reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowe szaleństwo ^^

reklama
Jak już weszłaś na temat ubierania dzieci to wykorzystam moment. Ja spodziewam się pierwszego dzidziusia i ubieraniem jestem przerażona bo nie wiem jak ubrać noworodka żeby go nie przegrzać albo żeby nie było mu zimno (wiem że jedna warstwa więcej niż na sobie) ale myślę że w praktyce nie będzie to takie proste... Ale nie o to chciałam zapytać... Czy masz może doświadczenie lub zdanie na temat używania dla noworodka do spania kołderki lub śpiworka? Które jest lepsze i praktyczniejsze?

Ja używałam kołderki, nigdy śpiworków. Przykrywałam młodą tak jak nas, jak ciepło to tylko kołderka jak chłodniej to jeszcze kocyk ale moja ogólnie lubi sie odkrywać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czy masz może doświadczenie lub zdanie na temat używania dla noworodka do spania kołderki lub śpiworka? Które jest lepsze i praktyczniejsze?
przy obydwojgu używałam śpiworków gdzieś do 10m-ca (syn się rodził w styczniu a córka w maju)
zwyczajnie dawało mi to pewność że się w nocy nie rozkopią ani nie zarzucą sobie kołderki na buzię
jest tyle rodzajów że spokojnie można wybrać coś na każdą porę roku i temperaturę w domu: cienka bawełna, z wypełnieniem, polarowe, z rękawkami lub bez
ja polecam bardzo

My dziś znowu oglądaliśmy wózki, do tego foteliki i bazy. Trafiliśmy na fajnego pana co nam wytłumaczył dobitnie co i jak :-)
Także chyba nastąpiła zmiana w wyborze pierwszego fotelika :-)

To jaki fotelik?
Ja jeszcze się nie rozgladałam. Mam po Oli ale chyba będę chciała kupić nowy bo z tamtego nie byłam zadowolona.

Ja tym wózkiem i fotelikiem się stresuje...teść chce koniecznie kupić nowy wózek, więc powiedziałam że ma być lekki i chyba zamykam oczy i niech wybierze sam ;) jego nowa żonka ma super gust (z teściową po rozwodzie), nawet na dziś pożyczyłam od niej kieckę i widzę jak ona jest zaangażowana w szukanie tego wózka więc chyba odpuszczę...zostaje fotelik :) i nie wiem czy bazę kupować do fotelika?

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Nie oddawałąbym tak lekko tej decyzji, Ty masz być zadowolona. Tobie ma sie dobrze prowadzić, Ty bedziesz z niego korzystać, także jak teść chce kupić to niech wyłoży pieniądze a Ty sobie wybierz.
Ja napewno bym patrzyła na wielkość gondoli bo niektóre wózki mają naprawdę króciutkie gondolki no i napewno na to jak wózek się prowadzi i jak podbija na krawężnikach.

Skąd ta mata ??? Piękna jest :)

Co do ubranek to ja juz chyba zapomniałam co sie zakłada takim maluchom Hihi Klara jak sie urodziła było strasznie gorąco i na zdj widze ze w samym body leżała :) ale miałam pol śpiochy ale takie bez stopek i do tego body i skarpetki, te pol śpiochy strasznie sie ściągały z nóżek jak mała kopała i duzo miałam pajacy do spania .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ola ja też zapomniałam "obsługi noworodka". Mam nadzieję, że włączy mi się jakaś magiczna funkcja jak to było po pierwszym porodzie. Ja myślę że najwygodniejsze bodziaki i półśpiochy na początek. I pajace ale to na noc.

Jak już weszłaś na temat ubierania dzieci to wykorzystam moment. Ja spodziewam się pierwszego dzidziusia i ubieraniem jestem przerażona bo nie wiem jak ubrać noworodka żeby go nie przegrzać albo żeby nie było mu zimno (wiem że jedna warstwa więcej niż na sobie) ale myślę że w praktyce nie będzie to takie proste... Ale nie o to chciałam zapytać... Czy masz może doświadczenie lub zdanie na temat używania dla noworodka do spania kołderki lub śpiworka? Które jest lepsze i praktyczniejsze?

Ja polecę śpiworki, zwłaszcza przy noworodkach. W dzień to kocykiem okrywałam Olę ale na noc śpiworek zakładałam, w zależności od pory roku albo cieplejszy albo cieniutki bawełniany. dopiero chyba ok 10- 12 mcy zaczeliśmy używać kołderki.

Kalolek mi mama kupuje wozek ale ja go wybieram

f2w3rjjgoitxu938.png

My dziś znowu oglądaliśmy wózki, do tego foteliki i bazy. Trafiliśmy na fajnego pana co nam wytłumaczył dobitnie co i jak :-)
Także chyba nastąpiła zmiana w wyborze pierwszego fotelika :-)
ja byłam na targach i widziałam fotelik, który chciałam - chyba też ulegnie zmianie moja pierwsza decyzja. Miał być Cybex cloud q, ale on jest taki mały :/
My na pewno kupimy bazę. Pan nam pokazał jak wyglada zapięcie samymi pasami, a jak w przypadku bazy.
Baza to na pewno wygoda dla rodziców, ale zwiększa tez bezpieczeństwo dziecka. Z baza fotelik w trakcie hamowania i ogólnie jazdy jest bardziej stabilny we wszystkich plaszczyznach. My sporo jeździmy, bo jedni rodzice w Toruniu drudzy na podlasiu ;-)
I padnie na fotelik Cybex, ale poczekamy na ten najnowszy co dopiero wejdzie. Fajnie, ze maja funkcje rozkładania w wózku (chociaż wiadomo, ze dziecko można 2 h w tym wozić ).

Może mniej więcej pokaz jakie wózki Cię interesują :-) albo kolorystyka.

My utwierdzeni przy Baby Jogger City Elite dziś dodatkowo, ze żadnej reklamacji nie mieli z nim ;-)
Bardziej podobają mi sie inne gondole np. Mutsy albo Joolz... ale wyższa cena i nie takie koła,jak chcemy na nasze okolice ;-)
Kurde - a ja właśnie z tego Cybexa chcę zrezygnować. Nie miałaś wrażenia, że jest baaaardzo wąski??

ja byłam na targach i widziałam fotelik, który chciałam - chyba też ulegnie zmianie moja pierwsza decyzja. Miał być Cybex cloud q, ale on jest taki mały :/

Kurde - a ja właśnie z tego Cybexa chcę zrezygnować. Nie miałaś wrażenia, że jest baaaardzo wąski??
Nie jest mały, jest bardziej zabudowany :) co stanowi dodatkową ochronę w trakcie kolizji :)
Pan w sklepie nam wszystko tłumaczył, że to wizualnie wygląda na mniejsze, bo jest on bardziej zabudowany i sprawia takie wrażenie. My się na niego zdecydujemy na 100%.
Cloud Q jest o tyle fajny, że się rozkłada ;)

reklama
nie kosztuje tyle chyba 750 zł, ale mają potanieć z tego co nam mówił pan z obsługi :)
drogo wychodzą foteliki Kiddy, ale mają funkcję leżenia nawet w aucie :) tam kupuje się fotelik z bazą i kosztuje 1500 komplet czy nawet wiecej

Do góry