reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Kathana, Martyna u nas tez nadal bez poscieli. Synek ma kocyk i poduszke - jaska ale jedno i drugie sluzy do przytulania a potem spi juz zupelnie gdzie indziej :p i wlasnie nie wiem jak to bedzie w zimie, bo mam wrazenie ze juz mu chlodno w nocy. Spiworki sprawdzily nam sie do ok 7-8 miesiaca, glownie takie na szelkach u gory, zeby mogl rekami machac. Teraz spiworek na pewno odpada, mysle o jakiejs kolderce wreszcie, ale chyba efekt bedzie taki, ze bedzie spal obok niej...

A dla mlodego spiworek lub jakis otulacz, a w lecie kocyk. Na pewno zadne kolderki i zadne poduszki.

reklama
Szukam jakiejs fajnej zawieszki do wózka, Synek mial z babyono taka co wibrowała i to byl jego ulubiony potwór. A jakie jeszcze firmy są oprócz lamaze? jakos zaćmienia umysłu dostałam

Siostra uszyla dla Malutkiej

Zastanawiam się jaka posciel kupic synowi 140x200? Teraz ma 100x130 i wymyslilam, ze ta pojdzie dla corki, bo jest bardzo dobrej jakości a synowi kupi sie nowa. Zeby tez cos mial, bo ciagle slyszy to dla dzidzi i tamto a dla niego nic.

Śliczne bluzeczki :)

Jeśli mogę coś doradzić w kwestii pościeli to polecam 160x200 (albo 155x200), tylko 20cm szersza, a jest dużo większy wybór wzorów i większa dostępność. Synkowi na pierwszą większą pościel kupiłam 140x200 i nie mogłam nigdzie żadnej fajnej pościeli kupić, a on chciał koniecznie z postaciami z bajek. Teraz obaj moi chłopcy mają 160x200, mam jeszcze jedną o tym rozmiarze dla gości (albo na różne nocne wpadki).

Dziewczyny, a jak laktator to reczny czy elektryczny? Z synkiem siedziałam praktycznie cały czas w domu, bo byłam na takim typowym macierzyńskim, ale teraz trochę przez moją działalność czuję, że będę częściej zostawiać Bartoliniego w domu stąd planuję zaopatrzyć się w system Medela Calma i laktator Medela, tylko właśnie nie mam zbytniego doświadczenia w ściaganiu mleka. Poprzednio miałam jakiś zwykły ręczny, to myślałam, że szału dostanę, a podobno te elektyczne to bajka…Może ma któraś porównanie i coś doradzi?

Dziewczyny, a jak laktator to reczny czy elektryczny? Z synkiem siedziałam praktycznie cały czas w domu, bo byłam na takim typowym macierzyńskim, ale teraz trochę przez moją działalność czuję, że będę częściej zostawiać Bartoliniego w domu stąd planuję zaopatrzyć się w system Medela Calma i laktator Medela, tylko właśnie nie mam zbytniego doświadczenia w ściaganiu mleka. Poprzednio miałam jakiś zwykły ręczny, to myślałam, że szału dostanę, a podobno te elektyczne to bajka…Może ma któraś porównanie i coś doradzi?

Ja krótko używałam, przy zastoju pokarmu. Ręcznym to można pompować i pompować. Miałam pożyczony od szwagierki elektryczny (chyba canpol), miał kilka mocy ssania i ściągał bardzo szybko (a nie używałam na maksie, bo by mi chyba sutka wyrwało), prosto do butelki. Pewnie przez te kilka lat to jeszcze lepsze cuda można kupić.

ja miałam medeli elektryczny i był super zdecydowanie lepszy od canpolu. ręczne jak dla mnie masakra.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry