reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

reklama
@oczekująca89 zależy do czego :) Na spacer, do domu, na zimę, na lata, do owijania, inne opcje, jaki materiał Cię interesuje? :)

Dziewczyny, teraz ja mam pytanie. Czy któraś z Was zamawiała materac Hevea z allegro? Zastanawiam się, jak one są pakowane. Boję się, żeby się nie odkształcił w czasie podróży, w końcu to ważne żeby nie miał żadnych zniekształceń, a kurierzy raczej specjalnie nie dbają o to co przewożą. Może jednak lepiej podjechać i kupić osobiście?

@oczekująca89 zależy do czego :) Na spacer, do domu, na zimę, na lata, do owijania, inne opcje, jaki materiał Cię interesuje? :)

Dziewczyny, teraz ja mam pytanie. Czy któraś z Was zamawiała materac Hevea z allegro? Zastanawiam się, jak one są pakowane. Boję się, żeby się nie odkształcił w czasie podróży, w końcu to ważne żeby nie miał żadnych zniekształceń, a kurierzy raczej specjalnie nie dbają o to co przewożą. Może jednak lepiej podjechać i kupić osobiście?

Do wszystkiego:( nie mam jeszcze za bardzo żadnych oprócz tego Link do: Mon Petit Bleu, Kocyk welurowy bawełniany z ociepliną, 90x100 cm, sowy , ale szczerze mówiąc żałuje, że go zamówiłam.
Zamówiłam wczoraj Hevea z allegro, dam znać jak przyjdzie

Ja lubię przede wszystkim naturalne tkaniny, więc nie mam i nie polecę nic z polaru, minky itp. Ładny kocyk, nieduży, bawełniany, za 45zł kupiłam ostatnio w TK Maxx. Mam 2 z Motherhood, też polecam. Mam bawełniany BabyOno i też nic mu się nie stało. Mam Lulujo bambus i muślin, jakość jest ok, ale jednak nie lubię takich cienkich kocyków. Mam wełniany z jakiejś polskiej firmy, niestety nie pamiętam marki, i o dziwo nie drapie, jest bardzo miękki, ciepły i trwały. Śliczne i świetne jakościowo rzeczy robi firma Aden+Anais [akurat kocyka nie mam, ale mam śpiworek letni]. Jeszcze planuję kupić coś grubszego z bambusa, konkretnie to: Link do: KOCYK BAWEŁNIANO BAMBUSOWY 80x100 KOC DLA DZIECKA lub to: Link do: Kocyk bambusowy

Do wszystkiego:( nie mam jeszcze za bardzo żadnych oprócz tego Link do: Mon Petit Bleu, Kocyk welurowy bawełniany z ociepliną, 90x100 cm, sowy , ale szczerze mówiąc żałuje, że go zamówiłam.
Zamówiłam wczoraj Hevea z allegro, dam znać jak przyjdzie
Czemu żałujesz ?
Ja mam chyba pdobny, bo taki Link do: Motherhood, Kocyk dwustronny welurowy z ociepliną, szary, ptaszki musztardowe, 90x100 cm
I jestem nim zachwycona. Ciepły, lekki, wyglada na porządnie uszyty.

@BasiaBM , moze ten z polskiej firmy to poofi? Wyglada jak robiony z wełny, ale jest z delikatnej bawełny organicznej.
Link do: Poofi, Kocyk tkany, Ciemnoszary
Co do transportu materaca to warto sie zastanowić. Mam zalecony oszczędny tryb życia, wiec niejako z końiecznosci bazuje na zakupach on line. Stan w jakim dostarczono mi przesyłkę w czwartek wola o pomstę. Rozerwane, brudne, zdeptane opakowanie. Gdyby nie fakt, ze akurat to był katalog to nie przyjęłabym paczki. Ale to znów nerwy i czas. Kurier to dpd. Masakra.

materacyk Hevea zamówiłam ze sklepu Link do: Sklep AHH paczka ma dojść jutro lub pojutrze, to też dam znać jaką firmą wysłali i w jakim stanie doszło. Obsługa miła, ale niestety czekam już drugi tydzień za dostawą podobno z winy producenta.
Co do kocyków jestem zadowolona z tkanych z Colorstories, mam już dwa, co prawda jeszcze ich nie wyprałam ani nie używałam, ale pierwsze wrażenie jest pozytywne, są miłe w dotyku i fajnie "ciężkie".

Ja kupiłam cienkie kocyki do zawijania właśnie z aden I anais I uwazam ze sa fantastycznej jakosci. Czysta bawelna jak chlodniej to mozna zlozyc jak cieplej to jedna warstwa tylko.
Do tego mam polarkowe po corce, jeden anilanowy, polarkowo bawelniany, I polarek z taka miekka podszewka jakby.
Takie mam bo dostałam. Polarkowe mi osobiscie sie sprawdzily w zimie latem bardziej zeby oliwke na nich polozyc.

@BasiaBM , moze ten z polskiej firmy to poofi? Wyglada jak robiony z wełny, ale jest z delikatnej bawełny organicznej.
Link do: Poofi, Kocyk tkany, Ciemnoszary
Co do transportu materaca to warto sie zastanowić. Mam zalecony oszczędny tryb życia, wiec niejako z końiecznosci bazuje na zakupach on line. Stan w jakim dostarczono mi przesyłkę w czwartek wola o pomstę. Rozerwane, brudne, zdeptane opakowanie. Gdyby nie fakt, ze akurat to był katalog to nie przyjęłabym paczki. Ale to znów nerwy i czas. Kurier to dpd. Masakra.
mnie ostatnio kurier z dpd właśnie zapytał. czy sama sobie przyniosę przesyłkę z samochodu, bo on ma ścięgno nadwyrężone.. To była przesyłka z łóżeczkiem dla Edzia

reklama
mnie ostatnio kurier z dpd właśnie zapytał. czy sama sobie przyniosę przesyłkę z samochodu, bo on ma ścięgno nadwyrężone.. To była przesyłka z łóżeczkiem dla Edzia
Zgroza. To jak jest niedysponowany to ńiech idzie na l4. Wie,, ze wredna jestem, ale ostatnio mnie kilkakrotnie wkurzył kurier dpd. Poprzedni był ok, a ten to taki wiecznie spóźniony, rozmymlany i łaskę zrobi,ze przywiezie paczkę. Najcześciej w wyświniońym opakowańiu.

Do góry