reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

Szczebiotka- zamierzam karmic piersia ale i tak ilosc butelek wydaje mi sie spora ale skoro jest ok to dobrze. Mam juz jedna do mrozenia, ale ogolnie myśle że tyle powinno starczeć. Laktator elektryczny jest dość drogi a jako że ja będę z dzieckiem non stop praktycznie myśle że dam rade na ręcznym. Jak zajdzie potrzeba to najwyżej sie kupi elektryczny ale poki co mysle że zadowole sie takim. A te butelki pozniej jak dziecko np będzie ciut starsze i np będzie piło soczki czy tam cos to też da sie użyć? Mam namysli np 4 miesiace itp czy np smoczki wymienic z tych mini na stopien wyżej
Łóżeczko tez mi sie wlasnie podoba ale tak to jest ze mną że mam obawy przed tym że zamowie a okaże sie szajsem. Najlepiej jak moge zobaczyć , dotknąć i wtedy moge kupować także nad łóżeczkiem sie zastanowie.

reklama
banankowa hehe dzięki ale ogólnie ten laktator wygląda śmiesznie :-) tzn ja wiem grunt żeby był dobry ale przypominaja mi sie takie sprzęty sprzed 15 lat chyba moja siostra cos takiego miała własnie

A tak spytam a czemu z aventu sa kiepskie?

no wyglądać, to nie wygląda jakoś super nowocześnie, ale działa;)

nie za dobrze odciąga pokarm. no i trzeba bardzo dokładnie go złożyć do kupy bo inaczej to nawet piersi nie 'zassa'

Madzia jeśli o butelki chodzi to mi na początek jedna mała wystarczyła, wodę czasami tak Synkowi podawałam, te duże przydały się właściwie dopiero jak zaczęłam formułką karmić, wtedy też jeszcze 2 dokupiłam, małe używałam wtedy do wody czy herbatki cały czas.
Jeśli o laktator chodzi to chyba każdy trzeba dobrze złożyć;-) mi w tym avent pasowało to, że ma dużo nasadkę na pierś i nie drażnił sutków, ja mam bardzo wrażliwe i np karmić bez nakładek nie dawałam rady. Jednak medeli nigdy nie stosowałam, może faktycznie jest lepszy

Na początek a karmiłam butlą starczały mi dwie buteleczki
Jedna na mleko, druga na wodę badz herbatke koperkową.
Zaraz po karmieniu myłam butelke i nie było problemu, sterylizatora nie mialam. Teraz też nie kupuje

zobaczcie te smoczki i butelki zakochałam się w nich LITTLE STARS boy | Bibi – a swiss brand
tylko,że słyszałam też, że smoczek nie powinien być tak super dopasowany jak te np. z bibiswiss, ponieważ dzidziuś potem nie będzie chciał ssać sutka, bo będzie mu za trudno i niby np. firma tommee tippee ma smoczki w kształcie anatomicznym i wtedy dziecko musi się też troszkę wysilić jak w przypadku ssania piersi ps, tak słyszałam w jakimś programie o dzieciach
Akcesoria dla Dzieci | Tommee Tippee

reklama
a ja tylko z paczek od kolezanki gin, wygrzebalam butelke lovi i smoczek dynamiczzny lovi :zawstydzona/y: przerazaja mnie te wszystkie zakupy, boje sie ze o czyms zapomne...

Do góry