reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowe szaleństwo ^^

akaata to ja znowu teraz chcę dokupić ubranek w rozmiarze 50 i 56 bo miałam za mało przy synku. 62 to nosił jak miał 3-4 miesiace. Urodził się 3080 kg . I w 56 się topił . Więc jak teraz zaczynam kupować ciuszki to wszystko 50 lub 56 . Zależy jakie duże dziecko się urodzi ;)

Moja Ola też się wielkoludem nie urodziła bo 3280g i 54 cm ale 56 było za małe. Pod koniec ciąży mniej więcej będzie wiadomo jak duży jest dzidziuś to zawsze można coś dokupić

reklama
Pewnie. Ale chcę mieć trochę tak na początek żeby śmiesznie nie wyglądało dziecko w za wielkich ciuchach ;) Bo Karim jak nieszczęśliwy wyglądał w takich wielkich ;)

A ja od strony praktycznej? Ile powinnam kupic bodziakow, kaftanikow, spioszkow, polspioszkow. Co jest najlepsze dla takiwgo maluszka??

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

A ja od strony praktycznej? Ile powinnam kupic bodziakow, kaftanikow, spioszkow, polspioszkow. Co jest najlepsze dla takiwgo maluszka??

Ja lubię body i polspiochy a na noc pajace. Żadnych śpiochów i kaftanikow nie będę kupować. Przy Oli miałam kilka ale jak dla mnie źle się zakłada, mało praktyczne. Na pewno fajne rzeczy są z napami przy szynce bo jak dziecko ma większą główkę to łatwiej wkładać. Jak dla mnie odpadają wszelkie bluzy z kapturami , koronki. Najważniejsza wygoda pamiętaj.

akaata to ja znowu teraz chcę dokupić ubranek w rozmiarze 50 i 56 bo miałam za mało przy synku. 62 to nosił jak miał 3-4 miesiace. Urodził się 3080 kg . I w 56 się topił . Więc jak teraz zaczynam kupować ciuszki to wszystko 50 lub 56 . Zależy jakie duże dziecko się urodzi ;)
Moja Jula urodziła się 53 cm i 2970g i długo nosiła 56. Di tego ulewala po każdym jedzeniu, więc za każdym razem trzeba było ja przebierać, dużo rzeczy miałam dla niej a drugie tyle dokupilam jak się urodziła, bo nie nadazalismy z praniem.

f2w33e3k0rq6mc1d.png

Izuś to u nas to samo. Ciągłe przebieranie bo chlustał wiecznie .

Ja polecam tak jak akaata body + półśpiochy a na noc pajac. Kaftaników nie używałam . śpiochy jakies miałam i użyłam ale teraz już nie kupuję . Dużo bodów bo tego idzie na potęgę ! i tych półśpiochów też trochę. Ile to nie wiem bo ja wszystkiego zawsze z dużą przesadą kupuję . Może inne rozsądne mamy się wypowiedzą ;)

Ja cześć rzeczy pewnie dostanę w spadku po bratankach :-) I resztę dokupie sama. Doświadczenia nie mam, ale z tego co czytam to moje koleżanki tak, jak Wy body i polspiochy :-)
Ja jestem taka zielona, co to będzie jak przyjdzie torbę do szpitala pakować :-D

Ja cześć rzeczy pewnie dostanę w spadku po bratankach :-) I resztę dokupie sama. Doświadczenia nie mam, ale z tego co czytam to moje koleżanki tak, jak Wy body i polspiochy :-)
Ja jestem taka zielona, co to będzie jak przyjdzie torbę do szpitala pakować :-D
Licze ze dziewczyny nam podpowiedza [emoji3] jak im sie nie znudza moje pytania [emoji4]

reklama
Ja też polecam body i półśpiochy. Na noc pajace.
A wszystkie pajace i kombinezony koniecznie rozpinane na całej długości (też na obu nóżkach) bo o wiele łatwiej założyć, szczególnie początkującej mamie.

Torbę pakowałam dwa razy więc jak przyjdzie co do czego to chętnie doradzę.

Do góry