reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Ja postawiłam na produkty Nivea, chociaż w moim koszyku też znalazł się babydream. Bephanten też jest. A pieluchy narazie pampersa i chusteczki też, jednak myślę że przetestuje też inne marki.
Zastanawiałam się na początku nad kosmetykami emolium ale słyszałam że wcale nie jest takie cudowne jak reklamują
Powiem Ci, ze poki nie ma problemow ze skórą to nie warto używać emolientow. Niektórzy lekarze czy polozne tak zalecają a to wcale nie jest potrzebne. U mnie nawet w wyprawce szpitalnej jest zaznaczone, ze plyn do kąpieli ma byc emolium lub inny tego typu, ale ja się tyn nie przejmuje. Zapakowalam hippa i juz.

reklama
Też na razie stawiam na zasadę im mniej tym lepiej :) Synka smarowalam pamiętam tylko oliwa z oliwek, do kąpieli nie używałam na początku chyba nic, dopiero później zaczęłam... I chusteczki też jak miał kilka miesięcy, na początku waciki z wodą. Teraz mam zamiar podobnie postępować, mam co prawda płyn do kąpieli z firmy Childs Farm, bezwonny. Pieluchy były z pampers a za pół ceny to sobie zakupiłam po kilka paczek z rozmiarów 2, 3 i 4 :) Opłacało się bardziej niż te z Aldi ego i innych temu podobnych. No i dalej mam zamiar używać oliwy z oliwek, nie zawiodło mnie ostatnim razem, syn ma skórkę piękna i nie było problemów :) A do tyłka bepanthen mam, ale też jestem zdania że powinno się używać jeslj już coś się stanie, z synkiem tylko kilka razy używałam a tak to posypalam maka ziemniaczana od czasu do czasu. Unikalna zakładania pieluszki na wilgot a skórę, zawsze dawałam chwilę żeby ten tylek mu wyschnal :D

No właśnie nie ma żadnej informacji. Myślałam właśnie o body kopertowym, do tego półśpiochy i pajace. To właśnie wydaje mi się właśnie najlepsza opcja, choć to moje pierwsze dziecko.

A w szpitalu macie zimno? U nas gorąco, że nie szło wytrzymać było, ja przez cały pobyt miałam tylko koszule na sobie, nawet szlafroka nie użyłam [emoji33] okno otwieraliśmy nawet. A młody miał na sobie body z długim i śpiochy albo body z krótkim i pajac- szpitalne ciuchy. Bo chyba body z długim i polspichy i na to jeszcze pajac to za dużo?[emoji848][emoji33]

Ja też będę używała chusteczek water Wipes :-) fakt, tanie nie są, ale mają najlepszą opinie.

Na srokao jest trochę porządnych chusteczek nawilżanych z dobrym składem i nie takich strasznie drogich, właśnie miedzy innymi te z Hippa co dziewczyny mówiły [emoji106][emoji5]

A w szpitalu macie zimno? U nas gorąco, że nie szło wytrzymać było, ja przez cały pobyt miałam tylko koszule na sobie, nawet szlafroka nie użyłam [emoji33] okno otwieraliśmy nawet. A młody miał na sobie body z długim i śpiochy albo body z krótkim i pajac- szpitalne ciuchy. Bo chyba body z długim i polspichy i na to jeszcze pajac to za dużo?[emoji848][emoji33]

Na srokao jest trochę porządnych chusteczek nawilżanych z dobrym składem i nie takich strasznie drogich, właśnie miedzy innymi te z Hippa co dziewczyny mówiły [emoji106][emoji5]
Nie wszystko na raz. Body z polspiochami, albo krotkie body z pajacem :-) nie wiem czy jest ciepło czy zimno. Od listopada zaczynam szkołę rodzenia to odwiedzę porodòwkę

A ja mam takie pytanie w jakiej kreacji wybieracie się na porodowke? Wiadomo ciuch do stracenia, ale czy już odpinana koszula żeby cyca dać, czy zwykła koszula bez dekoltu? Tak się dzisiaj zastanawiałam na zakupach, bo mam dwie do kamienia po porodzie ale nie wiem w co się ubrać na nasze pierwsze spotkanie[emoji7]

reklama
A ja mam takie pytanie w jakiej kreacji wybieracie się na porodowke? Wiadomo ciuch do stracenia, ale czy już odpinana koszula żeby cyca dać, czy zwykła koszula bez dekoltu? Tak się dzisiaj zastanawiałam na zakupach, bo mam dwie do kamienia po porodzie ale nie wiem w co się ubrać na nasze pierwsze spotkanie[emoji7]
Ja mam ciemne koszule rozpinane na klatce piersiowej żeby można było położyć dziecko od razu na piersiach i żeby nie było widać ew. krwi ;)

Do góry