reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

reklama
Co rozumiesz przez śpioszki? Śpioszki to nie pajace?
No ja to widzę tak, że pajace mają otwarte stópki i zakładamy je normalnie na co dzień na bodziaka, a śpioszki mają zamknięte stópki i służą do spania ;)

ale może ja coś źle rozumuję?

Nie ma znaczenia czy pajac czy śpioszki?

No ja to widzę tak, że pajace mają otwarte stópki i zakładamy je normalnie na co dzień na bodziaka, a śpioszki mają zamknięte stópki i służą do spania ;)

pajace mają długie rękawy i nogawki, mogą mieć stopy zakryte albo nie.
śpiochy nie mają rękawow tylko szelki i mają zakryte stopy.
Są jeszcze półśpiochy, czyli same spodenki z zakrytymi stopami.

A zakladać możesz wszystko tak, jak masz ochotę, to nie tak, że coś jest do spania, a coś nie ;)

Jesyne co, to na rzeczy z zakrytymi stópkami trzeba zwrocić uwagę, czy nie napinają nogi za bardzo.

Już widzę, że Lady Loka odpowiedziała :D Ja nie używałam śpioszkow, czyli tych na szelkach. Tylko pajace ze stópkami albo bez. Te ze stópkami taki mankament, że szybciej robią się za małe.

Spiochy mi też nie siadły za bardzo, ale połspiochy używalam praktycznie do momentu, w którym syn zaczął pełzać.

Czyli najlepiej pajace i polspiochy? Mam dodane w koszyku parę polspiochow do bodziaków żeby były.

To np z pajacem bez stopek jakbym chciała młodego kłaść spać to wtedy skarpetki ewentualnie jakby miał zimne? A do polspiochow + bodziakow jakąś bluzę ewentualnie żeby gdzieś wyjść?

Czyli najlepiej pajace i polspiochy? Mam dodane w koszyku parę polspiochow do bodziaków żeby były.

To np z pajacem bez stopek jakbym chciała młodego kłaść spać to wtedy skarpetki ewentualnie jakby miał zimne? A do polspiochow + bodziakow jakąś bluzę ewentualnie żeby gdzieś wyjść?
Ja pajaców jesienią i zimą uzywałam tylko na noc jako piżama, a na dzień body + półśpiochy albo spodenki i skarpetki :) A co na wyjście to zależy od temperatury oczywiście.

reklama
Tylko bardziej chodzi mi tutaj o nazewnictwo - że szukam w Google pajace niemowlęce a on daje mi śpioszki albo piżamy - trochę to mylące :D

Do góry