierz, również nikt jej tu nie wciśnie tabletek w gardło i nie podetnie żył.... jeśli zechce zrobi to sama. Ale rozmawiać i odsuwać ja od tej decyzji możesz śmiało.

KOLEJNY RAZ. Doinformuj się zanim zabierzesz głos. Nikt nie terminuje ciąży z podejrzeniem. Widać jak płytko siedzisz w temacie aborcji głosząc to co wychodzi z ust innych fanatyków.

Wiec ja ci wyjaśnię. Pierwsze co to na badaniach usg, prenatalnych są widoczne markery wskazujące na wadę. Gdy lekarz je zobaczy wysyła kobietę na test z krwi zwany również testem pappa. Po wpisaniu wszystkich wyników oblicza się ryzyko SKORYGOWANE czyli, że jedna kobieta na xxx kobiet urodzi chore dziecko. UWAGA to jest wskazanie do DALSZEJ diagnostyki. Często kobiety decydują się na testy z KRWI nieinwazyjne SANCO NIFTY albo PANORAMĘ i inne. Tam statystyka wylicza wynik który jest na ok 90/95% pewny. I UWAGA. To również nie jest coś co zezwala na terminację ciąży, dlatego ze jedynym badaniem jest biopsja kosmówki (przed 14tc) lub amniopunkcja które dają 100% pewności ponieważ badamy tam GENY I CHROMOSOMY. Dopiero to badanie, które daje PEWNOŚĆ wystąpienia dodatkowego chromosomu i nie tylko daje możliwość terminacji ciąży.

Aborcja i samobójstwo to dwa różne odmienne tematy. Wiec to nie jest „nawiązanie do tematu”. Dziewczyno ogarnij się, bo każda twoja próba wyłamania się jest wręcz żałosna. Rozumiem mieć odmienne poglądy, ale twoje wiadomości to już skrajność i dosłownie głupota.

Żadna z Tobą rozmowa skoro nie znając mnie, nie rozmawiając ze mną, oskarżasz mnie o cytuje "głupotę" na podstawie kilku moich odpowiedzi do postów.

O dobry przykład.... tak możesz jej odradzić, ale uwierz jeśli zechce to zrobić to co? Zamkniesz ją do końca życia w izolatce i kaftanie? Uwierz, również nikt jej tu nie wciśnie tabletek w gardło i nie podetnie żył.... jeśli zechce zrobi to sama. Ale rozmawiać i odsuwać ja od tej decyzji możesz śmiało.
Aaaa i jeszcze tak, gdybys nie zrozumiała. Chodzi mi o to, ze Twoja rola kończy się na rozmowie. I tak powinno pozostać w każdej kwestii sfery życia prywatnego innych ludzi.

Kiedy trafiłam na to forum jako ogół odniosłam wrażenie, że każda z Was stara się o dziecko, bardzo chce je mieć. Imponowała mi wiedzą jaką macie o cyklach, owulacji, obserwacji własnego organizmu. Ale to... To hipokryzja. Z jednej strony płaczecie, że tak bardzo chcecie dziecka, obserwujecie się i wydajecie majątek na in vitro a tutaj zakaz zabijania dzieci jest dla Was średniowieczem. Zastanówcie się po której stronie jesteście.
Mój kuzyn i jego żona też bardzo chcieli mieć dzuecko. Gdy zaszła w ciążę bardzo się cieszyli. Radość przemieniła się w strach i rozpacz gdy dowiedzieli się że coś
rośnie maleńkiej w mózgu. Po dokładnych dotatkowych badaniach okazało się że to rak który dosłownie "pożerał" maleńkiej mózg.
W 6 miesiącu ciąży podjęli trudną decyzję o wcześniejszym wywołaniu porodu bo lekarze nie dawali szans. Mieli wybór i był on ciężki, podjęli go!
Bardzo cierpieli, pochiwali maleńką odwiedzają grób.
Teraz mają dwie śliczne zdrowe córki.
I co są potworami?!!! Złymi ludźmi?!!!

reklama
Właśnie, dlatego ja chcę rozmawiać, ostatecznie decyzja ma należeć do zainteresowanej strony.

A moja cała wina na tym forum, że chce rozmawiać, ze nie pochwalam aborcji w każdym wypadku.

Mówcie tu jasno, że każdy ma prawo do własnego światopoglądu szkoda, ze nie dodałyście, ze ma byc zgodny z Waszym.

Do góry